עבור לתוכן

בעיה עם שני סטיקים דומים של זכרונות

Featured Replies

פורסם

יש לי שני סטיקים זהים של זכרונות במהירות 133MHZ ובגדול 128MB כל אחד.

כאשר אני מפעיל את שתיהם ביחד (בנוסף לזיכרון שיש לי כרגע- 128MB 133MHZ) המחשב עושה בעיות ולא פועל בצורה תקינה.

אבל אם אני שם רק אחד מהם אז הכל בסדר.

הבעיה היא לא בזכרונות ולא בסלוטי זה כבר נבדק.

חושב לציין שהסטיק שכבר יש לי במחשב הוא בעל שבבי זכרון (הריבועים השחורים האלה) מצד אחד ושני הכרטיסים הזהים הם בעלי זכרונות משני הצדדים.

ואני חייב לשים את הכרטיס הראשון (זה עם הזכרונות מצד אחד) כדי שהמחשב יפעל- אני לא יכול להפעיל אותו בלעדיו (גם אני לא יכול לשים את אחד מהבעיתיים במקומו)

מישהו אמר לי שזה עושה בעיות בגלל שהסכום של כמות הזכרון חייב להיות במכפלה של 2 (כלומר 128*2 או דברים דומים) ו384 (128*3) MB של זכרוםן זה לא מכפלה או משהו כזה..... :P

האם הוא צודק?

אם לא מה מקור הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה??

פורסם

לפי דעתי מה שחבר שלך מתכוון זה בזיכרונות rdram שחייבים לבוא בזוגות של סטיקים

ועוד משהו- למה אתה לא יכול להפעיל רק את שני הסטיקים של ה- 128 ? הכוונה לזהים ?

פורסם

איזה לוח יש לך ?

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח להפעיל את שני הזהים לבד (בלי הראשון) אני חושב בגלל שצריכים שהסטיק הראשון יהיה עם זכרונות מצד אחד.

(לא נשמע הגיוני, אבל איזה טכנאי אמר לי את זה..)

אבל אני לא בטוח... פשוט הם לא פועלים.

ויש לי איזה לוח ישן לפנטיום3 אני גם לא יודע איך לבדוק את הדגם... :P

פורסם

1. זכרונות SDRAM לא צריכים לעבוד בזוגות.

2. לא צריך זכרונות עם שבבים בצד אחד בלבד של המקל בסלוט הראשון על הלוח, כל זיכרון צריך לעבוד.

3. כל מודול זיכרון צריך לעבוד לבד ובפני עצמו.

הבעיה שלך, שלא בדיוק הבנתי אם יש לך בעיה של יציבות אחרי שאתה מתקין את כל המודולים, ייתכן מאוד שיש לך בעיה בתיזמונים של הזכרונות, ואתה צריך לעבור לתזמונים שמרניים יותר. ככל שאתה משתמש ביותר מודולים של זכרונות, קשה יותר לשמור על יציבות בתיזמונים מהירים שלהם.

אם זאת לא הבעיה, כלומר המחשב לא מאתחל עם הזכרונות או שהוא לא סופר את כל הזיכרון שהיה אמור לספור, בדוק כל אחד מהמודולים בנפרד בסלוט הראשון (ללא שאר המודולים) ונסה לאתר את הבעיה.

פורסם

נסה להוריד את מהירות הזכרון דרך הBIOS.

פורסם

נסה להוריד את מהירות הזכרון דרך הBIOS.

מה הקשר?

מה להוריד?

זה SDRAM

פורסם
  • מחבר

1. זכרונות SDRAM לא צריכים לעבוד בזוגות.

2. לא צריך זכרונות עם שבבים בצד אחד בלבד של המקל בסלוט הראשון על הלוח, כל זיכרון צריך לעבוד.

3. כל מודול זיכרון צריך לעבוד לבד ובפני עצמו.

הבעיה שלך, שלא בדיוק הבנתי אם יש לך בעיה של יציבות אחרי שאתה מתקין את כל המודולים, ייתכן מאוד שיש לך בעיה בתיזמונים של הזכרונות, ואתה צריך לעבור לתזמונים שמרניים יותר. ככל שאתה משתמש ביותר מודולים של זכרונות, קשה יותר לשמור על יציבות בתיזמונים מהירים שלהם.

אם זאת לא הבעיה, כלומר המחשב לא מאתחל עם הזכרונות או שהוא לא סופר את כל הזיכרון שהיה אמור לספור, בדוק כל אחד מהמודולים בנפרד בסלוט הראשון (ללא שאר המודולים) ונסה לאתר את הבעיה.

כבר בדקתי כל אחדבנפרד והכרטיס המקרי פועל בסדר

והשניים האחרים לא פועלים לבד...

אז מה הבעיה?

ד"א, גם עכשיו יש לי בעיה מעצבנת שהמחשב לפעמים עושה ריסט לעצמו ככה פתאום.

והבעיה עם הזכרונות זה לא רק ריסטים זה גם מסכים חולים והמחשב נתקע ועוד צרות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים