עבור לתוכן

כרטיסי 8600GT - איזה מההבאים הוא הכדאי ביותר. קשור לפיזור החום במארז

Featured Replies

פורסם

אם אתה מחפש שקט לך על הריבוע החריש של ASUS הוא יקרר וגם ישמור על שקט מוחלט מהמעבד שלך :)

• תגובות 31
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם יש לך בעיות חום צריך לבדוק קודם איפה הבעיה כדי לקבוע איזה חלקים אתה צריך להחליף.

אני לא מכיר את המארז שלך אבל בטח יש פה כמה שיש להם את המארז הזה ויכולים לספר לך אם גם להם יש בעיות דומות.

אני לא חושב שהבעיה היא במארז דווקא.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך בעיות חום צריך לבדוק קודם איפה הבעיה כדי לקבוע איזה חלקים אתה צריך להחליף.

אני לא מכיר את המארז שלך אבל בטח יש פה כמה שיש להם את המארז הזה ויכולים לספר לך אם גם להם יש בעיות דומות.

אני לא חושב שהבעיה היא במארז דווקא.

תודה kill_b7 - אבל האם לשלם 820 ש"ח או משהו כזה ל8600GT זה לא יותר מידי, לעומת כל האופציות של ה1950 למיניהן?

מה עם כל אלו הטוענים שלעומת 1950 ה8600 הוא גרוטאה? אני פשוט מנסה להבין את עניין הקירור והיעילות שלו (שקט פחות משנה,

כי המארז עצמו מושתק בספוג) מול הביצועים שאני יכול להשיג במחיר הזה.

bigboss - נראה לי שלא הבנת משהו קטן (או אולי כן ואני לא הבנתי אותך) - אין לי בעיות קירור עם הHUSH של NZXT. עוד לא קניתי אותו.

יש לי בעיות היום ואני לא רוצה לחזור אליהן. לכן אני חושב על כל העניין הזה של פיזור חום. וכמו שאמרתי קום לkill_b7, יש את השיקול התמידי

הזה של המחיר שנע בין קירור טוב לבין ביצועים טובים.

פורסם

כן זה מחיר גבוה במקצת אתה תמיד יכול ללכת על הקירור האקטיבי והזול יותר.

אני עדיין לא שמעתי על תלונות מרעש מוגזם ממנו.

פורסם
  • מחבר

כן זה מחיר גבוה במקצת אתה תמיד יכול ללכת על הקירור האקטיבי והזול יותר.

אני עדיין לא שמעתי על תלונות מרעש מוגזם ממנו.

הרעש לא מפריע לי כל כך - עניין פיזור החום הוא מה שמפריע לי. אם תקרא את מה שרשמתי

כמה הודעות לפני (הקטע הארוך הזה קצת, אבל קריא אני מבטיח), אז תראה את כל הטיעונים שלי - פשוט אין סיבה שאני אפרט את הכל

שוב אם כבר רשמתי את זה שם. בקצרה, אני מסתכל על מבנה המארז, מיקו המאווררים וכיווני זרימת האוויר מכל מקום, ונראה שהקירור

כרטיס המסך תקוע בשום מקום כי אין זרימה חופשית של אוויר ואין לאוויר הזה גם לאן לצאת. הוא תקוע בין הכרטיס לבין כרטיס אחר שיהיה

מתחתיו.

זה מה שמפריע לי.

פורסם

תן לי להבין משהו.

האם הבעיה שלך זה התחממות כרטיס המסך בלבד?

פורסם
  • מחבר

בגדול מזה אני חושש הכי הרבה - כן.

כי כמו שאמרתי למעבד יש גוף קירור ועליו יש מאוורר שמזרים אוויר הישר אל המאוורר שבגב המארז ומשם החוצה לעולם החופשי.

לכרטיס המסך אין פתח החוצה לעולם, האוויר שהמאוורר שלו שורק למטה נתקע בכרטיסים אחרים שיותקנו שם ואין לא לאן לברוח.

אני חושש מהתחממות הכרטיס. אבל אני לא יודע כאמור עד כמה הקירור הקיים בכרטיסים היום הוא יעיל לעומת אופציות אחרות.

אולי אני יכול לקנות איזה אביזר שיותקן ממש מתחת לכרטיס המסך עם הקירור האקטיבי, ויעזור לו לזרוק החוצה את החום ע"י תעלה

ו/או פתח לגב המארז? אם קיים דבר כזה אז אני יכול לקנות כל כרטיס שבא לי - גם את הכרטיס הכי זול.

פורסם

יש לך אפשרות להשאיר סלוט אחד ריק בין כרטיס המסך לכרטיסים אחרים?

פורסם
  • מחבר

כן אני יכול להשאיר סלוט אחד ריק שם.

פורסם

כרגע צמוד אליו כרטיס נוסף?

פורסם
  • מחבר

כרגע סמארז הנוכחי שלי כן, צמוד אליו משהו אחר.

במחשב החדש אוכל להשאיר סלוט אחד אולי אפילו שניים ריקים, אבל לאן יתפזר האוויר הזה?

הרי למעבד (למעלה) יש exhaust fan בגב המארז, ולכרטיס המסך אין כלום.

פורסם

אז תנסה לעשות את זה ותבדוק את חום הכרטיס.

דרך אגב איזה כרטיס יש לך כרגע והאם יש לו קירור פסיבי או אקטיבי?

פורסם
  • מחבר

אבל אין לי עדיין את המחשב. אני הרי פניתי אלייכם להתייעצות מה כדאי לקנות.

זה כל העניין, אני מנסה להבין בעזרתכם מה כדאי לקחת כדי להבטיח קירור טוב וביצועים טובים.

אחרת הייתי מנסה כבר מזמן, תסמוך עלי :).

יש לי תקציב מוגבל - אני יכול בתקציב הזה לקנות כרטיס עם קירור פאסיבי טוב

או לקנות כרטיס עם קירור אקטיבי וביצועים טובים יותר ( HD2600XT לטענתכם).

הכל שאלה של עד כמה הקירור האקטיבי הוא טוס ומסתדר עם זרימת האוויר הנוצרת במארז.

זאת השאלה.

אם הקירור האקטיבי טוב מספיק אז אני לא מחפש רחוק והולך על המלצתכם, אבל אם לא אז אני נלץ לקחת את ה8600GT

של ASUS ואתם טוענים שהוא "קקי" של כרטיס.

א ני מקווה שהעניין ברור יותר עכשיו. אין לי כלום בידיים עדיין - לא מארז ולא כרטיס ולא כלום. אני רוה לקנות בימים הקרובים,

ואני רוצה להתייעץ איתכם על הנושא.

עריכה: במחשב הנוכחי העתיק שלי יש ATI 7200 או משהו כזה עם 64MB זכרון. לא פונקציה בכלל.

היו מקרים שהתצוגה הייתה נעלמת פתאום ווזרת שוב אחרי חצי דקה. היו מקרים שהרגשתי את המאוורר

נחנק והייתי צריך לנקות אותו. מרגישים גם שיש הצטברות חום לא קטנה באזור ההוא לעומת אזור המעבד.

אבל שוב, המארז והכרטיס הנוכחי הם לא פונקציה אמיתית - אני הולך לקנות הכל חדש.

במחשב הנוכחי אני לא יכול לפנות שום סלוט לצורך בדיקה (כרטיס רשת אלחוטי, כרטיס USB)

פורסם

אני לא חושב שיש לך מה לדאוג לגבי הקירור מה גם שמדובר ב - 8600GT/HD2600XT שהם לא מפלצות חום כמו כרטיסי ה -X1900/X1950/X1800/8800/HD2900 ולכן לא תהיה לך בעיית התחממות עם סירקולציה סבירה במארז.

פורסם

אז כל מה שדיברת הוא תיאורטי.

תפתח דיון במפרטי מחשב עם תקציב ותציין שם מה אתה מחפש ויציעו לך מפרט.

הדיון הזה מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים