עבור לתוכן

איך מתמודדים עם משקל היתר?

Featured Replies

פורסם

ההמלצה של אינטל לגבי משקל מקסימלי לגוף הקירור שאפשר להניח על מעבדי פנטיום 4 היא 430 גרם. כל פתרונות הקירור המתקדמים פה, שוקלים קרוב לקילו ויוצרים למעשה תליה מאסיבית על המעבד. הלחץ הזה של המשקל האנכי המעוגן בשטח קטן מאוד יכול לגרום ברמת העיקרון נזק למעבד וללוח האם.

ובכל זאת, אני רואה מפלצות קירור שכשאני מסתכל עליהן אני יכול לדמיין איך מרכיבים אותן רק על מארז שוכב ולא עומד - והנה אנשים כן מרכיבים אותם.

אז איך? מעגנים את זה בעוד נקודה או משהו?

פורסם

יש תומך מאחורי הלוח.

פורסם
  • מחבר

יש תומך מאחורי הלוח.

תומך? איפה בדיוק? זה מגיע ביחד עם גוף הקירור? צריך בשביל זה לפרק את כל הלוח אם?

פורסם

התומך מגיע עם גוף הקירור ואכן כדי להתקין אותו צריך לפרק את הלוח להתקין להחזיר למצב הקודם.

פורסם

צריך לפרק את הלוח כמו שניצן אמר אבל לא בכל גוף קירור מקבלים תומך גם מאחורה.

צריך לבדוק את זה לפני.

פורסם

אממממממ גם לי יש בעיה אני מתכנן לקנות את הNINJA והוא שוקל כ600 גרם שזה לא קצת ...

האם הלוח אם יחזיק אותו יש תומך או משהו אני לא רוצה לגרום שום נזק?

והאם קל להרכיב את הקירור?

פורסם

בפעם המי יודע מה שאני חוזר על זה...

חברות לא סתם מיצרות קירורים ומשווקות אותם לקהל הרחב..הקירורים עוברים סדרה של בדיקות קפדניות...

ככה שחברה לא תוציא קירור ששוקל קרוב לקילו שהיא יודעת שיש סיכוי שהוא יתלוש את הלוח..

הסיכון היחיד הוא בהתקנה שגויה של הקירור..כתוצאה מזה יגרם נזק כלשהו..

אז די להיבהל מכלום..

פורסם

חברות לא סתם מיצרות קירורים ומשווקות אותם לקהל הרחב..הקירורים עוברים סדרה של בדיקות קפדניות...

ככה שחברה לא תוציא קירור ששוקל קרוב לקילו שהיא יודעת שיש סיכוי שהוא יתלוש את הלוח..

אז די להיבהל מכלום..

:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

אז די להיבהל מכלום..

ואני מניח שאתה, בתור מקורב לתעשיה, מכיר את הבדיקות הקפדניות הללו. בוודאי גם ראית את התוצאות שלהן שנערכו על כל לוחות האם הרלוונטיים לאותו גוף קירור, תחת השפעות שונות של חום, זרימת אוויר, טמפ' סביבתית ושאר משתנים כאלה ואחרים.

או שאולי אתה מהנדס מכונות מצטיין וישבת וחישבת את מפל הלחצים על המעבד בגלל המשקל של גוף קירור שמעוגן ב 4 נקודות בלבד ותלוי בניצב למעבד - ולמעשה נשען עליו כשהוא לוחץ על החלק התחתון שלו יותר מאשר על העליון, מה שמבחינה הנדסית יכול לגרום לעיוותים במעבד ואף לנזק.

חבר, כשאינטל מוציאה מעבד ומודיעה שמשקל מקסימלי לתלייה של גוף קירור הוא 430 גרם, הם כנראה יודעים מה הם מדברים. סמוך על המהנדסים של אינטל (או של AMD) שיש להם את כל ההכשרה הנדרשת. אם מבחינה פיזיקלית לא הייתה כל סכנה בלתלות על המעבד גוף שמשקלו קרוב לקילו, הם היו אומרים - מקסימום קילו ולא מקסימום חצי קילו.

ובאשר לנושא ה"בדיקות הקפדניות" שאתה מכריז עליהם כל כך בוודאות - אני לא טרחתי לבדוק לעומק אצל כל היצרנים של גופי הקירור אבל אצל זלמן למשל מתחת לכל גוף קירור שחורג מהמשקל המומלץ (ואפילו בגרמים בודדים) מתנוססת אזהרה שמסבירה שגוף הקירור הזה שוקל יותר מההמלצה של היצרן ולכן האחריות עליך ולא עליו - או במילים אחרות, ה"בדיקות המקיפות" הללו, הן לא כל כך מקיפות כמו שאתה חושב. מן הסתם הן בודקות יחס קירור ולא השפעות של מאמץ מעוות על מעבד. אם אתה חושב שאני טועה - תראה לי בבקשה יצרן אחד של גופי קירור שמתחייב שבמקרה של נזק למעבד / לוח האם בגלל גוף הקירור שלו הוא יחליף אותם בחדשים. אתה לא תמצא כזה - מהסיבה המאוד פשוטה - אף יצרן לא יסכים להתחייב על דבר כזה.

פורסם

מר ניצן היקר..אני עדיין לא מהנדס (בדרך ;D)..

אבל מספיק הגיון פשוט ומספר סקירות כדי להגיע למסקנות שכאלה.

לא משנה מה ומי...שום חברה בעולם לא תשחרר לשוק מוצר שלא עבר סדרה של בדיקות איכות (QC) וכו..

שכן אם יהיה כשל מסוים במוצר הביקורות יהרגו את המוצר וגם את החברה עצמה..במקרה הזה אתה תראה איך החברה מחליפה ומתחייבת למוצר הפגום...

ואני לא רוצה לציין לך..לכמה דברים יש המלצות שאף אחד מהם לא מתייחס אליהם (OC/הספק כרטיס מסך וכו)...

אז לא צריך להיות עם הראש בקיר...

אם אתה מתעקש על ההמלצה של אינטל..תבורך.. :kopfpatsch:

פורסם

הדאגה שלך ניצן מוצדקת. גוף קרור מסיבי על הלוח יכול לגרום נזק. בנוסף, חלק לא מבוטל של פתרונות הקרור כיום מגיע ללא תמיכה אחורית ומתחבר כדוגמת הקרור המקורי עם PUSHPIN מה שמחריף את הבעיה ומגדיל את הסיכון (ראה גופי קרור של SCYTH, כמו גם TT BT VX ואחרים).

רק לחזק את הטענה שלך, אני מכיר יבואן שהפסיק להביא את אחד מגופי הקרור המיוחדים הפחות כבדים, שכן בא עם תמיכה אחורית, בשל לא מעט בעיות ו"תלישות" למיניהן.

ובכל זאת, למרות הנאמר, התקנתי גופי קרור רבים מסיביים ועד היום (טפו, טפו, טפו...) לא נתקלתי בבעיות.

אם אתה מתקין קרור שכזה:

א. תתקין אותו היטב. שים לב שהוא מהודק כהלכה ללוח (רק שים לב שלא להדק בצורה מוגזמת).

ב. נהג במשנה זהירות עם המארז לאחר ההתקנה, ותסביר זאת היטב לבעלי המחשב.

פורסם

אם אתה רוצה לקנות את ה NINJA ואתה רוצה תומך מאחורה קנה את ה Rev A, ב Rev B אין את התומך, זה PUSHPIN (ככה הבנתי שקוראים לזה לפי integral).

פורסם

* קצת אוף טופיק *

עד שכבר הייתי סגור על קרור למעבד - נינג'ה REV B בא גיל ואומר שדווקא לו אין עיגון אחורי בלוח האם... :kopfpatsch:

כמו פותח הת'רד גם אני מודאג מעניין הלחץ על המעבד ולוח האם, האם יש הסכמה איזה קרור יושב הכי טוב על המעבד מבין הקרורים המומלצים במידה ואני לא הולך על הנינג'ה A ?

תודה,

פורסם

יש הרבה אנשים שמחברים את הקירורים האלה כל יום. כל עוד תחזק אותם היטב, ולא תזיז את המארז בתנועות חדות ומהירות אחרי שהרכבת, אלא לאט לאט ובזהירות, אין שום סיבה שהקירור יפול.

פורסם

ניצן.

אני מבין את החשש שלך שהוא מוצדק ביותר

אבל היגיון פשוט אומר שכל חברה המייצרת גופי קירור לא רוצה לעשות נזק ללקוח כי זו תהיה הפעם האחרונה שהוא יקנה את מוצריה.

אם עדיין יש לך חשש מנזק, אין דבר יותר פשוט מלהרכיב את גוף הקירור בשכיבה, להתקין לו תומך "עצמאית" ולהעמיד אותו חזרה.

זה לא צריך להיות משהו מסובך. חוט מתכת או סרגל נחושת אפילו חוט אסבסט יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים