עבור לתוכן

צריך עזרה בקניית מצלמה בסביבת 3000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לקנות שבוע הבא מצלמה,התקציב עומד על 3000 ש"ח ואני לא יודע מה לבחור. האופציות הם:

- דבר ראשון חשבתי לקחת מצלמה רפלקס כמו d40 חדשה, או 300D מחודשת, עם עדשה 18-55, ויצא לי כל הסיפור בסביבות 3000 ש"ח, אבל מחודשת לא כל כך רוצה, כי אני משקיע, אז רוצים חדש, וd40, הבנתי שיש הרבה דברים שאין בה,וצריכים לקנות עדשות מיוחדות,וגם הבנתי שעדשות 18-55, זה עדשות רגילות עם תווך די מצומצם,ואם רוצים עדשת זום אז צריכים לשים עוד סכום מכובד, לכן זה יחרוג בהרבה את רף 3000 ש"ח, ולכן נראה לי שהעניין של מצלמות אלו קצת צולע, וגם אין לי שום נסיון עם מצלמות כאילו, למרות שאם יהיה לי, אז הייתי לומד בכיף.

- מצד שני אני יכול לקנות דיגיטלית בין הטובות בסכום הזה, ולא לחשוב יותר מדי ואני מאמין שאהנה ממנה מאוד. המצלמות שחשבתי הם :

PANASONIC DMC-FZ50

PowerShot S5 IS

Olympus SP-550UZ

Sony DSC h9

אני קראתי כל מני reviews אליהם, מפה עד להודעה חדשה, וזה רק בילבל אותי, כי לאחד יש מייצב לשני אין, לשלישי יש דאבל מייצב, בקיצור מבקש עזרה ממצב הנוכחי שלי.

המצלמה שחיצונית הכי מחייכת אלי, זאת Sony.

אני צריך מצלמה לשימושים:

ביתיים, הרבה מאוד לטיולים, יכול להיות שגם בלילה אני אצטרך לצלם, אני רוצה זום גדול, וזהו נראה לי.מה יכולים להמליץ לי לעשות, אשמח לכל תגובה.

תודה

פורסם

- דבר ראשון חשבתי לקחת מצלמה רפלקס כמו d40 חדשה, או 300D מחודשת, עם עדשה 18-55, ויצא לי כל הסיפור בסביבות 3000 ש"ח, אבל מחודשת לא כל כך רוצה, כי אני משקיע, אז רוצים חדש, וd40, הבנתי שיש הרבה דברים שאין בה,וצריכים לקנות עדשות מיוחדות,וגם הבנתי שעדשות 18-55, זה עדשות רגילות עם תווך די מצומצם,

אכן. בתקציב של 3000 ש"ח אי אפשר לקבל DSLR חדשה עם עדשת אולטרה-זום (כלומר עדשת זום עם מכפלת זום גבוהה). תצטרך להגדיל את התקציב בלפחות עוד 1000 ש"ח.

- מצד שני אני יכול לקנות דיגיטלית בין הטובות בסכום הזה, ולא לחשוב יותר מדי ואני מאמין שאהנה ממנה מאוד. המצלמות שחשבתי הם :

PANASONIC DMC-FZ50

PowerShot S5 IS

Olympus SP-550UZ

Sony DSC h9

כל הדגמים האלה בעייתיים. ה-FZ50 מצלמה מעולה, אבל העדשה שלה מתחילה רק ב-35 מ"מ וזה מאוד מגביל. כך המצב גם ב-S5 (שהיא מצלמה הרבה פחות מרשימה מהפנסוניק). האולימפוס והסוני מצלמות לא איכותיות במיוחד, והמחיר שלהן גבוה בשביל מה שמקבלים.

שתי מצלמות שמהוות פשרה יותר קטנה הן ה-S6500 וה-S9600 של פוג'י. לשתיהן אין מייצב, אבל יש להן ISO גבוה הרבה יותר טוב מהמתחרים (במיוחד ה-S6500) וזה יתרון משמעותי יותר ממייצב. הטווח של העדשה שלהן אידאלי - 28 עד 300 מ"מ, והן כוללות את כל השליטות הידניות שאתה עשוי לרצות. ל-S6500 יש איכות תמונה נהדרת ומחיר מאוד אטרקטיבי - פחות מחצי התקציב שלך. ל-S9600 יש תכונות שימושיות אחרות כגון מסך מסתובב ותושבת לפלאש, וגם היא עולה הרבה פחות מהתקציב.

אני קראתי כל מני reviews אליהם, מפה עד להודעה חדשה, וזה רק בילבל אותי, כי לאחד יש מייצב לשני אין, לשלישי יש דאבל מייצב, בקיצור מבקש עזרה ממצב הנוכחי שלי.

מפתיע שה-reviews לא גרמו לך למחוק את הסוני והאולימפוס מהרשימה. מלבד מכפלת הזום הגבוהה, שתיהן מצלמות מאוד בינוניות.

פורסם
  • מחבר

אכן. בתקציב של 3000 ש"ח אי אפשר לקבל DSLR חדשה עם עדשת אולטרה-זום (כלומר עדשת זום עם מכפלת זום גבוהה). תצטרך להגדיל את התקציב בלפחות עוד 1000 ש"ח.

כל הדגמים האלה בעייתיים. ה-FZ50 מצלמה מעולה, אבל העדשה שלה מתחילה רק ב-35 מ"מ וזה מאוד מגביל. כך המצב גם ב-S5 (שהיא מצלמה הרבה פחות מרשימה מהפנסוניק). האולימפוס והסוני מצלמות לא איכותיות במיוחד, והמחיר שלהן גבוה בשביל מה שמקבלים.

שתי מצלמות שמהוות פשרה יותר קטנה הן ה-S6500 וה-S9600 של פוג'י. לשתיהן אין מייצב, אבל יש להן ISO גבוה הרבה יותר טוב מהמתחרים (במיוחד ה-S6500) וזה יתרון משמעותי יותר ממייצב. הטווח של העדשה שלהן אידאלי - 28 עד 300 מ"מ, והן כוללות את כל השליטות הידניות שאתה עשוי לרצות. ל-S6500 יש איכות תמונה נהדרת ומחיר מאוד אטרקטיבי - פחות מחצי התקציב שלך. ל-S9600 יש תכונות שימושיות אחרות כגון מסך מסתובב ותושבת לפלאש, וגם היא עולה הרבה פחות מהתקציב.

מפתיע שה-reviews לא גרמו לך למחוק את הסוני והאולימפוס מהרשימה. מלבד מכפלת הזום הגבוהה, שתיהן מצלמות מאוד בינוניות.

ב reviews שראיתי, אכן פוסלים את שני המצלמות sony, ו olympus, ושמים אותם בבינוניים.

זאת אומרת, אתה אומר לוותר על מייצב, כי לא צריכים אותו יותר מדי, וללכת על פוג'י 9600, כי זאת המצלמה דיגיטלית הכי טובה בסכום עד 3000 ש"ח ?? האם אפשר לקחת מצלמה מחודשת עם אולטרה זום כמו d300, בסכום עד 4000 ש"ח, כולל הכל, כרטיסים, נרטיק, וכולה..??

פורסם

אני אחדד קצת מה שאורן אמר.

ה S9600 מכילה יותר כפתורים שמקלים את הגישה לפונקציות שימושיות ומכילה תושבת לפלאש ומסך בר הטיה. אם הדברים האלה לא ממש חשובים (לי לדוגמא היה חשוב מאוד פלאש חיצוני כי אני מצלם הרבה בבית) אז ה S6500 עדיפה כי החיישן שלה יותר רגיש (כמו של ה F31) ויתן תוצאות טובות יותר בתנאי תאורה גרועים.

דרך אגב, פוג'י הוציאו סוף סוף מצלמת אולטרה זום (X15) מיוצבת חיישן ה S8000 אבל דפקו כנראה את החיישן, ולא משתמשים יותר ב super CCD שלהם - נמתין לביקורות.

פורסם

ב reviews שראיתי, אכן פוסלים את שני המצלמות sony, ו olympus, ושמים אותם בבינוניים.

זאת אומרת, אתה אומר לוותר על מייצב, כי לא צריכים אותו יותר מדי, וללכת על פוג'י 9600, כי זאת המצלמה דיגיטלית הכי טובה בסכום עד 3000 ש"ח ??

אני הייתי מוותר על המייצב והולך על אחת משתי המצלמות של פוג'י. איזו מהן? שאלה קשה. ה-S9600 יותר טובה כמעט מכל בחינה מלבד איכות תמונה. אני מעדיף את הפלט של ה-S6500 גם באור יום וגם באור חלש. אין וויכוח שה-ISO הגבוה שלה יותר איכותי משל ה-S9600 (והרבה יותר איכותי מכל הדגמים האחרים שציינת), אבל אני מעדיף גם את האיכות שלה ב-ISO נמוך. אובדן 3 מ"פ נותן אולי מעט פחות פרטים במקרים מסויימים, אבל המראה הכללי כל כך טבעי ולא דיגיטלי שהוא מזכיר במידה רבה פלט של DSLR.‏ אם ל-S9600 היה את החיישן של ה-S6500 היא הייתה מצלמה כמעט מושלמת, אבל לפוג'י יש רעיונות אחרים.

האם אפשר לקחת מצלמה מחודשת עם אולטרה זום כמו d300, בסכום עד 4000 ש"ח, כולל הכל, כרטיסים, נרטיק, וכולה..??

ה-300D היא מצלמה ישנה מ-2003 שנחשבה מסורסת עוד כשיצאה. אם אתה כבר מוציא 4000 ש"ח על DSLR, אז יש אופציות הרבה יותר טובות. למשל פנטקס K100D + עדשת קיט 18-55 + עדשת טמרון 70-300. לאחר שתוסיף כרטיס זכרון, תיק סוללות ומטען תחרוג בעוד כמה מאות שקלים גם מהתקציב הזה, אבל תקבל קיט ללא פשרות גדולות.

לחלופין, אם אתה רוצה עדשה אולטרה-זום באותה הזדמנות לא רוצה לוותר על המסך המסתובב והצילום באמצעות ה-LCD (כמו ב-S9600), תוכל ללכת על אולימפוס E330 + עדשת 18-180, רק קח בחשבון שהצד הרחב מקביל ל-36 מ"מ, וזה יכול להיות מגביל.

על ה-D40 לא כדאי לדעתי ללכת, כי אין לה מנוע אוטופוקוס פנימי וזה יכול להיות מאוד מגביל אם תרצה לקנות עדשה כמו הטמרון הנ"ל, או עדשות של ניקון שלא כוללות מנוע כזה, כמו למשל ה-50/1.8.

בכל מקרה, לפני שאתה הולך לקנות DSLR, כדאי לך לקרוא את המאמר הזה.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי מוותר על המייצב והולך על אחת משתי המצלמות של פוג'י. איזו מהן? שאלה קשה. ה-S9600 יותר טובה כמעט מכל בחינה מלבד איכות תמונה. אני מעדיף את הפלט של ה-S6500 גם באור יום וגם באור חלש. אין וויכוח שה-ISO הגבוה שלה יותר איכותי משל ה-S9600 (והרבה יותר איכותי מכל הדגמים האחרים שציינת), אבל אני מעדיף גם את האיכות שלה ב-ISO נמוך. אובדן 3 מ"פ נותן אולי מעט פחות פרטים במקרים מסויימים, אבל המראה הכללי כל כך טבעי ולא דיגיטלי שהוא מזכיר במידה רבה פלט של DSLR.‏ אם ל-S9600 היה את החיישן של ה-S6500 היא הייתה מצלמה כמעט מושלמת, אבל לפוג'י יש רעיונות אחרים.

ה-300D היא מצלמה ישנה מ-2003 שנחשבה מסורסת עוד כשיצאה. אם אתה כבר מוציא 4000 ש"ח על DSLR, אז יש אופציות הרבה יותר טובות. למשל פנטקס K100D + עדשת קיט 18-55 + עדשת טמרון 70-300. לאחר שתוסיף כרטיס זכרון, תיק סוללות ומטען תחרוג בעוד כמה מאות שקלים גם מהתקציב הזה, אבל תקבל קיט ללא פשרות גדולות.

לחלופין, אם אתה רוצה עדשה אולטרה-זום באותה הזדמנות לא רוצה לוותר על המסך המסתובב והצילום באמצעות ה-LCD (כמו ב-S9600), תוכל ללכת על אולימפוס E330 + עדשת 18-180, רק קח בחשבון שהצד הרחב מקביל ל-36 מ"מ, וזה יכול להיות מגביל.

על ה-D40 לא כדאי לדעתי ללכת, כי אין לה מנוע אוטופוקוס פנימי וזה יכול להיות מאוד מגביל אם תרצה לקנות עדשה כמו הטמרון הנ"ל, או עדשות של ניקון שלא כוללות מנוע כזה, כמו למשל ה-50/1.8.

בכל מקרה, לפני שאתה הולך לקנות DSLR, כדאי לך לקרוא את המאמר הזה.

תודה רבה על כל העזרה, והתשובות המהירות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל מי שעזר, לקחתי היום s6500, עכשיו אנו נלמד להשתמש בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים