עבור לתוכן

כדאי להתקין ויסטה על המחשב הבא?

Featured Replies

פורסם

למה אתה חושב שעם הזמן היא תהיה טובה יותר?

פעם אחת ולתמיד אני רוצה להבין את הנחת היסוד מאחורי המחשבה הזאת

פורסם

דרייברים דרייברים ודרייברים.

ועוד דברים כגון readyboost שכיום כמעט ואי אפשר להשתמש בזה (לא אשמת המערכת במקרה הזה).

ב SP1 (ממש לא נראה לי אבל נגיד) גם יציגו את מערכת הקבצים שאמורה להחליף את NTFS (מה שהיה אמור להיות במקור אבל MS זנחו את הרעיון כי לא היה זמן) וכו...

פורסם

כמעט לאף מחשב מהשנתיים האחרונות אין בעיה עם דרייברים בויסטה

במיוחד לא מחשבים חדשים.

וממתי שינוי מערכת קבצים היא סיבה להחלפת מערכת הפעלה?

פורסם

-לא בעייה, אלא שיפור.

-מי אמר שזו סיבה להחלפה? שאלת למה חושבים שויסטה תהיה יותר טובה ממה שהיא כרגע, זו אחת הסיבות.

* אני לא מאמין שאני בכלל "מגן" על המערכת העלובה הזו, הכל בגללך.

פורסם

-לא בעייה, אלא שיפור.

אבל למה לדבר באוויר?

איך אתה יודע שהדרייברים היום לא טובים?

-מי אמר שזו סיבה להחלפה? שאלת למה חושבים שויסטה תהיה יותר טובה ממה שהיא כרגע, זו אחת הסיבות.

מי אמר שזה יעשה את המערכת טובה יותר?

הרי למשתמש מערכת ההפעלה זה דבר שקוף בסופו של דבר

בדיוק כמו שNTFS לא מציגה שיפור בביצועים מול FAT32, יש לך סיבה להאמין שWINFS תהיה מהירה יותר?

פורסם

אבל למה לדבר באוויר?

כמו שעד היום כל דרייברים (טוב כמעט) חדשים מציג שיפורים ככה יהיה גם בויסטה.

בדיוק כמו שNTFS לא מציגה שיפור בביצועים מול FAT32, יש לך סיבה להאמין שWINFS תהיה מהירה יותר?

סיבה להאמין ש WINFS תהיה מהירה יותר? רק לפי מה שקראתי שעבדו על longhorn

פורסם
כמו שעד היום כל דרייברים (טוב כמעט) חדשים מציג שיפורים ככה יהיה גם בויסטה.

מה הבעיה עם זה?

דרייברים ממשיכים לעבור אופטמיזציות כל הזמן

עד היום דרייברים חדשים לXP מציגים שיפור

אז נמתין עד שהם לא יציגו שיפור בשביל להתקין XP?

סיבה להאמין ש WINFS תהיה מהירה יותר? רק לפי מה שקראתי שעבדו על longhorn

ראית איפה שהוא בנצ'מארק שמשווה NTFS לWINFS מבחינת ביצועים?

פורסם

הגעתי למסקנה שרוב שונאי ויסטה השתמשו בגרסת בטא של מערכת ההפעלה או לא יותר מעשר דקות בגרסה הסופית. לפני ההתקנה הראשונה קראתי ברשת תלונות על התקנה ארוכה ומייגעת. החלטתי לתזמן את זמן ההתקנה. ההתקנה נמשכה בדיוק 20 דקות.

קראתי כתבות על קריסות, מסכים כחולים, באגים. אחרי שבועיים שימוש לא נתקלתי באף באג או מסך כחול. ויסטה אצלי עובדת יותר טוב מ-XP.

קראתי על בעיות תאימות עם דרייברים. פה, לצערי, נתקלתי בבעיות. בהתחלה היו בעיות תאימות עם הדרייבר הקודם של nvidia לויסטה 64. AA לא עבד טוב והרגשתי ירידה משמעותית בביצועים בהשוואה ל-XP. לפני יומיים שוחרר דרייבר חדש, הבעיות נעלמו לחלוטין ויש שיפור משמעותי בביצועים. עדיין קיימת בעיה עם הדרייבר של X-Fi של Creative. אבל אני לא מאשים את Microsoft. אני מאשים את Creative שלא דואגים למאות אלפי לקוחות שרכשו את הכרטיס הקול במחיר 200$. הדרייבר המקורי של המדפסת גם לא עבד. נכנסתי לאתר של HP, הורדתי דרייבר עדכני לויסטה 64 והמדפסת עובדת נהדר. שאר התקנים (כרטיס רשת מובנה, כרטיס קול) עבדו נהדר מהרגע הראשון. את שאר הדרייברים התקנתי מהדיסק שקיבלתי עם לוח האם.

בשורה התחתונה: ויסטה מערכת הפעלה נהדרת שסובלת מבעיות תאימות בגלל יצרנים שלא טורחים לפתח דרייברים מתאימים.

פורסם

VISTA עצמה זוללת זיכרון רק כמה שאפשר, זה החיסרון היחיד שאני רואה בה, למרות שעל המחשב שלי עם 1GB זיכרון והכפול ליבה היא עבדה מהר מאוד אפילו יותר מXP, ואפילו הביצועים בFEAR היו זהים לXP ולא היה לאגים או תקיעות עקב חוסר זיכרון(הגדרות MAX כמו בXP עם 4XAA+16XAF).

בשורה התחתונה, לפעמים מאשימים את VISTA שלא בצדק, כזכור בהתחלה בעיקר בגלל הדרייבר של NVIDIA היו לVISTA אינסוף מסכים כחולים, עכשיו זה פחות עם הזמן הם לומדים מהטעויות(בתקווה) וככה מייצבים את הדרייברים ומייצבים את דרך העבודה עם מערכת ההפעלה החדשה. אני אישית מתכנן אולי לשדרג ל4GB זיכרון במידה ו2GB למשחקים כבדים עם VISTA לא יספיקו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים