עבור לתוכן

חוות דעת על תוכנת netex

Featured Replies

פורסם

netex זו תוכנת מנוע חיפוש מובנה בדפדפן.

אילו יתרונות וחסרונות יש לתוכנה ?

פורסם

הנטקס מותקנת אצלי כבר שנים והיא מומלצת בחום. במשך השנים לא גיליתי חסרונות אלא רק יתרונות.

לדוגמא אתה רוצה להגיע לאתר "וואלה", במקום שתקליד בחלון הכתובות www.walla.co.il אתה רושם בחלון הכתובות "וואלה", לוחץ על "אנטר" והאתר עולה ישירות.

פורסם

יתרון - מאפשרת לך להישאר עם אקספלורר 6 ולחפש אתרים ישראלים (בעיקר) בקלות ישירות משורת הכתובת. נותן תוצאות בטבלה יפה שמקלה על משתמשים מתחילים וילדים/זקנים. לדוגמא: "מונית" "אוטובוס" "מזג אוויר" "דולר" וכו'. לרוב/לעולם לא תקבל בפגיעות מידע מפורומים/בלוגים/כתבות וכו' אלא רק/בעיקר מאתרים "רשמיים" וממוסדים מידע לגבי קטגוריות מעוכלות מראש.

חיסרון - זה תוסף אז עלול לגרום לבעיות יציבות/מהירות, או סתם לתת תוצאות הרבה פחות טובות מחיפוש בגוגל אם אתה יודע לחפש. בדפדפנים מודרניים כמו FireFox ו-Maxthon אפשר לקנפג חיפוש גוגלי בשיטת I'm Feeling Lucky ישירות משורת הכתובת, מה שיאפשר לך לכתוב בשורת הכתובת "וואלה", ללחוץ אנטר, ולהגיע ישירות לאתר של וואלה, רק שמאחורי הקלעים הגעת דרך גוגל, לא נטאקס.

כמו כן, משתמש מתקדם (בדפדפן מתקדם) שמבקר באתר "וואלה" נניח מדי יום, עדיף לו לקנפג שכאשר הוא כותב W בשורת הכתובת זה יגיע לוואלה. יותר מהר מלהחליף שפה לעברית ולכתוב את כל המילה. אותו משתמש מתקדם ייצור לעצמו WM שייקח אותו נניח ישר אל WALLA MAIL שנראה לי יותר קל מלכתוב "דואר וואלה" מאה פעם בחודש. לאתרים שהולכים אליהם פעם בשבוע נניח, לדעתי זה ממש לא משנה אם תכתוב "וואלה" או walla פלוס ctrl+enter

עניין של הרגל. אני אישית לא סומך על האינטיליגנציה של מנוע netex לעומת גוגל. יש הבדל דק בכמות העובדים בעלי דוקטורט בשתי החברות, והבדל זניח בכמות המזומנים. ;D

פורסם

קודם כל העלתי את הטבלת סיכום מהתוכנה כאשר חיפשתי "חנויות מחשבים", ראה צילום מסך מצורף.

חוץ מזה עדיף להישאר עם האספלורר 6, אני לא רואה טעם לשדרג ל- 7, אולי אתה תוסיף פרטים בעיניין. לגבי יציבות המערכת עם התוכנה: התוכנה עולה עם עליית הוינדוס. בזמנו שהיה לי את הוינדוס 98 המערכת לא היתה יציבה, בוינדוס XP המערכת מאוד יציבה ואין שום בעיות.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מהנסיון שלי זה , ש netex יוצר עומס על הדפדפן (למרות הנפח הקטן של התוכנה) מאיט וגורם לחוסר יציבות של הדפדפן.

התקנתי סרגל כלים של google , שהרבה יותר יעיל ונוח לחיפושים באינטרנט.

פורסם

לגבי הטבלה של "חנויות מחשבים" - זה מדגים שאכן יש מצבים בהם חיפוש באינדקס של netex יוצא שימושי! (חיפוש בגוגל מוביל לדף תוצאה של חיפוש בדפי זהב או רשימה לא רעה באתר תפוז). אך זה לא שונה בעיקרו מחיפוש "יוצא דופן מחיפוש גוגלי" נניח ביאהו (גם הם התחילו דרכם באינדוקס אתרים לפי קטגוריות מוגדרות). אפשר לקנפג בדפדפן מתקדם חיפוש דרך netex ללא התקנת התוסף, כמו שאפשר גם להוסיף את יאהו למנוע החיפושים.

אגב, חיפוש "חנות מחשבים" בגוגל מוביל לרשימה לא רעה בכלל באינדקס לפי קטגוריות של גוגל:

http://www.google.com/Top/World/Hebrew/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%94/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D/

ועוד אתרי רשימות אחרים - מה שנותן למחפש משקיען יותר אופציות מאשר הטבלה הבודדת של netex שמי יודע מתי עודכנה לאחרונה.

לגבי אקספלורר 7 - אין לדעתי סיבה קריטית לשדרג, אך גם אין שום סיבה שלא לשדרג. אישית אני אוהב את השיפור ב-zoom page (ולא סתם הגדלת כתב שלא תמיד עבדה ב-6) ואת התיקון באג בהדפסה (שהיה מאבד חלק מהדף). אני עובד עם מקסתון 1.6 עם מנוע אקספלורר7 כרגע. עוד חודשיים ככה אני עובר למקסתון 2 שכרגע לא מספיק מבושל לטעמי (למרות שיצא בגרסה סופית לפני מספר ימים).

הפיצ'רים של אקספלורר 7:

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_7#New_features_and_changes

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים