עבור לתוכן

עזרה בהרכבת HTPC לסלון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני צריך להרכיב מחשב HTPC לסלון. עכשיו, יש לי בבית מחשב "ישן" שאני רוצה להרוג לטובת המטרה. מה שאני לא יודע זה באיזה רכיבים אני יכול להשמש ובאיזה לא. קודם כל, המפרט של המחשב הישן:

P4 2.4 800HT

512MB DDR400

לוח אם ATX רגיל, אודיו onboard, בלי כרטיס רשת (יש כ. רשת PCI נפרד).*

HD 80GB 8MB

DVD RW NEC 3520

GF 5200

כרטיס טלויזיה WinFast TV 2000 xp

* לגבי הלוח, יכול להיות שאני אוכל לקחת לוח ממחשב אחר שיש עליו כ. רשת, אם זאת בעיה.

אני מאמין שהמפרט הזה יכול להחזיק HTPC, אבל יש כמה בעיות ושאלות:

1. האם יש מארזי HTPC יפים לסלון (שוכבים), שאני יכול להכניס אליהם את המפרט הנ"ל?

2. וידאו: בסלון יש טלויזית פלזמה (מסך), ויש ממיר שאני מניח שצריך לעבור דרך המחשב. איך אני מחבר אותם?

3. אודיו: איך אני מחבר מערכת רמקולים 5.1 שיש להם חיבור אנלוגי פשוט (שני חוטים) למחשב?

4. קירור: רצוי שהמחשב לא ירעיש במיוחד... אם אני באמת משתמש במחשב שלמעלה, אני צריך לדאוג לו לקירור - איך זה עובד ב-HTPC? זה בא עם המארז או שצריך לקנות לחוד?

5. רוב הזמן, רואים בטלויזיה שידורים רגילים (ממיר). אני צריך שהמחשב יהיה פתוח כל הזמן?

6. כשכבר משתמשים במחשב להקלטה / צפיה ב-DVD / כל דבר אחר - איך אני עושה את זה הכי פשוט שאפשר? כדאי להתקין איזשהי גרסת media center, או שהכי טוב יהיה להשאר עם XP או משהו דומה, ואז יש לי ממש מחשב לכל דבר בסלון?

אם יהיו לי עוד שאלות אני אוסיף בהמשך.

תודה רבה מראש!

פורסם

עוד שאלות ? :o

בוא נתחיל עם חלק ממה שהצגת כאן...

דבר ראשון אם אתה תרצה לנגן סרטי 1080P המעבד לא יספיק, גם לסרטי 720P כבדים הוא יהיה גבולי, קח את זה בחשבון, כמות הזכרון מספיקה לדעתי אבל לא לויסטה MCE שתמיד נראית מדהים בסלון, בטח על פלזמה\LCD גדולים.

בקשר למארז יש מארזים תואמים ללוחות ATX מלאים אבל הם לא זולים, במיוחד אלה שנראים נורמאלי, משהו בסגנון של סילברסטון ממוצע יעלה לך סביב ה-700 שקלים לדגמים פשוטים ללא ספק.

מבחינת קירור המארז בא עם קירור אבל אתה תאלץ לדאוג לקירור שקט למעבד\לכרטיס המסך(אלא אם הוא כבר פאסיבי מה שמאד כדאי), הדבר לא בא עם המארז :)

בלי קשר לדעתי 80GB ממש לא מספיקים, אפילו לא לסרטי DIVX בטח ובטח לא לסרטי 720P ומעלה. בוא תסגר קודם על המערכת המפרט טהחלקים ואחרי זה תעבור לנושא ההקלטות הממירים והסאונד כי אתה תסתבך, אם אתה רוצה להתחיל בפרויקט שכזה אתה חייב לארגן אותו ולסדר, גם את השאלות :)

פורסם

זה לא יעזור אם לא יהיה לו מקום בשבילם נכון ? אגב אני עדיין חושב ש-2.4GHZ יהיה גבולי, אפילו עם המדריך שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים