עבור לתוכן

בעיות ניתוקים בWRT54G

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בעיה מאוד מעצבנת בנתב שלי כל כמה זמן הוא מתנתק לי מהרשת. (לפעמים הוא מתחבר מחדש בעצמו ולפעמים אני צריך להיכנס לstatus ולחבר אותו)

הבעיה הזו הכי נפוצה כשאני משתמש בתוכנות P2P כמו Azureus וכו', במיוחד אם התוכנה מתחילה להוריד מהר (200kb+).

אני אשמח אם מישהו יוכל לאמר לי למה הנתב שלי מתנתק כל כך הרבה פעמים מהרשת.

הפרטים של הנתב:

Firmware Version: v1.00.4, Dec. 8, 2005

Router Name: WRT54G

MTU: 1460

Keep Alive: Redial Period 30 Sec.

אני מחובר בadsl ולכן אני משתמש בנתב בPPTP.

אני יודע שהבעיה היא לא הקו שמחבר אותי לחברה 014 כי כשאני מתחבר ישירות עם חייגן (בלי הנתב) אין לי ניתוקים.

עריכה:

שכחתי להוסיף שביטלתי את אופציית הwireless יש שני מחשבים שמחוברים לרשת (אחד נייד ואחד נייח) ושניהם מחוברים עם wire.

פורסם

אם שני המחשבים מחוברים לתוכנת שיתוף קבצים ושניהם מורידים במהירות גבוהה קבצים אז יכול להיות שזה קורה מעומס על רוחב הפס שיכול לגרום לך לניתוקים בסופו של דבר

דבר שני הנתב שיש לך ידוע שיש לו ניתוקים מדי פעם בלי קשר לתוכנה כזו או אחרת

בכל מקרה MTU תשנה ל1400 -למרות שקשה להאמין שזאת הסיבה אך בכל זאת(אצל כל הספקים זה צריך להיות מוגדר ככה-אני מגדיר רק על 1400)

וגם תבדוק

רוגלות או וירוסים

כל כמה זמן יש לך ניתוקים בערך?

והאם זה קורה אך ורק ברגע שאתה משתמש בתוכנת שיתוף קבצים?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, רק אחד המחשבים מריץ את השיתוף קבצים, השני לרוב סגור (המחשב הנייד הוא זה שלרוב סגור).

דבר שני, בדקתי כבר מלא פעמים רוגלות ווירוסים ואין לי אף אחד מהשניים.

דבר שלישי, כשאני מוריד מהר (200kb+) בP2P אז בערך כל 3-4 דקות, בלי P2P משתנה זה יכול להיות כל חצי שעה ויכול להיות כל כמה שעות (כבר קרה לי שהיה לו רצף התנתקויות כל 10 דקות בלי P2P).

דבר רביעי כמו שרשמתי בסעיף שלישי הוא מתנתק לי לא רק מתי שאני משתמש בתוכנת שיתוף קבצים.

הערה: יכול להיות שאני צריך לשדרג את הfirmware? כי כשנכנסתי לאתר שלהם ראיתי שיש עידכון חדש שאחד הסעיפים בו הוא - Improves compatibility with BitTorrent.(הקטע המוזר שעכשיו שמתי לב אליו שכנראה בפעם הראשונה עידכנתי מהאתר של ארצות הברית כי ראיתי עכשיו שיש שני סוגי פאצ'ים ולפי השם הפאץ' שמותקן לי הוא של ארצות הברית, למרות שהמכשיר שלי אירופאי לפי מה שרשום על האריזה)

פורסם

תנסה לעדכן קושחה ולהוריד את כמות החיבורים בתוכנות P2P שאתה משתמש בהן.

הייתי מציע בנוסף גם לעבוד עם מיו-טורנט ולא אזוראוס, כי היא יותר קלה גם על המחשב,

בלי קשר כ"כ לראוטר :)

פורסם
  • מחבר

בסדר אני אנסה לעדכן קושחה (נקווה שלא יהיו עם זה בעיות).

ואני לא ממש אוהב את מיו-טורנט.

פורסם

איזו גירסה של WRT54G יש לך?

Special note for users with Linksys WRT54G/GL/GS routers, there are severe problems with them when running any P2P app (read for fix)

The following note does NOT apply to WRT54G/GS v5 and up! Use the latest official firmware (1.00.9+) with those, they do not suffer from this specific problem (though they do suffer from different problems).

The default firmware for Linksys (and all replacement firmwares except for the latest DD-WRT and HyperWRT Thibor) have a severe problem where they track old connections for FIVE days, which causes the router to hang when using P2P apps, or any software that generates a lot of connections. DHT only aggravates the situation because of the number of connections it generates.

Linksys has yet to address this issue

http://utorrent.com/faq.php#Special_note_for_users_with_Linksys_WRT54G_GL_GS_routers

פורסם
  • מחבר

איפה רשום איזו גירסה יש לי?

פורסם
  • מחבר

לפי וויקיפדיה נדמה לי שיש לי v5 כי על האריזה עצמה רשום בתחתית S/N: CDFB0EAR6542.

ולפי מה שרשמת זו לא הבעיה The following note does NOT apply to WRT54G/GS v5 and up!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים