עבור לתוכן

מערכת ב-5-6K

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

החלטתי להשקיע בערך כ-5000 ש"ח במערכת חדשה.

המערכת צריכה לכלול רסיבר + רמקולים (רצוי לא סטלייטים), ואם ניתן לדחוף בתקציב גם DVD-DIVX.

המפרט שבחרתי כרגע (דרך אינטרנט, לא משמיעה) :

Harman Kardon AVR235 - 2200

JBL Balboa Set (5.1 Including the Subwoofer) - 3300

DVD APEX 811 - 250

אשמח לדעתכם, הצעות, שיפורים וכו'..

תומר.

פורסם

מה יהיה השימוש העיקרי של המערכת, מוזיקה או ק"ב?

וגם מה גודל הסלון/חדר שבו תהיה ממוקמת המערכת?

פורסם
  • מחבר

השימושים -

1. מוסיקה

2. האזנה לטלוויזיה

3. סרטי DIVX

4. סרטי DVD

גודל החדר שבו תמוקם המערכת הוא בערך 4X4 מ'.

אך ייתכן כי בשנה-שנתיים הקרובות אני אעבור (למשהו יותר גדול).

פורסם

אם זה הדירוג לפי סדר עדיפויות, אז אני ממליץ לך לוותר על סט סראונד ולהשקיע את הכסף בזוג קדמי איכותי!

אני ממליץ לך לבדוק רסיבירים(כדי שתיהיי לך אופציה לאוסיף בהמשך רמקולים הקפיים) של DENON וMARANTZ וגם ONKYO(מיד שניה) אלו נחשבים לאיכותיים יותר במוזיקה, רסיבר חדש אמור לעלות כ 2K-2.5K.

נגן DVD של פיונר DV393 http://zap.co.il/model.asp?model_id=418483

בסכום הנותר לעשות סקר שוק ולראות איזה זוג נופל לך בתקציב, וכמובן ללכת לחנות מקצועית בתחום ולהתרשם.

מומלץ לעבור על מדורי יד שניה, לרוב יש שם פריטים איכותיים במחירים יחסית נמוכים, וגם לא מעט מציאות!

פורסם
  • מחבר

התרשמתי מהנגן הנ"ל של Pioneer.

אך דבר אחד שלא הצלחתי לוודא - האם הוא יודע להפוך כתוביות כמו הנגן של APEX כך שאין צורך להפוך אותם במחשב טרם הצריבה ?

אני לא מעוניין במערכת סטריאו, רק סראונד.

בשלב ראשוני 5.1, לאחר מכן אולי אשתדרג ל-7.1.

DENON נחשבים יותר איכותיים מ-Harman Kardon ? (אני שואל מתוך חוסר-בקיאות)

לגבי הרמקולים אני משוכנע שצריך ללכת לשמוע אותם, ואני מתכנן לעשות זאת בזמן הקרוב אך קודם אני רוצה להיסגר על רסיבר ו-DVD כדי לראות איך מתחלק התקציב. כמו שהבנתם הוא צפוף (חייל).

האם יש מדורי יד שנייה שאתם ממליצים עליהם ?

תודה רבה לכולם.

פורסם

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Sale&op=ViewCatg&id_catg=162

יש שם סט 5 רמקולים של אומגה אודיו ב-800 שקל. זה מחיר בדיחה פשוט! אומנם זה סנטר וסראונד מהדגמים היותר קטנים שלהם, אך במחיר הזה זה בדיחה לא לקנות! אם לא היה לי כבר 8 רמקולים, הייתי קונה את זה אפילו סתם שישב בצד למקרה הצורך. אני מבטיח לך ששום דבר ברמה הזאת לא תמצא גם במחיר של פי 3-4. דבר עם הבחור, תלך אליו ותשמע.

בנוגע לחברות, דנון היא חברה מאוד טובה, גם הרמן. אני אישית משתמש בדנון ומרוצה ממנו מאוד.

Anatoli.

פורסם

מדורי יד 2 מומלצים:

yad2.co.il

hometheater.co.il

homeless.co.il

לגבי חברות מגברים:

לי יש מגבר של הרמן קרדון, ובהזדמנות אחת השוותי אותו עם אנטולי ראש בראש, אני אישית לא שמתי לב לשום הבדל "חשוב". (hk avr5500 vs denon 1906) אני לא יודע איזה מהם היה אמור להישמע יותר טוב אבל בסטריאו הם היו כמעט זהים.

לפני שבוע הייתי במורל ושמעתי השוואה בין Pioneer 416 לבין Cambridge-audio 540r שעולה יותר מכפול. ההבדלים היו זניחים ובהחלט לא הצדיקו מחיר כפול

מסקנות (שלי): רוב המגברים לק"ב מהשנים האחרונות נשמעים אותו הדבר! ההבדל הוא בעיצוב ובמספר היציאות\כניסות

זה עשוי להיות רלוונטי אם אתה צריך משהו מיוחד כמו מרכזיית hdmi (שיש ב-marantz 4001)

הערה חשובה!!

אם אתה קונה מגבר משומש תבדוק אותו טוב טוב, שהכל עובד, אפילו שזה מביך אותך ואת המוכר. (מנסיון עגום שלי)

פורסם
  • מחבר

אז ככה, לגבי ה-DVD בדקתי והחלטתי שאני הולך על הפיוניר המומלץ. תודה.

לגבי הרסיבר, גרמתם לי לשקול שנית את הבחירה שלי בהרמן-קרדון, אולי שווה ללכת על דנון ? מעולם לא שמעתי אותם, אך לאחר שמיעה של הרמן-קרדון הייתי כל כך המום מהאיכות שהחלטתי ללכת עליהם.

יש פה מס' דגמים שאני מתלבט ביניהם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי (עדיף מניסיון) :

לאחר שאחליט על רסיבר, אפנה לחנויות (ולשוק היד-שנייה) על מנת להאזין לרמקולים..עם אותו הרסיבר.)

תודה רבה!

פורסם

לי יש את ה-1906. היום להשיג אותו לא הכי קל, הוא כבר לא ממש בייצור. אבל תנסה, סך הכל מדובר במכשיר מאוד טוב.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

האם יש יתרונות/חסרונות ברורים למכשיר הנ"ל מול ה-HK AVR235 ?

האם יצא לך לשמוע השוואה ביניהם ?

תודה.

פורסם

לא יודע מה בדיוק יש ב-235 לכן קשה לי להגיד לך. מה שכן, ל-1906 יש ממשק מאוד נוח, יש לו מיקרופון לכיול אוטומטי של המערכת, יש לו כמות כניסות נכבדה, וסאונד טוב. החסרונות שלו לדעתי הם שיש לו רק כניסה אחת שהיא באמת נקייה מכל עיבוד למיניו (אם כי לרוב האנשים זה לא משנה), ושלדעתי הממירים הפנימיים שלו לא משהו. מצד שני, בתקציב שלו אני לא חושב שיש מכשירים עם ממירים באמת טובים.

Anatoli.

פורסם

בסופו של דבר בטווח במחירים הזה אין הכדל מהותי בין דנון הרמן-קרדון או ימאהה (אונקיו די יקרים בארץ אבל בחו"ל הם יושבים על אותו טווח איכות\מחיר).

מתוך הניסיון שלי הייתי ממליץ על הימאהה מאחר והם נוטים להיות זולים יותר, ואפשר לסחוט עליהם הנחה מעט גדולה יותר, כך שבסופו של דבר הם יהיו זולים יותר ב 10%, לגבי הרמקולים, קנה זוג מדפיים טובים, ותתחיל לחפש דיל טוב על סאב וסאטליטים מתצוגה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

קניתי את ה-Pioneer DV393, דיי נחמד. (אגב, אם אני מחבר דיגיטלית יש הבדל בינו לבין כל DVD אחר? או שזה כמו כרטיס קול במחשב - ללא חשיבות ?)

בנוגע לרסיבר, לאחר השוואה מול ה-Denon החלטתי לקחת את ה-Harman Kardon AV235.

העלות של כלל המערכת עולה לעד 7000 ש"ח, לאור הרמקולים השונים ששמעתי בתקופה האחרונה :)

בגדול עד היום שמעתי 3 רמקולים שעניינו אותי, ואהבתי:

Wharfedale Pacific Pi-40 - 2500

Wharfedale Atlantic-500 - 2000

Jamo E-680 - 3000

(כתבתי רק את הקדמיים, אני מדבר על סט אבל).

מה דעתכם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים