עבור לתוכן

שאלה על הגדרה ספציפית לרשת הדרושה למסיבת רשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בעוד שבועיים בערך אני מתכנן לערוך מסיבת רשת של כ-30 איש שתרוץ על רשת פשוטה הבנוייה מ-2 סוויצ'ים של x25 ו-x8. באירוע עצמו מתוכנן טורניר חובבני שיימשך לכמה שעות אל תוך הלילה.

אחרי שסיימתי עם כל התכנונים של הרשת ורשת החשמל, סידור העמדות ואופן הקמת הרשת, פתאום שמתי לב לבעיה רצינית שמטרידה אותי כבר חודש ואין לי מושג איך לטפל בה--

במהלך הטורניר לא כל האנשים והקבוצות ישחקו בו זמנית, ויהיו אנשים שסתם יקימו שרתים משלהם על המחשבים שלהם, ויהיו אנשים שיתחילו להעביר קבצים, סרטים ומשחקים בעשרות ג'יגות, וזה יגרום לתקיעות לא נורמליות ברשת ויפריע למהלך הטורניר.

בגלל שזה אירוע ל-30 אנשים ובגלל פשטות הרשת עצמה, הרשת לא תעמוד בעומס שכזה, ומצד שני אני ואלו שיעזרו לי לא נוכל להיות שוטרים ולהפסיק כל מי שינסה להעביר קבצים.

אני צריך מן תוכנה, שיטה או דרך, כל דבר שבעזרתו אוכל לנטר או להגביל את העברת הנתונים ברשת ככה שאוכל למנוע העברת קבצים, אבל אנשים יוכלו לשחק במשחקים, האם יש דבר כזה כלשהו, מומחים יקרים?

בתודה מראש,

Phobus.

פורסם
  • מחבר

עדכון, הרשת תורכב מראוטר מודם עם שרת משלו אשר אליו יתחברו שני הראוטרים של x25 ו-x8.

האירוע ייערך בשבוע הבא, אנא העניין הוא דחוף מאוד, למי שלא הבין מההודעה המקורית, אני מחפש דרך לבטל שיתוף קבצים ברשת, או להגביל.

בתודה,

phobus.

פורסם

לא כ"כ הבנתי את הטופולוגיה של הרשת שאתה בונה למסיבת רשת.

אני גם מניח שה"ראוטרים" שאתה מדבר אליהם הם למעשה מתגים (SWITCH).

אם יש לך פרטים עליהם זה יעזור.

בכל מקרה, לא ידועה לי דרך פיזית למנוע שיתוף קבצים ברשת ETHERNET שיוויונית.

וגם אם הייתה תוכנה (אולי יש) ממילא אנשים היו מבטלים אותה.

בתיאוריה, אם יש לך מספר קבוצות ראשיות והיית יכול לשים כל קבוצה על מתג משלה שמתחבר למתג מרכזי,

ברגע שקבוצה מסויימת לא הייתה במשחק והייתה מתחילה להעביר קבצים בין החברים באותה קבוצה העומס לא היה משפיע על שאר הקבוצות.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להבהיר את הבלבול שלי בעניין, בעיקר בגלל ששינינו כמה פעמים את הציוד שהחלטנו להביא.

הרשת תרוץ על ראוטר של edimax - דגם ar-7024-a <----> שאליו יתחברו שני סוויצ'ים של 25x ו-x8 של asus, דגם giga-x.

מה שייצור רשת לכ-31 משתמשים ו-2 שרתים.

א. אולי יש תוכנה כלשהיא לניהול רשתות שדרכה אפשר לקבוע איזה סוג מידע יכול להיות מועבר ברשת, או דרך מה המידע יועבר, כדי להגביל העברת קבצים אבל לאפשר העברת הנתונים במשחקים?

ב. אולי אפשר לקבוע משהו בשרת הגישה לראוטר ה-edimax?

אני מודע לכך שהעומס לא ישפיע על משתמשים בקבוצות אחרות אבל כנראה זה לא יישאר בתחומים אלו.

ג. כמו שציינתי למעלה, הציוד הכולל לרשת הוא ראוטר של אדימקס, סוויצ' x25 ועוד סוויצ' של אסוס x8, האם לדעתך יש קונפיגורציה טובה יותר ממה שאני ציינתי למעלה?

תודה על התגובה,

phobus.

פורסם

דבר כזה בד"כ מנוהל מהפירוול ,

מכיוון שיש לך שם נתב אדימקס ביתי, אני לא ממש חושב שיש לו יכולות פירוול מתקדמות,

שאפשר ליצור בהן סטים של חוקים לכתובות בתוך ה LAN

ההצעה שלי :

קודם כל, מנסיון עבר ב LP , קטן יותר אמנם, אבל עדיין -

העתקה/התקנה של משחקים דרך הרשת - לוקחת המון זמן

הדרך המהירה יותר, היא התקנה מדיסקים (צריבה, או העברה של אותו דיסק, ובמקביל גם כמה מחשבים בודדים יעתיקו מהרשת.

סוג של פיזור עומס.

מה שאתה רוצה לעשות לא אפשרי ע"י תוכנה

כלומר, אפשרי, אבל תצטרך להתקין תוכנה כזו בכל עמדה מתוך ה30 וכמה עמדות שיש לך שם, ולהגדיר אותה

ולא נראה לי שזה הכי נוח בעולם.

בד"כ קובעים STAGING TIME

תעשו על האש או תאכלו משהו בזמן שכל ההתקנות מתרחשות

ואחרי שהכל מסודר, קובעים שאף אחד לא מתעלק על הרשת בדברים גדולים מדי, אלא אם כן זה משהו דחוף.

פורסם
  • מחבר

ההצעה שלי :

קודם כל, מנסיון עבר ב LP , קטן יותר אמנם, אבל עדיין -

העתקה/התקנה של משחקים דרך הרשת - לוקחת המון זמן

הדרך המהירה יותר, היא התקנה מדיסקים (צריבה, או העברה של אותו דיסק, ובמקביל גם כמה מחשבים בודדים יעתיקו מהרשת.

סוג של פיזור עומס.

אני לא הבנתי למה אתה מסביר את זה עכשיו ואיך זה קשור לשאלות שלי. -- מן הסתם מה שאמרת היה ברור לי בכל מקרה, מניסיון קודם שלי.

אני לא דיברתי על התקנה של משחקים דרך השרת או בלי, ומה מהיר יותר או לא יודע מה. אני רוצה למצוא דרך להגביל את האנשים מלהעביר קבצים סרטים וכ'ו ביניהם בזמן הטורניר, כדי שלא ייווצר עומס.

מה שאתה רוצה לעשות לא אפשרי ע"י תוכנה

כלומר, אפשרי, אבל תצטרך להתקין תוכנה כזו בכל עמדה מתוך ה30 וכמה עמדות שיש לך שם, ולהגדיר אותה

ולא נראה לי שזה הכי נוח בעולם.

שוב, לא שאלתי אם אפשר לעשות משהו כזה, כי זה לא הגיוני ממילא.

בד"כ קובעים STAGING TIME

תעשו על האש או תאכלו משהו בזמן שכל ההתקנות מתרחשות

ואחרי שהכל מסודר, קובעים שאף אחד לא מתעלק על הרשת בדברים גדולים מדי, אלא אם כן זה משהו דחוף.

תקבע מה שתקבע, אבל באם תרצה או לא אי אפשר להיות שוטר או גננת על 30 אנשים, העברות קבצים ייקרו, וזה ייתקע את הרשת, אני מחפש דרך למנוע את זה.

בבקשה אם אתם מתכוונים להגיב תענו בצורה שקשורה לשאלות או לנושא.

פורסם

אתה יכול לקחת איזה מחשב ישן, פנטיום 3 או אפילו פנטוים 2, להתקין עליו לינוקס (למשל centos)

ולהתקין עליו פירוול חינמי, או להגדיר לבד ב iptables את הרולים שאתה מעוניין בהם (בלי להתקין תוכנה חיצונית)

ואת המחשב הזה לחבר בין הראוטר לסויצ'ים, (תזדקק ל-2 כרטיסי רשת במחשב כמובן) או ישירות לסוויצ'ים (שהמחשב יהיה הראוטר)

אבל כמובן תזדקק כמובן לזמן ללמידה וחקירה של הנושא (כלומר, אם אין לך נסיון קודם)

יכול להיות שיש פירוולים חינמיים ל WIN שיכולים לעשות את העבודה הזו כמו שלינוקס יכול

אישית לא מכיר כאלה, אבל זה בהחלט לא אומר שאין.

עריכה :

אחרי חיפוש גוגלי קצרצר, מצאתי את זה :

http://force.coresecurity.com/

קצת תמונות שתבין על מה מדובר :

http://force.coresecurity.com/index.php?module=base&page=screenshots

אתה בהחלט יכול לקחת מחשב ישן (עם 2 כרטיסי רשת), להתקין עליו XP ועל ה XP את ה force

לחבר את המחשב הזה בין הראוטר לסויצ'ים וליצור חוקים לשימוש ב LAN שלך.

פורסם
  • מחבר

זהו שהלוואי ויכולתי להתקין מחשב כזה שיתפקד כשרת או כראוטר, אבל אין לי ידע, ניסיון או זמן (אם כי אני כן אנסה את זה בהזדמנות לידע כללי).

אני אנסה לחפש תוכנות כאלו שמציעות שליטה וסטים של חוקים.

בכל אופן תודה רבה,

phobus.

פורסם

כאשר שני מחשבים על אותו סוויץ' יעבירו בינהם קובץ, זה לא יעבור דרך השרת שלך. במקרה זה, fw או כל הגדרה על השרת שלך לא תעזור לך.

במקרה זה גם לא תיווצר איטיות. איטיות יכולה להיווצר כאשר שני מחשבים על סוויצ'ים שונים מעבירים קבצים.

ניתן לעשות מניפולציות על המחשב המרכזי (לשים לו שני כרטיסי רשת, לחבר כל סוויץ' לכרטיס אחר ולהתקין תוכנה שתבטל שיתוף קבצים) אבל זה מתכון לצרות וזה סתם מסובך. fw יוכל לעשות את זה בקלות.

אם הסוויצ'ים מנוהלים, ניתן להגדיר QoS על תעבורה של file sharing. מה הדגמים המדויקים שלהם?

בכל אופן, נראה לי שלצעוק "שמישהו יפסיק להעביר קבצים" יהיה הפתרון הכי פשוט :)

פורסם
  • מחבר

כאשר שני מחשבים על אותו סוויץ' יעבירו בינהם קובץ, זה לא יעבור דרך השרת שלך. במקרה זה, fw או כל הגדרה על השרת שלך לא תעזור לך.

במקרה זה גם לא תיווצר איטיות. איטיות יכולה להיווצר כאשר שני מחשבים על סוויצ'ים שונים מעבירים קבצים.

כמו שכבר אמרתי מקודם, זה ברור לי.

ניתן לעשות מניפולציות על המחשב המרכזי (לשים לו שני כרטיסי רשת, לחבר כל סוויץ' לכרטיס אחר ולהתקין תוכנה שתבטל שיתוף קבצים) אבל זה מתכון לצרות וזה סתם מסובך. fw יוכל לעשות את זה בקלות.

הלוואי והיה לי מחשב ספייר עם 2 כרטיסי רשת, או זמן להכין את כל זה.

אם הסוויצ'ים מנוהלים, ניתן להגדיר QoS על תעבורה של file sharing. מה הדגמים המדויקים שלהם?

הסוויצ'ים לא מנוהלים.

בכל אופן, נראה לי שלצעוק "שמישהו יפסיק להעביר קבצים" יהיה הפתרון הכי פשוט :)

האהא, לא נראה לי, המשתתפים הם טיפוסים די קשוחים :)

בכל אופן תודה רבה, כנראה שנסתדר איכשהו,

phobus.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים