עבור לתוכן

נראה לי שיש בעיית תאימות בחומרה שלי... אשמח לעזרה

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים,

ביקשתי עזרה לגבי שידרוג המחשב בעקבות נפילות חוזרות ונשנות בפורום מפרטים.

הקטע שמישהו נתן ת'תגובה הבאה: "לא פלא שהמחשב מלא תקיעות, יש לך 512 RAM ומעבד עם 100FSB"

מה אני יכול לעשות עם זה?

הלוח אם שלי הוא BIOSTAR-P4VMA-M v7.x והוא אמור לתמוך ב FSB של 533/800...

המעבד הוא Celeron 2.4G ויש לי 2 סטיקים של 256M.

מצורף הדו"ח של אברסט.

אייל

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל - המחשב שלך באמת חלש יחסית לסטנדרטים של היום - המעבד דיי חלש, אין לך מספיק זיכרון וכד', אבל זה לא אומר שצריכות להיות לך בעיות עם המחשב. ייתכן בהחלט שיש לך בעיות אחרות במחשב - אולי חומרה לא תקינה או אולי סתם בעיות במערכת ההפעלה.

בכל מקרה, יש לך זיכרון מסוג DDR, כרטיס מסך AGP, מעבד בתושבת 478, וכנראה גם ספק כח ישן. זאת אומרת שאין ממש טעם לשדרג אלא לקנות מחשב חדש לגמרי. אני מניח שאם אתה ממש רוצה אתה יכול לקנות לוח שתומך בזיכרון מסוג DDR ובכרטיסי מסך AGP, אבל זה לא ממש יישתלם לך, ובכל מקרה אתה תצטרך מעבד חדש.

השאלה הגדולה היא - מה בדיוק אתה רוצה מהמחשב שלך? מה אתה עושה איתו. אם אתה צריך מחשב לגלישה באינטרנט ולהדפסות, המחשב שלך דיי מספיק לדעתי. אתה יכול לנסות להגדיל את הזיכרון ל 1GB או אפילו ל 2GB, ולעשות התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, ואז המחשב אמור להספיק לך (בהנחה שכל החומרה שלך תקינה).

חוץ מכל זה, צריך גם תקציב לשידרוג הזה, אז כמה כסף אתה מתכוון להשקיע?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש לי 2000 ש"ח לטובת השדרוג.

המחשב אמור להיות מחשב בייתי + פיתוח תוכנה (Visual studio/NetBeans) ו Matlab.

אין לי בעייה להחליף לוח אם + מעבד+זכרונות, אבל חבל לי על כרטיס המסך (כי הוא חדש).

מה התמריץ להחליף ספק כח?

יש לוח אם חדש שעדיין תומך ב AGP? אתה יכול להמליץ?

תודה רבה,

אייל

פורסם

אפשר עדיין לקנות לוחות כמו ה 4CoreDual-VSTA של ASRock שתומכים גם ב AGP וגם ב PCI-E, וגם ב DDR1 וגם ב DDR2, והם גם זולים יחסית (פחות מ 400 ש"ח). לוח כזה תומך ברוב המעבדים של אינטל לסוקט 775, למעט המעבדים החדשים שעובדים ב FSB של 1333MHz. מצד שני, לא בטוח שהלוח הזה תומך בכל כרטיסי ה AGP הקיימים בשוק (יש רשימת כרטיסים נתמכים, אבל סביר להניח שרוב הכרטיסים כן ייתמכו גם אם הם לא ברשימה), וגם הלוחות של ASRock לא ממש מיועדים ל OC. הלוח הזה בעצם מהווה "פשרה" לאנשים שרוצים להתקדם לטכנולוגיה של הדור הנוכחי, אבל עדיין רוצים לנצל רכיבים מהדור הקודם (AGP, DDR1, מעבדי פנטיום 4). בכל מקרה, יש לך אפשרות להשתמש גם ב PCI-E וגם ב DDR2 אם תרצה.

לינק לאתר הלוח:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4COREDUAL-VSTA

חבל שהשקעת בכרטיס מסך AGP למחשב כזה ישן, אחרת היית יכול לקנות לוח הרבה יותר טוב, אבל מצד שני היית צריך להשקיע גם בכרטיס מסך חדש, מה שהיה דורש תוספת של כ 1000 ש"ח לתקציב (תוספת של 300 ש"ח ללוח יותר טוב וכ 700 ש"ח לכרטיס מסך סביר).

הלוח הנ"ל תומך ב Q6600 שהוא מרובע הליבות של אינטל, ואם אתה מתעסק בחישובים כבדים, והתוכנות שלך תומכות בריבוי ליבות, אתה בהחלט יכול להרוויח מקניית מעבד בעל 4 ליבות. הבעיה היא שהמעבד הזה עולה בסביבות ה 1500 ש"ח, ואז התקציב שלך לא יספיק.

מצד שני, אם המחשב הנוכחי שלך (סלרון 2.4GHz וזיכרון של 512MB) הספיק לך לצרכים שלך עד עכשו, כל מעבד מסידרת C2D שתקנה היום יהיה שיפור משמעותי. במקרה כזה E4300 או אפילו E2160 (שניהם כפולי ליבה, בסביבות 700 ו 500 ש"ח בהתאמה) יספיקו לך.

אתה כמובן יכול ללכת על מעבד של AMD, אבל אני לא בטוח שיש לוחות לסוקט AM2, שהוא הסוקט עבור הדור הנוכחי של מעבדי AMD, שהוא בעל סלוט AGP.

בקשר לזיכרון מומלץ ללכת על לפחות 2GB ב 2 מודולים של 1GB, שיעלו לך בסביבות ה 400-500 ש"ח סה"כ.

ספק כח, בהנחה שהוא עובד אצלך כבר כמה שנים, רצוי להחליף מכמה סיבות:

1. הוא כנראה ישן ומלא אבק, מה שהופך אותו לקצת פחות יעיל (המאווררים שלו מסתובבים פחות טוב, הוא מייצר יותר חום).

2. הוא כנראה חלש מדיי למחשב חדש, ובמיוחד למעבד כמו ה Q6600. היום רצוי לקנות ספק של לפחות 400W מחברה מוכרת, מה שיבטיח שהוא באמת ייתן 400W, ושהוא יהיה אמין יותר מספק ג'נרי של 500W שמוכרים ב 100 ש"ח.

3. אם הוא ישן, סביר להניח שאין לו חיבורי מתח "מתקדמים" כמו למשל חיבורי מתח ל SATA, וחיבורים שונים ללוח (אולי חסר לו חיבור ה 4 פינים שרוב הלוחות החדשים צריכים, אולי יש לו חיבור של 20 פינים במקום 24 פינים).

4. אם הוא ישן, סביר להניח שהוא יתקלקל בקרוב (לעומת ספק חדש), ואתה לא תרצה לקחת סיכון שספק ישן יישרוף לך גם את הלוח או רכיבים אחרים שהשקעת בהם לא מזמן.

באופן עקרוני, אני הייתי מעדיף לקנות מחשב חדש (לוח, מעבד, זיכרון, מארז, ספק, ואולי גם צורב DVD ודיסק קשיח אם שלך ישנים או איטיים מדיי) מאשר להשקיע בשידרוג מחשב קיים מכיוון שכך אתה נשאר עם 2 מחשבים, ותמיד אפשר לעשות משהו עם המחשב הישן (אולי אפילו למכור אותו למישהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים