עבור לתוכן

האם אפשר לשתף דיסק קשיח(מחיצה) בין מחשב שני מחשבים מרוחקים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקי ונגיד אני מעביר את המחשב לXP מה האפשות היותר טובה VPN או FTP?

פורסם

זה מאוד תלוי... אם זה מידע חשוב הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי משתמש ב FTP כי הכל עובר ב clear text.

לכן מומלץ לבנות tunnel על משהו כמו SSH, הבעיה שזה די מורכב כי FTP פותח 2 חיבורים נפרדים (אחד לפקודות ואחד למידע). יש המון תוכנות שמשלבות את 2 הדברים האלה וגם כוללות תוכנת שרת, לדוגמה OpenSSH (אני חושב שאתה יכול גם להריץ אותו על WIN עם cygwin ).

VPN גרום למכונה שלך להתנהג כאילו היא ברשת המקומית (רק איטי יותר) וזה יאפשר לך לעבוד עם SMB (השיתוף קבצים של ווינדוס) בצורה טבעית.

אני במקומך הייתי מביא מחשב ישן (אולי P3 עם 256 ראם ) מתקין עליו הפצת לינוקס והופך אותו לשרת VPN . אם אין לך ידע בלינוקס לך על SME זה שרת שממש קל להגדיר אותו, הבעיה איתו שהוא לא נראה מאובטח במיוחד, כי הכל מקשיב כ default אבל זה לא נורא, תחסום את מה שאתה לא צריך בפיירוול שלך...

פורסם

המאצ'י תומך בSSL ויוצר VPN גם על XP home ללא צורך בשרת VPN יעודי או בסביבת דומיין.

אין לו סיבה להסבך עם שרתי VPN. הFTP שיכנס ל-IIS7 בקרוב(הFTP כרגע ב7 הוא דרך 6) תומך בחיבור מאובטח אבל אין לי מושג מתי זה ייצא לפועל.

אבל בכלליות זה לא בעיה להרים חיבור SSH גם לFTP מכל מחשב ללא יותר מידי סיבוכים, ואז עדיין אפשר להשתמש בIIS שהוא מאוד פשוט לניהול ותפעול, כל מה שצריך זה לנתב את כל התעבורה שלו דרך |SSH.

הFTP של IIS נותן יתרון אחד על כל השאר שהוא מאפשר לאפיין את השיתופים לפי הרשאות חלוניות, מחוץ לסביבת דומיין זה יהיה רק לפי קבוצות כיוון שאין לך אפשרות לנעול גישה קובץ לפי SSID של יוזר רק לקבוצה אבל עדיין זה נחמד, ואם זה עובר דרך SSH לא צריך לדאוג לססמאות שעוברות בclear text.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים