עבור לתוכן

שאלה בקשר RMS של רמקולים

Featured Replies

פורסם

שלום, חיברתי את המערכת סטיראו ,שהייתה נמצאת בסלון, למחשב בחדר שלי...ויש לה שתי רמקולים ולפי מה שרשום

כל רמקול הוא 100 וואט RMS , אני מרוצה מהם אבל אני רוצה להוסיף עוד רמקולים שיהייה לי סראונד ואני יוכל לשמוע מכל הכיוונים סרטים/מוסיקה/משחקים (כמו בקולנוע :) )

וראיתי שמוכרים רמקולים אחוריים של חברה שהיא לא כמו של המערכת שלי(ד.א זה אפשרי לחבר רמקולים לא מאותה חברה?)

והRMS בהם הוא 80 וואט RMS זוג אחוריים ו100 וואט RMS הסנטר, אם אני יחבר רמקולים שהם לא באותו RMS אז זה יהייה מורגש? האם זה כדאי בכלל?

תודה.

פורסם

20 לא..

ודיי תלוי במה שהמגבר שלך מפיק.

פורסם

שלום, חיברתי את המערכת סטיראו ,שהייתה נמצאת בסלון, למחשב בחדר שלי...ויש לה שתי רמקולים ולפי מה שרשום

כל רמקול הוא 100 וואט RMS , אני מרוצה מהם אבל אני רוצה להוסיף עוד רמקולים שיהייה לי סראונד ואני יוכל לשמוע מכל הכיוונים סרטים/מוסיקה/משחקים (כמו בקולנוע :) )

וראיתי שמוכרים רמקולים אחוריים של חברה שהיא לא כמו של המערכת שלי(ד.א זה אפשרי לחבר רמקולים לא מאותה חברה?)

והRMS בהם הוא 80 וואט RMS זוג אחוריים ו100 וואט RMS הסנטר, אם אני יחבר רמקולים שהם לא באותו RMS אז זה יהייה מורגש? האם זה כדאי בכלל?

תודה.

כדי שתיהיה לך מערכת סראונד אתה צריך מגבר רב ערוצי, איזה סוג של מערכת יש לך אכשיו?

הנתון של הRMS ברמקולים חסר כל חשיבות ממשית, הוא רק בא לציין כמה הספק הרמקול יכול לקבל מהמגבר לפני שהוא נופח את נשמתו(אתה תהיה חרש הרבה לפני שזה יגיע למצב הזה)

המקום היחידי שמחברים אילו רמקולים זה מגבר, ולו לא איכפת מאיזה חברה הרמקולים כמה RMS יש להם, או כל דבר אחר.

אם אתה מחבר זוג רמקולים קדמיים שלא מאותה חברה או אותו דגם בדיוק אז כמובן יהיה שוני מורגש בסאונד!

פורסם

RMS = Root Mean Square. כלומר - שורש (ל)ממוצע הריבועי של אות וזה למעשה ערך אקוולנטי לרמת מתח

עברית: לא מעניין אף אחד!

זה כמו לאמור הרכב שלי נוסע עד 320 קמ"ש כי זה מה שמופיע על הסקלה.

2 אתה צריך מפענך {מקודד} בכדי שיעשה את ההפרדה הראשונית של האינפורמציה המגיעה מהמדיה

לאחר מכן אתה צריך הגברה בנפרד לכל ערוץ, מכוון שהאינפורמציה הגיעה בנפרד לכל ערוץ.

קפיש?

פורסם
  • מחבר

20 לא..

ודיי תלוי במה שהמגבר שלך מפיק.

המערכת היא המגבר לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים