עבור לתוכן

ההגדרות האידאליות ב-DVDX

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בDVDX כדי להמיר DVD לAVI, השאלה היא מהם ההגדרות הטובות ביותר מביחנת רזולוציה וFPS, כך שסרט של

שעה ו50 דקות יקודד ל895MB. כמעט בכל הגדרה שניסיתי הסרט יוצא יותר מ-1GB.

כמו כן, מה קובע את רוחב בסרט על המסך, הFPS או הרזולוציה?? וגם כאשר בוחרים במקודד של DIVX, מה הKBPS המומלץ?

בקיצור ההגדרות המומלצות ביותר לדעתכם לקבלת סרט באיכות כמה שיותר טובה שלא עובר את ה900MB.

פורסם

דבר ראשון פעולת הפיכה של דיסק DVD לסרט DIVX במחשב הינה ארוכה ובעלת הרבה פרטים שאני לא מאמין שניתן לסכם בהודעה אחת בפורום.

אני מציע לך לחפש מדריכים באנגלית או בעברית בנושא הזה באתרים שקשורים לנושא.

דבר שני אני לא מבין למה אתה מנסה לקודד את הסרט לגודל של פחות מ900M ?

הרי אם גודל הסרט יעבור את 700M ממילא תצטרך לצרוב אותו בשני חלקים בשני דיסקים.

לכן אני לא רואה סיבה הגיונית לגודל שציינת.

מעבר לכך המלצה אישית שלי שתקרא את המדריך בכתובת הזו: http://www.doom9.org/index.html?/gknot-main2.htm

או בכתובת הזו: http://www.divx-digest.com/articles/dvd2divx5_gordianknot.html

ובתור אחד שיש לו נסיון בקידוד DVD במידה ויש לך שאלות אשמח לענות לך.

פורסם

תראה, זה לא קבוע.

זה תלוי בעיקר באורך של הסרט.

פיתחתי לעצמי שיטה שאיתה אני עובד, ובד"כ היא עובדת מצויין.

אני מקודד 100 פריימים וזה הגודל היחסי שעל פיו אני קובע את מספר ה KBPS

(אגב, בד"כ אני פורס כל סרט לשני דיסקים)

אם יוצא לי קצת יותר, אני חותך את הכתוביות שרצות בסוף.

עוד משהו, בשביל איכות טובה חשוב מאוד שהרזולוציה תהייה גבוהה

אני לא יורד מ640

אם אתה צריך עוד פרטים - תודיע

בהצלחה.

פורסם

רציתי רק להוסיף שלינקים למדריכים שנתתי לך הינם לינקים להפקת ריפים לדיוידי בצורה מקצועית ביותר (בדיוק כמו האיכות של סרטים שתוריד מהאינטרנט) וכל מסובב על שימוש בתוכנה Gordianknot שעושה לך את החישובים המדויקים כדי לקודד את הסרט בצורה האיכותית המקסימלית ביותר.

ועוד הערה קטנה: רזולוציה בניגוד למה שהרבה חושבים היא לא שתקבע את התוצר הסופי. כמובן שרזולוציה הינה חשובה אבל חשוב לציין שלהגדיל את הזולוציה לא תמיד אומר בצורה ישירה להגדיל את האיכות. ישנם עוד הרבה פרמטרים חשובים אחרים שקובעים איכות. כמו קידוד בשני שלבים, חיתוך נכון של התמונה, ואופטימזציה של הרזולוציה המתאימה לפי יכולת הדחיסה של הסרט. אם אני מדבר סינית אז מי שיקרא את המדריך יבין קצת יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם, לרגע חשבתי שהשאלה טיפשית מידי לכן אף אחד לא עונה.... :-\

אני מבין שהעניין קצת יותר מסובך ממה שנהוג לחשוב.

תודה בני אני אקרא את המדריכים, ואם יהיה משהו שאני לא מבין טני אעזר בך.

דבר שני אני לא מבין למה אתה מנסה לקודד את הסרט לגודל של פחות מ900M ?

הרי אם גודל הסרט יעבור את 700M ממילא תצטרך לצרוב אותו בשני חלקים בשני דיסקים

יש לי דיסקים של 900MB... ;D, אחרת מה הטעם?

פורסם

יש לי דיסקים של 900MB... ;D, אחרת מה הטעם?

אי אי אי !!

כואב לי לשמוע שזו הסיבה.

דבר ראשון אתה לא רוצה להגיד לי שקנית דיסקים שכאלה למטרה המיוחדה הזו. כי אתה יודע שיותר זול לקנות שני דיסקים של 700M (שזה ביחד 1.4G) במקום לקות דיסק אחד שכזה, נכון?

דבר שני בעזרת התוכנה והמדריכים שנתתי לך תוכל להתאים את גודל הקובץ העתידי גם לגודל של 900M אבל גם זה מיותר שכן אם תקודד נכון אז סרט באורך שעה וחצי יכנס לך באיכות טובה גם בדיסק רגילל של 700 דקות. ואם אתה ממש לא רוצה להתפשר על איכות תלך כבר על קידוד בשני דיסקים.

וחוץ מזה שיהיה לך בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

האמת היא שקניתי אותם כדי לצרוב VCD לחברים, אבל אני מנצל אותם גם לכתיבות DATA.

אין לי כוח להתעסק עם חלוקות של VCD, מבחינת תועלת אני מוכן לשלם עוד שקל על 30-60 דקות מזמני.

שוב תודה על העזרה, בדיוק עכשיו אני מכין סרט, אני מקווה שיצא טוב.

ד"א, דיברת על קידוד בשני שלבים, חיתוך תמונה וכו' אבל לא ניתקלתי בזה בתוכנה, או שלא הבנתי מה אני עושה? אתה יכול להסביר איפה השתמשתי בכל זה?

פורסם

האמת היא שקניתי אותם כדי לצרוב VCD לחברים, אבל אני מנצל אותם גם לכתיבות DATA.

אם המטרה העיקרית שלהם היתה לצרוב VCD אז אני מצדיק את התוספת בתשלום. כי בVCD אין אפשרות לקבוע את גודל הקובץ ולהתפשר על איכות כדי להרוויח זמן. ואני מסכים איתך שדיסק רגיל של 700M לא מספיק לצריבת VCD בחלק אחד של סרט של שעה וחצי.

אבל אני מציע לך שתשמור את הדיסקים האלה למטרות שלהם ועדיף כשאתה מקודד סרט לDIVX שזה גם ככה קידוד יותר איכותי שתיצור קבצים של 700M וזה יהיה עדין הרבה יותר טוב מVCD.

ד"א, דיברת על קידוד בשני שלבים, חיתוך תמונה וכו' אבל לא ניתקלתי בזה בתוכנה, או שלא הבנתי מה אני עושה? אתה יכול להסביר איפה השתמשתי בכל זה?

אם אתה משתמש בתוכנה gordianknot כמו שהצעתי וקראת את כל המדריכים שלה מן ההכרח שתעשה את הפעולות שאמרתי.

אם אתה מבין איך מבוצע תהליך הקידוד אז אתה יודע שהתוכנה הזאת הינה בעצם frameserver שמקבל את התמונות שקובץ הVOB של הדיוידי, ושולח אותם ישירות לתכונת הקידוד (virtualdub או nandub) רק שבזמן שהתוכנה שולחת את הפרימים לתוכנת הקידוד היא מעבדת אותם בצורה הטובה ביותר כדי להפיק את הסרט באיכות הגבוהה ביותר.

הקידוד בשני שלבים שהזכרתי יכול להתבצע ידנית, אבל הרבה יותר נוח לבצע אותו בעזרת תוכנה כמו זו. (אם לא הבנת התוכנה מקודדת את הסרט פעמיים, תרצה או לא תרצה. כשהשלב הראשון הוא איסוף נתונים, והשלב השני הינו קידוד בהסתמך על הנתונים שנאספו ובאופטמיזציה הרבה יותר טובה של ניצול זיכרון להפקת איכות)

והחיתוך שהזכרת הינו חלק שמוזכר במדריך שבו אתה בוחר את הרזולוציה של הקובץ שאתה יוצר (תמיד יותר קטנה מהמקורית) ולאחר מכן אתה מבצע את החיתוך בצידי התמונה כדי להוריד את הפסים השחורים ועוד כמה פיקסלים מיותרים שדואגים לכך שתיצור סרט עם aspect ratio נכון ושהרזולוציה החדשה שתיצור תהיה חלקה בהתאם ליחס של הרזולוציה הישנה והחדשה שאתה יוצר.

מעבר לכך יש עוד כמה דברים שלא הזכרתי כמו ביצוע deinterlace (שנפוץ מאוד בDVD בארץ), שזה בעצם העלמת הבעיה של סרט מרצד שמוצג עם קווי אורך ורוחב. ויש גם אפשרויות נוספות לבחירה של סוג הסאונד שתרצה לצרף לסרט (AC3 או MP3 VBR), ואפשרויות לבחירה אופטימלית של רזולוציה בהתאם ליכולת הקידוד של הסרט (נקודה חשוב מאוד שעוזרת לך להחליט האם הסרט יצא יותר איכותי אם תגדיל את הרזולוציה או שלא)

אם זה נשמע סינית אז יש לך עוד כמה דברים ללמוד ואם לא אז אתה בדרך הנכונה ליצור ריפ מושלם ואיכותי לסרט DVD.

פורסם
  • מחבר

הנה משהו מוזר, אחרי הקידוד בGORDIAN KNOT קיבלתי 2 קבצים, שניהם בדיוק באותה איכות, אחד בגודל 895 MB כמו שביקשתי,

והשני בגודל 535 MB!!!!!!

שני הקבצים באותה איכות זה וודאי!! מה לעזאזל קרה פה? :-\

פורסם

בוא נשאל אותך שאלה...

האם ניסית להפעיל את שניהם ולראות את ההבדל ?

כי הקטן שבניהם הינו הקובץ וידאו. והגדול שבניהם הינו הקובץ וידאו עם הסאונד.

יש להם גם שמות שונים אם שמת לב. ואם היית משתמש בקידוד בנפרד לקרדיטים (שגם כן מוזכר במדריך) היית מקבל שלושה קבצים.

בקיצור מה שחשוב הוא שהקובץ הגדול בינהם הוא התוצר הסופי ומתקרב מאוד (כמו שאתה רואה) לגודל שביקשת.. (900M).

אם הבנתי נכון אתה השארת את הסאונד בסרט בתבנית AC3. לכן בעצם יותר מ300M בקובץ הסופי שיכים לנתוני הסאונד.

בפעם הבאה אם אתה מקודד סרט בחלק אחד בלבד כדאי שתשקול להמיר את הסאונד מפורמט AC3 לפורמט MP3 (וזה יכול להעשות אוטומאטית ע"י התוכנה) או להשתמש בתוכנת עזר כמו besweet כדי לצמצם את נפח גודל קובץ הAC3 ובכך להשאיר יותר איכות לוידאו.

אם משהו שלא מובן בדברים שלי תשאל, ואני אשמח לענות.

פורסם
  • מחבר

וואלה, אתה צודק, איזה פאדיחות.. פשוט הפעלתי את הקבצים בלי המגבר סתם בשביל לראות את איכות התמונה...

ראיתי שיש אפשרות להמיר את הקול לMP3 אבל הבנתי שזה לא ממש משפיע על הגודל.

בכל מקרה, בקשר לתוכנה, יש שם את היחס bits/(pixel*frame) a וצריך לשמור אותו בין 0.17 לבין 0.30. במדריך רשום שככל שנתקרב ל 0.30 גדלים הסיכויים שהקובץ יעבור את הגודל שקבענו לו, אבל בפועל, שינוי הרזולוציה כלפי מעלה מקטין את היחס הזה, ולפי ההגיון רזולוציה גבוהה יותר גוררת קובץ גדול יותר. הייתי מובן? יש טעות במדריך? בקיצור השאלה היא לאן כדי להתקרב יותר, ל0.17 או 0.30? להגדיל רזולוציה כמה שיותר או להקטין ולהביא את היחס ל 0.30?

אני מקווה שהייתי ברור.

עריכה: בני, מהלינקים שהבאת לי השתמשתי רק ב DIVX DIGEST, הלינק ל-DOOM9 לא מוביל לשום מקום,

הסתכלתי במדריכים באתר ויש שם המון המון חומר אבל אין שם שום מדריך DVD>DIVX אלא רק לריפים. לא נשמע לי הגיוני האמת אבל אני לא מצליח למצוא את המדריך.

פורסם

וואלה, אתה צודק, איזה פאדיחות..

שטויות.. זה קורה לכולנו. העיקר שעכשיו למדת לקח לפעם הבאה ;)

ראיתי שיש אפשרות להמיר את הקול לMP3 אבל הבנתי שזה לא ממש משפיע על הגודל.

משפיע ועוד איך ! AC3 זה סאונד מרובה ערוצים (ברוב המקרים 6 ערוצים) לכן הוא גדול פי 3 מקובץ MP3 סטיראופוני רגיל.

להפוך AC3 לMP3 זה תהליך שלוקח קצת זמן אבל כשיוצרים ריפ לסרט בדיסק אחד בד"כ ממירים את הסאונד לMP3.

אם אתה משתמש ברסיבר לשמוע את הסרטים ואתה פריק של קולנוע ביתי (כמוני) בטח לא תרצה להתפשר על התוספת הזו של לצפות בסרט ב6 ערוצים ואז כדאי שתשקול להשתמש בתוכנת עזר כדי להפוך את הסאונד מAC3 בביטרייט גבוה לביטרייט יותר נמוך. כך אתה מתפשר על האיכות הגבוהה ביותר עבור איכות סבירה ועדיין נהנה מסאונד מרובה ערוצים. כמובן שעדיין הקובץ ישאר יותר גדול מMP3 אבל זה כבר פחות משמעותי.

או לחלופין תמיד תוכל ליצור ריפ לסרט בשני חלקים ואז הכי טוב זה להכניס את הסאונד בAC3 כמו שהוא ואז גם ככה איכות הוידא תהיה גבוהה כמו איכות הסאונד.

בכל מקרה, בקשר לתוכנה, יש שם את היחס bits/(pixel*frame) a וצריך לשמור אותו בין 0.17 לבין 0.30. במדריך רשום שככל שנתקרב ל 0.30 גדלים הסיכויים שהקובץ יעבור את הגודל שקבענו לו, אבל בפועל, שינוי הרזולוציה כלפי מעלה מקטין את היחס הזה, ולפי ההגיון רזולוציה גבוהה יותר גוררת קובץ גדול יותר. הייתי מובן? יש טעות במדריך? בקיצור השאלה היא לאן כדי להתקרב יותר, ל0.17 או 0.30? להגדיל רזולוציה כמה שיותר או להקטין ולהביא את היחס ל 0.30?

אני מקווה שהייתי ברור.

אתה ברור לחלוטין.

אני שמח שקראת את המדריכים. האמת שנתקלתי בכמה דברים מטעים ועדין יש לי בעיה שלא הצלחתי לפתור בריפים של דיסקים בשני חלקים.

אבל בקשר למה ששאלת זה הולך ככה: הוזכר במדריך עוד שיטה יותר נוחה לקבוע את הרזולוציה העתידית של הקובץ והיא בעזרת שימוש ב-compressibility test המשמעות של העניין היא קידוד מייצג של הסרט ובעזרת התוצאות הגעה להחלטה אופטימלית. נשמע מסובך ? אולי, אבל כמו שאתה בטח כבר מבין כדי להפיק ריפ איכותי כמו שקבוצות עושות צריך להבין את כל הפרטים הקטנים האלה.

כשאתה מבצע את הcompressibility test אתה בעצם מקודד חלקים מהסרט בצורה מייצת (התוכנה עוברת על פני כל הסרט ומקודדת רק חלק ממנו) אתה יכול לקודד בין 5% עד 15% ממנו. לאחר הקידוד הזה התוכנה מחזירה אוטומאטית ערך שנכנס לתוכנה ונותן לך אינדיקציה מאוד מדוייקת על יכולת הדחיסה של הסרט (חשוב לציין שהיכולת הזו מבוססת על הרזולוציה ההתחלתית שבחרת) כאשר יש לך תוצאה זה בעצם נותן לך יכולת לראות לאיזה איכות תגיע אם תקודד את הסרט ברזולוציה שבחרת, ואז אם המספר שקיבלת הוא נע בין 60% ל80% מהתוצאה שקיבלת אתה בטווח הנכון. אם תגדיל את הרזולוציה תשים לב שהאיכות תרד וזה בגלל שאתה מבקש להשקיע יותר נתונים בגודל התמונה ולא באיכות שלה. לכן אתה צריך לבחור באחוזים סבירים שיתנו לך תמונה איכותית. תשתדל לבחור ברזולוציה סבירה הכי גדולה שאתה יכול אבל אל תרד מתחת ל60% (בסרטים עם יכולת קידוד נמוכה, תאלץ להתפשר על רזלוציה נמוכה יחסית, ואז האיכות תשאר עדיין גבוהה).

כמו כן אין סיבה לעבור את 80% כי אז כבר אין משמעות לתוספת הזו באיכות עדיף להשקיע עוד כמה ביטים ברזולוציה של הסרט.

עכשיו פה נכנסת הבעיה שהזכרת. אם אתה תוריד את הרזולוציה יותר ויותר מה שיקרה זה שאתה תשקיע יותר נתונים באיכות התמונה ולא ברזולוציה ואם תשים לב ברגע שאתה עובר את 100% מיכולת הקידוד המירבית של הסרט אתה בעצם גורם לחריגה מהגודל שביקשת שהסרט יגיע אליו. מבדיקה שלי החריגה הזו דוקא גורמת לקובץ להיות יותר קטן ולא יותר גדול.

עכשיו השאלה היא האם אתה הבנת אותי ?

אם הדברים נשמעים לך ברורים חלקית אוסיף עוד נקודה שאולי תעזור לך להבין יותר טוב. צורת הקידוד שבה אתה מגיע לגודל המקסימלי של הקובץ שאותו אתה בוחר בנויה בשיטה פשוטה. המקודד משקיע נתונים על שני דברים במהלת הקידוד. אחד מהם הוא האיכות (כמות הנתונים המושקעת עבור כל פריים) והשנייה היא כמות הנתונים המושקעת לגודל התמונה. למקודד הכי נוח פשוט לקבל רזולוציה קבועה ולהתחיל לקודד, ברגע שכמות הנתונים שהוגדרה כמקסימלית מתחילה לחרוג הוא מוריד מאיכות הקידוד ושומר פחות נתונים עבור כל פריים. מה שקורה פה זה שהתוכנה הזו עוזרת לך לחשב לגבי כל רזולוציה עד כמה המקודד יצטרך להתפשר ולהוריד מאיכות הקידוד (כמו שאמרתי בין 60% ל80% נשמע סביר). לכן המסקנה הסופית שקידוד הסרט מתבצע תמיד עם יד על הדופק שלא לעבור את הגודל המבוקש. כך אתה משיג את הגודל המקסימלי שביקשת. החיסרון פה וזה בעצם מה שאמרתי שאני עדיין לא הצלחתי לפתור. זה כשאתה מנסה לנסות ליצור ריפ גדול (בשני חלקים) לסרטים שיכולת הקידוד שלהם גבוהה. מה שקורה זה שבסרטים שכאלה המקודד לא יכול להקטין את האיכות של הקידוד כי האיכות המקסימלית לא מגיעה לגודל הדרוש ולכן אתה מקבל תוצר סופי קטן ממה שאתה מבקש. אלא אם כן אתה בוחר רזולוציה גבוהה מאוד (לפעמים אפילו בגודל המקורי של הרזולוציה בDVD. ואז יש חסרון בכך שכדי לנגן את הסרט נצטרך יותר כוח מעבד כדי לפענע תמונה ברזולוציה כה גבוהה.

טב אני מניח שאני מדבר סינית אז אם ממש הסתבכת הכי פשוט שתבחר תמיד ברזולוציה של בין 640 ל512 רוחב תמונה (הגובה של התמונה משתנה בהתאם לaspect ratio). כך ב90% מהמקרים תגיע לאיכות טובה מאוד אבל לא מקסימלית.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בני, קודם כל תודה על התשובה המפורטת, אני אוהב להבין מה אני עושה ;D

אני מבין למה אתה מתכוון, אבל יש לי כנראה כמה חוסרים והנחות שגויות שמונעות ממני לרדת לשורש העניין, ואני מיד אפרט.

אבל לפני זה, בקשר לבעיה שלך, תן לי לראות אם הבנתי.

אתה אומר, עבור סרט נתון באיכות קידוד של DVD בגודל 5 GB נניח, בוודאי ניתן להתפשר על האיכות ולקדד

כך שהקידוד החדש יתפוס 1.4 ג'יגה (2 דיסקים). ואז בוודאי נראה יותר טוב מאשר קידוד לקובץ של 700 MB.

אבל הבעייה לדבריך, היא שיש סרטים שהמקודד משתמש באיכות הגבוהה ביותר ועל הרזולצייה המקסימלית (רזולוציית הסרט), ועדיין לא מגיע לגודל של 1.4 GB.

לפי מה שאני מבין הבעייה אם כן היא לא הך ואין שום דבר שתוכל לעשות. אחד מן השניים: או שהגעת לקצה גבול המקודד, ואז נותר רק לחכות למקודד חדש, או שמלכתחילה איכות הסרט בDVD היתה נמוכה, ואז בוודאי לא תוכל לעשות מאום בנידון. הבנתי נכון???

ועכשיו לשאלותיי:

המקודד משקיע נתונים על שני דברים במהלת הקידוד. אחד מהם הוא האיכות (כמות הנתונים המושקעת עבור כל פריים) והשנייה היא כמות הנתונים המושקעת לגודל התמונה.

1.מה זאת אומרת גודל התמונה? האם גודל המסך אינו קבוע מראש ואילו הרזולוציה קובעת לאיזה גודל סריג שתי וערב נחלק אותה?

האם בנוסחא BITS\PIXEL*FRAME הפיקסל הוא לא גודלו של מלבן אחד בסריג?

2. אם מה שאמרתי נכון, וכל PIXEL מקבל איזשהו ערך של צבע (כל פיקסלי המסך בPIXEL מקבלים את אותו ערך גם כן), האם לא נובע מכך שאיכות התמונה נגזרת אך ורק מהרזולוצייה?? הרי ככל שנחלק את התמונה לסריג מורכב יותר, נקבל PIXEL קטן יותר ותמונה חלקה יותר.

3. אם כך, מהו בכלל הקידוד?? האם זוהי השיטה לדחוס את הנתונים על איזה צבע בדיוק יקבל כל PIXEL בכל זמן?? אם כל מהו השוני בין קידוד לקידוד, ומהי בכלל איכות התמונה שדברת עליה, שהרי איכות התמונה היא קבועה וחד חד ערכית לכל רזולוציה, לא?

4. מהי "יכולת קידוד של הסרט", לפי הבנתי זוהי תכונה של הסרט, מדוע יש סרטים שניתן לקודדם יותר מאחרים, ואיפה זה ניכנס בכל הקשור לאמור בשאלה הקודמת?

אני יודע שיש לי טעות איפשהו, אבל אני לא יודע איפה. בגלל זה קשה לי גם להבין לגמרי את דבריך, כי יש לי תפיסה שגוייה של הדברים.

ועוד מספר שאלות טכניות:

5. אם אני מקודד סרט 16:9 , אני צריך לדאוג שהיחס ברזולוצייה שאני בוחר ישמר ככזה לא? (כי הוא לא כזה בסרט שקודדתי, ולמרות זאת אין עיוותים, נראה לי קצת מוזר).

6. במדריך נוסף ראיתי שצריך לשמור על רזולוציות בכפולות של 16, יש לזה סיבה מיוחדת?

זהו בינתיים, מקווה שלא הכבדתי עלייך :)

פורסם

בני, קודם כל תודה על התשובה המפורטת, אני אוהב להבין מה אני עושה ;D

אני שמח לשמוע שאתה מתעניין בנושאאבל לפני שאמשיך רציתי להביא לפניך לינק שיכוול להוסיף לך הרבה ידע בתחום (באנגלית כמובן).

תן לי לראות אם הבנתי.

אתה אומר, ...

לפי מה שאני מבין הבעייה אם כן היא לא הך ואין שום דבר שתוכל לעשות. אחד מן השניים: או שהגעת לקצה גבול המקודד, ואז נותר רק לחכות למקודד חדש, או שמלכתחילה איכות הסרט בDVD היתה נמוכה, ואז בוודאי לא תוכל לעשות מאום בנידון. הבנתי נכון???

אתה הבנת אותי מצויין !

רציתי רק לתקן אותך במשהו שהתבלבלת. מה שהדגתי שכתבת הינו הפוך לחלוטין.

הרי הבעיה שעליה מדובר היא שהמקודד יכול להגביל את איכות הקידוד וליצור קובץ קטן ממה שאתה מבקש, אבל ליצור קובץ גדול מעבר לגודל המקסימלי של האיכות קידוד המקסימלית (שכמו שאמרתי משתנה מסרט לסרט) אין ביכולתו.

בנוסף, מקודד חדש לא יפתור את הבעיה להיפך הוא רק יגביר אותה שכן מקודד חדש יגיע לאותה איכות מקסימלית עם קובץ יותר קטן. זה לא בעיה זה פשוט חוסר ניצול של מקום מיותר בגלל ששסרטים מסויימים יש יכולת קידוד גבוהה מאוד.

מעבר לכך רציתי לציין שלא מדובר בDVD עם איכות נמוכה, מדובר פשוט כנראה בסרט ללא הרבה תנועות, שהם הדבר שדורש הכי הרבה נתונים. (בשביל הדוגמה תחשוב לרגע על סרט באורך של שעה וחצי שכולו הופעה חייה או מופע סטנדאפ, זו הדוגמה הכי טובה לסרט שאין בו כמעט תנועות)

מפה אני אשתדל לענות לך שאלה שאלה:

1.מה זאת אומרת גודל התמונה? האם גודל המסך אינו קבוע מראש ואילו הרזולוציה קובעת לאיזה גודל סריג שתי וערב נחלק אותה?

האם בנוסחא BITS\PIXEL*FRAME הפיקסל הוא לא גודלו של מלבן אחד בסריג?

גודל תמונה=רזלוציה. כשמה כן היא, יותר פיקסלים לאורך ולרוחב=יותר גודל לתמונה.

איכות לעומת זאת זה אומר עד כמה פרטי התמונה מדויקים, פועל יוצא של כמות נתונים שמושקעת לכל מטריצה בתמונה. (בהמשך אסביר מהי מטריצה).

2. אם מה שאמרתי נכון, וכל PIXEL מקבל איזשהו ערך של צבע (כל פיקסלי המסך בPIXEL מקבלים את אותו ערך גם כן), האם לא נובע מכך שאיכות התמונה נגזרת אך ורק מהרזולוצייה?? הרי ככל שנחלק את התמונה לסריג מורכב יותר, נקבל PIXEL קטן יותר ותמונה חלקה יותר.

:nono:

פה הטעות שלך. וזו טעות רווחת. במצב רגיל של סרט וידאו לא מקודד אתה צודק לחלוטין, הגדלת רזולוציה הינה גורמת בצורה ישיריה להגדלת כמות הפיקסלים ולהגדלת איכות התמונה. אבל בקידוד MPEG (ולא משנה איזה קידוד) כל תמונה מקודדת במטריצות של 16X16 פיקסלים.

כל מטריצה שכזו בנויה מ256 פיקסלים. עכשיו כאשר אתה מגדיל את הרזולוציה אתה בעצם מגדיל את כמות המטריצות האלה. ולא כמו שנהוג לחשוב שאתה מגדיל את גודל המטריצות.תחשוב לדוגמה שלכל פריים אתה משקיע כמות ממוצעת של נתונים לאחסון התמונה, ותבין שככל שיש לך יותר מטריצות כל אחת תקבל פחות נתונים לאחסון המידע שבתמונה. לכן בעצם התוכנה מראה לך מספרים יותר גבוהים כשאשר אתה מקטין את הרזולוציה. עכשיו הרעיון הוא לשלב נכון בין הרזולוציה לבין כמות הנתונים שמשקיעים בכל מטריצה. בסרטים בהם יש יכולת קידוד גבוהה עדיף להגדיל את הרזולציה כי בכל מקרה כל מטריצה מקבלת יותר נתונים לאחסון מידע. אבל העניין הוא שזה לא רק תלוי ביכולת הקידוד זה תלוי גם בגודל הקובץ שאתה מנסה להפיק ובאורך הסרט. היופי של התוכנה שהיא עושה לבד את החישובים ומציגה לך אותם כדי שתפיק איכות מקסימלית.

פורסם

ההודעה שלי יצאה קצת ארוכה אז המשכתי אותה פה..

3. אם כך, מהו בכלל הקידוד?? האם זוהי השיטה לדחוס את הנתונים על איזה צבע בדיוק יקבל כל PIXEL בכל זמן?? אם כל מהו השוני בין קידוד לקידוד, ומהי בכלל איכות התמונה שדברת עליה, שהרי איכות התמונה היא קבועה וחד חד ערכית לכל רזולוציה, לא?

לאחר מה שכבר כתבתי אני משער שהבנת שההנחה שלך לא היתה נכונה, והבנת כבר שבקידוד לא מאוחסנים כל הפיקסלים בצורה אחידה. ונדמה לי שגם הסברתי מה זה איכות תמונה. לכן אנסה להסביר לך בקצרה "מהו קידוד?" כמו ששאלת.

כמו שכבר אמרתי קידוד הינו אחסון פריימים במטריצות בגודל של 16X16 פיקסלים, קידוד איכותי מאפשר לך לאחסן מספיק נתונים במטריצה שכזו שכשאתה צופה בה היא נראית מאוד דומה לתמונה המקורית. לעיתים יש פה משחק של צבעים, כאשר מטריצה מסויימת מגוונת בצבעים היא תאלץ אותך לאחסן יותר מידע כדי לשמור על הצורה שבה היא תראה. לעומת זאת מטריצה בעלת צבע זהה (לדוגמה קטע מהתמונה שכולו בצבע אחיד) תשחרר לך הרבה נתונים כי היא יכולה להשמר כמו פיקסל אחד בצבע אחד.

ההבדלים בין קידוד הינם שבקידוד MPEG רגיל אתה מאחסן לכל פריים כמות קבועה של נתונים ובכל תמונה חדשה אתה שוב מאחסן אותם נתונים גם אם התמונות זהות אחת לשנייה. בקידוד MPEG-4 שבזכותו ניתן להגיע לקידוד איכותי בגודל מינימלי, אתה מאחסן פריים שלם מידי פעם (זה נקרא keyframe) ולאחר מכן את כל הפרימים הבאים אתה מאחסן רק את ההבדלים שבינהם (עד הkeyframe הבא שהוא יהיה השינוי המשמעותי בגדול בין תמונה לתמונה). כך שאם לדוגמה יש לך קטע וידאו של 2 שניות ללא תזוזה, שזה אומר כ-60 פרימים, המקודד יאחסן נתונים מזערים שזהים כמעט לאחסון פריים אחד בלבד.

בתכלס יש עוד הרבה חישובים אחרים בקידוד כמו מיתוג בין כמות נתונים שמאחסנים בתמונה בעלת הרבה פרטים לעומת תמונה בלי הרבה פרטים, וכמובן קידוד בשני שלבים שמגביר את היכולת של מיתוג בין כמות מידע שתנתן לסצינות בעלות הרבה תנועות לעומת סצינות רגועות בלי הרבה תנועות.

4. מהי "יכולת קידוד של הסרט", לפי הבנתי זוהי תכונה של הסרט, מדוע יש סרטים שניתן לקודדם יותר מאחרים, ואיפה זה ניכנס בכל הקשור לאמור בשאלה הקודמת?

אני יודע שיש לי טעות איפשהו, אבל אני לא יודע איפה. בגלל זה קשה לי גם להבין לגמרי את דבריך, כי יש לי תפיסה שגוייה של הדברים.

כמו שכבר הסברתי מקודם יכולת קידוד תלויה לדוגמה בכמות התנועות שבסרט, סרט אשקן מן הסתם יהיה משופע בתנועות, לעומת סרט דרמה סולידי (או הדוגמה הקיצונית של מופע סטנדאפ שאין בו כמעט תנועות)

שוב כדי לחדד את הדברים לאחר כל מה שכתבתי כעת אמור להיות לך מובן שבנוסף לזה גם סרט מצוייר הינו בעל יכולת קידוד גבוהה, ופה זה לא בגלל שיש פחת תנועות בסרט אלא בגלל שכל הפריימים שלו בנויים בעיקר מאותם צבעים לכן כל תמונה בסרט דורשת פחות צבעים מאשר סרט רגיל ובסרט שכזה ישנם הרבה מאוד מטריצות שבנויות כולם מאותו צבע, בדיוק, שזה שוב גורם לחסכון במידע.

שים לב שמדובר פה בשני דברים שונים לחלוטין, השני מדבר על יכולת קידוד של כל פריים ללא קשר לתנועות בסרט והראשון מדבר על היתרון של קידוד MPEG-4 שחוסך מידע בחוסר תנועות ולא מבזבז מידע בכל פריים על חלקים שלא שונו בתמונה.

ועוד מספר שאלות טכניות:

5. אם אני מקודד סרט 16:9 , אני צריך לדאוג שהיחס ברזולוצייה שאני בוחר ישמר ככזה לא? (כי הוא לא כזה בסרט שקודדתי, ולמרות זאת אין עיוותים, נראה לי קצת מוזר).

נכון. אני לא מבין איך יתכן שהא לא כזה בסרט שקודדת, אתה יכול לתת נתונים מספריים ?

חוץ מזה שאני לא מאמין שאם הלכת לפי המדריך של התוכנה לא ביצעת את הפעולה הזו בלי לשם לב. הרי בסה"כ כאשר אתה בוחר רזולוציה היא מסתמכת על היחס אורך רוחב שהגדרת את הסרט שלך.

6. במדריך נוסף ראיתי שצריך לשמור על רזולוציות בכפולות של 16, יש לזה סיבה מיוחדת?

אני מאמין שכבר אתה יודע מאיפה המספרים 16X16 צצו.

ואתה כבר יודע שהסיבה היא שלא תיצור חצאי מטריצות שרק יבלבלו את המקודד ובטח גם יבזבזו נתונים שלא בצדק.

מעבר לכך אם שמת לב כאשר אתה מסמן את האופציה של חיתוך אוטומאטי (כמו שנאמר במדריך) החיתוך משתנה בצורה כזו שתמיד היחס של הרזולוציה המקורית שממנה נלקחת התמונה כלפי הרזולוציה שאתה תיצור את הסרט ישאר עם מספרים שלמים, הסיבה היא פשוטה: זה מקל בצורה ניכרת על הדיוק של הפרטים ברזלוציה החדשה שאתה יוצר שכן כל חלק בתמונה במקורית שמוקטן מוקטן עם חלוקה של מספרים שלמים, ואז אתה לא יוצר מריחה של התמונה.

זהו בינתיים, מקווה שלא הכבדתי עלייך :)

אל דאגה, אני תמיד שמח לרענן את הזיכרון שלי בפרטים קטנים וחשובים אלה שאני נוטה לשכוח מידי פעם.

דרך אגב אם עדיין יש לך שאלות טענות ומענות, אתה מוזמן לשאול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים