עבור לתוכן

WIMAX - מתי הארץ תרושת? :-O

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

אני מחכה לאינטרנט אלחוטי בטכנולוגיית WIMAX. קראתי כתבות שהחלו ניסויים לפני כשנתיים כבר (!!!).

האם למישהו יש מושג מתי זה הופך למציאות, ויהיה אפשר להתחבר לאינטרנט ממחשב נייד מכל מקום בארץ?

כתבות, מידע?

תודה,

ירון.

פורסם

להתחבר אלחוטית מכל מקום בארץ? בעוד הרבה מאוד שנים.

פורסם

לא בזמן הקרוב, בשביל דבר כזה צריך תשתית עצומה ויציבה ואין לנו

את זה עדיין כאן בארץ.

פורסם

להתחבר אלחוטית מכל מקום בארץ? בעוד הרבה מאוד שנים.

תנסה 3, בזק מתכוון לרשת את כל הארץ עד 2010. כל הנגב כבר כמעט מרושת בWiMax בשביל להביא ADSL לבדואים.

:smile1:

פורסם
  • מחבר

תשתית עצומה וחזקה יש, חברות כבר עורכות ניסויים ומתוודעות לטכנולוגיה ולתשתיות וכבר עובדות איתה. כמו שאמרו, בנגב יש לבדואים ADSL אך ורק באמצעות WIMAX. 3 שנים זו כנראה הערכה נכונה,אני ציפיתי לתשובה בחודשים :-( תודה.

פורסם

36 חודשים.

פורסם

אתם פשוט חיים בסרט. אעלק כל הנגב כבר מרושת.. איפה בדיוק יש אנטנות? במכתש רמון?

המקומות היחידים בישראל שיש בהם פריסה של WiMax הם רהט ואריאל, וגם במקרה של אריאל קיים כיסוי רק בחלק קטן של העיר.

הקמת תשתית אלחוטית כלל ארצית זו השקעה של עשרות מיליארדי דולרים (אם לא יותר מכך), וזה ממש לא הולך לקרות בזמן הקרוב.

פורסם

לא בערים, אלא ממש בנגב במושבים של בדואים בשביל ADSL, אין להם אולי מים זורמים אבל ADSL יש...

פורסם

אוטוטו יש מכרז של משרד התקשורת על פריסת WIMAX

אחד התנאים הוא שהפריסה תתחיל ב2008

אבל לכו תדעו איך זה יגמר, בטח כמו מנהרת הכרמל והרכבת התחתית בתל אביב

פורסם

בקצב של הדברים בארץ יותר סביר שב2008 רק תתכנס הועדה שתבחר את האנשים שיכתבו את המכרז לבחירת החברה שתבחן את ישמות הרעיון

פורסם

בת'כלס, כשהמדינה מקימה מכרז B.O.T זה לא אמור להיות בעייתי

אבל עדיין...

פורסם

יש בארץ 3 חברות מאוד גדולות

שאין להן כלל אינטרס שדבר כזה ייקרה.

אורנג', סלקום ופלאפון.

לובי חזק של חברות הסלולר ינסה לטרפד

כל הצעת חוק בנושא, בשביל להבטיח לקוחות

בגלישה סללורית.

פורסם

אני לא חושב שיש להן לובי חזק בכנסת

פורסם

זה לא כזה אמור להיות בעיה ...קראתי על זה פעם וסה"כ בכל הארץ צריך בערך 80 אנטנות . לא שזה כל כך זול אבל אני אומר שזה לא צריך להיות כל כך מסובך ולקחת המון זמן. מה שכן , גם חברות הסלולר ינסו לטרפד דבר שכזה אבל אני לא כל כך בטוח שהם יצליחו בסופו של דבר.

פורסם

יש בארץ 3 חברות מאוד גדולות

שאין להן כלל אינטרס שדבר כזה ייקרה.

אורנג', סלקום ופלאפון.

לובי חזק של חברות הסלולר ינסה לטרפד

כל הצעת חוק בנושא, בשביל להבטיח לקוחות

בגלישה סללורית.

WiMAX נחשב לרשת סלולארית דור רביעי, החברות מאוד רוצות שזה יקרה, מת"ב עומדת להכנס לשוק הסלולר בשנתיים הקרובות עם רשת עירונית מדור רביעי(לא הוחלט עם זה WiMax כרגע).

בעולם יש מגמה של ספקיות סלולאריות מתחלפות לספקיות רוחב פס בדומה למה שרוב חברות הטלפון הפכו בעשור האחרון.

הם יספקו תשתית, ושרותי VoB/V^2OB וDOB תמורת תשלום, כמו ברוב המקומות רשתות תקשורת מתקדמות פרוסות רק באזורים העירוניים.

באזורי ביניים יש ירידה לרשתות דור 1.5-2, בעקר בשל העובדה שהרשתות המתקדמות עובדות בתדרים גבוהים שלא מסתדרים טוב עם מרחק.

הטווח קליטה של GSM900 גבוהה פי 5 מטווח הקליטה של GSM1800.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים