עבור לתוכן

לכל החכמים פה, יש לי שאלה קטנה בנוגע לDDR3

Featured Replies

פורסם

הת'רד הזה נכתב בנימה עצבנית

ואני אפילו לא מבין למה

פורסם

עוד גאון...

יש בעיה?

פורסם

בעיה? לא ממש

פשוט במשך שני ת'רדים אנשים מסבירים למה זה חסר חשיבות לקחת לוח משולב DDR2/3

ואז קופץ איזה חכם שלא קרא אותם ואומר בדיוק ההיפך

פורסם

אני קראתי כמעט כל ת'רד שמדבר על הנושא הזה. ודעתי עדיין שכדאי יותר לקחת לוח משולב מהסיבה הפשוטה, בעתיד תרצה לשדרג זכרון, תוכל לקחת DDR3 כמו כולם (אני לא מדבר מחר או עוד חודש או עוד חצי שנה אני מדבר עלעוד שנה שנה וחצי כשDDR3 יהיה הזכרון הנפוץ ביותר בשוק).

פורסם

ותזרוק 2 ג'יגה של DDR2 בשביל לקנות 2 סטיקים של 4 ג'יגה (סה"כ) DDR3 שלא יתנו לך תוספת ביצועים?

מאוד הגיוני...

פורסם

מאיפה אתה יודע שלא יתנו תוספת ביצועים? בינתיים DDR3 גרוע אין מה להגיד, אבל יש לו עוד הרבה זמן להתבשל, הוא רק יצא.

תאמין לי שהוא יציג שיפור מול הDDR2 כמו שהDDR2 הציג שיפור מול DDR1.

פורסם

כי הלוחות הנוכחיים תומכים עד DDR3 במהירות 1333

כמו שלוחות הDDR2 הראשונים תמכו במהירויות נמוכות ולא נתנו תוספת ביצועים

פורסם

נו באמת, שידרוג זיכרון מ-DDR ל-DDR II (מבחינת מהירות יענו) אף פעם לא באמת השפיעה בצורה משמעותית על הביצועים, חוץ מזה, מי כבר משדרג זיכרון מבחינת מהירות? אם כבר, אז מחכים איזה 3-4 שנים, ומחליפים את כל המערכת...

תנו ל-DDR3 להפטר מכל המחלות ילדות שלו שאולי עוד לא התגלו, וגם ללוחות האם שמתאימים ל-DDR3 לעבוד על בעיות תאימות, ואז אולי באמת יהיה שווה לעבור מ-DDR II ל-DDR3.

פורסם

אני לא מדבר על מהירות, אני מדבר על עניין של צריכת חשמל שהרבה יותר קטנה בDDR3. בסופו של דבר יהיה שווה לעבור לDDR3.

פורסם

:lol:

וממתי מישהו שם על צריכת ההספק של הזיכרונות שלו? התותחים הכבדים הם כרטיס המסך והמעבד :screwy:

פורסם

אני לא מדבר על מהירות, אני מדבר על עניין של צריכת חשמל שהרבה יותר קטנה בDDR3. בסופו של דבר יהיה שווה לעבור לDDR3.

צריכת החשמל של זכרונות כאלה בטלה בשישים

פורסם

בסופו של דבר יהיה שווה לעבור לDDR3.

נכון, אבל אתה צריך להבין שבסופו של דבר הלוחות של היום לא יתמכו במהירות שבה DDR3 כן ישתלם.

היום ישנם לוחות שתומכים בזיכרונות של היום, לא של מחר!

פורסם

הזיכרון הכי מהיר שראיתי עד היום זה הזיכרון ההוא של OCZ, שמגיע ל-1800MHZ (=באס של 900MHZ), הוא יכול אולי לעבוד ביחס של 1:2 עם ה-E4300 שלי, אבל שוב, מי צריך את זה? אך אחד לא יגיע בזמן הקרוב לבאס של 900MHZ, כולל הפסיכים מטאיוואן.

פורסם

אני אתן לכם דוגמה למה אתם לא צריכים תמיכה כזו מוקדמת ב DDR3

היה לי ציפסט 865 במחשב, הלוח נשרף אז הביאו לי ציפסט 915 מהחנות. זה הציפסט המקביל ל P35C עכשיו

שכם הוא תומך ב DDR או DDR2

התמיכה היא רק עד 533MHZ

קראתי לא מעט על העניין הזה, ומסתבר ש DDR2 במהירות 533MHZ, עם התזמונים הנורמלים, כשאני משווה ל DDR1 (אני לא מסתכל על DDR2 במהירות 533MHZ שעולה אלפיים שקל עם תזמונים ברצפה, אלא על דגם ממוצע, שעולה במחיר נורמלי) מתקבל שהוא רק טיפה יותר מהיר מ DDR1 400.

תוסיף לזה את העובדה שאני אצטרך לזרוק את הזכרונות DDR1 בשביל לשים DDR2, זה הופך ללא משתלם באופן מוחלט

בדיוק אותו מצב כאן, DDR1333 זה לא כל כך גבוה... אחרי 1600 יצאו עוד דגמים, הם אלו שיהיו מה ש 800MHZ זה היום עבור DDR2

אגב לדעתי המצב האידיאלי זה לחכות לקניית לוח אם DDR3 NATIVE. באותה תקופה כבר יהיו מעבדי 45nm, או במילים אחרות - לחכות לירידת מחירים הבאה,

אצלי בבית זה במיוחד חשוב, כי כרגע יש לי שלושה מחשבים עם ציפסטים 865 915 865, ככה שכולם DDR1 - וזה היה יתרון גדול כשרוצים לשדרג מחשב, אז עושים החלפות.. ועדיף לי לא להתקע עם מחשב אחד DDR2 ואז לקנות בעתיד מחשבי DDR3 (או מה שיצא אחריו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים