עבור לתוכן

כדאיות ה-Q6600 OC מחיר. תועלת

Featured Replies

פורסם

אני עומד בפנייה קנייה של מערכת מבוססת Q6600 (כ.מסך GTS8600)

שתשמש בעיקר לאנימצית 3D, גראפיקה ועריכת וידאו (maya, photoshop, AE, Premiere, Avid, mudbox וכו)

ומאז רכשתי את המחשב הקודם שלי לפני 4 שנים, אני רוצה לעשות OC, והפעם גם להיערך בהתאם.

וכאן הדילמה שלי, בזמן שאני משתעשע בבניית מפרטים, אני שם לב שדווקא עם המעבד הזה שאני רוצה,

היערכות ל OC (של 3.2 נגיד) אומרת השקעה כספית:

ספק חזק יותר, זכרונות מהירים יותר, מארז קר ושקט יותר, קירור למעבד גדול יותר ולוח אם מתאים למשימה.

בקיצור מחישוב קטן שעשיתי יוצא שכדי לגשת לOC בשקט ובביטחה יש להוציא על הפריטים הנ"ל בערך 600-700 ש"ח נוספים.

ועכשיו אחרי כל זה הגענו לשלב השאלות:

1. האם זה שווה את ההשקעה במחיר מבחינת יחס עלות ותועלת?

האם OC מ 2.4 ל 3.2 (25%)

ייתן באמת שיפור של 25% או אחר בביצועים (אני מתכוון למשל בזמני רינדור וכאלה, לא במשחקים ובאינטרנט)?

2. או שעמק השווה הכי משתלם יוצא דווקא בOC סולידי ל3.0 שלא מצריך זכרונות 800 אלא 667,

ולא מצריך ספק ממש חזק (LIBERTY 400W יחזיק?) וכנ"ל לגביי ההיטסינק והמארז.

מה דעתכם?

פורסם

בגדול OC זה דבר מאוד משתלם לדוגמא , אם אתה לוקח Q6600 ועושה לו OC למהירות שעון של Q6800 , עכשיו יש לך מעבד Q6800 , וכמה עולה מעבד Q6800 ?

אבל OC זה גם משחק כמו כל משחק ממכר שרוצים לשבור שיאים

אבל כמו שאמרתי OC נותן את התמורה הכי טובה לכסף מבחינת ביצועים , אם אתה מגיע ל-OC גבוה למעבד , אתה מקבל מעבד יותר חזק מכל מעבד שקיים בשוק

פורסם
  • מחבר

זה ברור לי שOC זו הדרך המשתלמת ביותר לעלות את הביצועים כמו שנתת דוגמא איך לתת לQ6600 ביצועים שלQX6800.

אבל זו לא היתה השאלה שלי.

אני שאלתי ספציפית לגביי השיפור בביצועים מ 2.4 ל 3.2 ע"י OC , בהשקעה של 700 ש"ח.

בזמני רינדור- כמה באמת יותר מהר??

או אם נח לך יותר וזה אותו דבר, ההבדל בין Q6600 ל QX6800.

תודה

עריכה:

קראתי קצת ונראה לי שמדובר בסביבות העשרים אחוז שיפור לשימושים שציינתי.. פחות או יותר מתאים לתוספת הכספית. לא בטוח שממש מורגש.

פורסם

אני לא יודע ספציפית איך השיפור באחוזים , לא מדדתי את זה , אני ב-OC במעבד E6600 מ-2.4 ל-3.6 , ואני מקודד לפעמים וזה מאוד משמעותי במהירות

לא כל ישום במחשב משתמש ב-100% CPU , אבל בתוכנות/ישומים שמנצלות 100% CPU , כל שיפור ב-10% אחוז במהירות שעון תתן שיפור של 10% בביצועים

פורסם

השאלה היא בעצם למה לקחת כרטיס מסך שמיועד למשחקים לעומת כרטיס מסך ייעודי לעריכות שייתן לך קפיצה נאה בביצועים של תוכנות עריכה ורינדור

פורסם
  • מחבר

הקפיצה שאתה מדבר עלייה לא ממש משמעותית בשבילי מבחינת ביצועים.

קואדרו נורמאלי (FX1500 ומעלה) עולה 2000+.

הוא לא עוזר בזמני רינדור. זה מאה אחוז עבודה של מעבד.

מה שכן הוא נותן שקט מבחינת התאמה ויכולות OPENGL שלא משמעותיות בשבילי. ותמיכה יותר טובה.

תצוגה WIREFRAME, HARDWARE RENDERING וכו..

זה עדיין לא שווה לי.

אני עובד היום יפה מאוד עדיין עם TI4200.

פורסם

בשביל לעשות 3.2 עם הQ6600 לא צריך זיכרונות מיוחדים או לוח אם מיוחד.

ככה שאין לי מושג איך הגעת ל700 שקל השקעה, תכלס גם לא צריך קירור מיוחד.

פורסם
  • מחבר

בשביל לעשות 3.2 עם הQ6600 לא צריך זיכרונות מיוחדים או לוח אם מיוחד.

ככה שאין לי מושג איך הגעת ל700 שקל השקעה, תכלס גם לא צריך קירור מיוחד.

לא אמרתי מיוחד אמרתי מתאים.

בשביל 3.2 אני צריך לעבוד לזכרונות 800. בדר"כ יקרים יותר מ 667 שיספיקו ל 3.0

והמעבד הזה מאוד מאוד חם לפי מה ששמעתי ודורש קירור עצבני במיוחד בOC

זה לא מיוחד זה פשוט עולה יותר

פורסם

שטויות אני עשיתי גם 3.4 עם זיכרונות של 667 לרוב אין בעיה לקחת זיכרונות של 667 ל800.

פשוט נותנים להם יותר מתח וסוגרים עניין.

וכן המעבד מתחמם יותר אבל אני לא רואה סיבה לקנות לו קירור מיוחד עם OC ל3.2 אפשר לקנות פריזר אבל לא בטוח שחייבים.

פורסם
  • מחבר

שטויות אני עשיתי גם 3.4 עם זיכרונות של 667 לרוב אין בעיה לקחת זיכרונות של 667 ל800.

פשוט נותנים להם יותר מתח וסוגרים עניין.

וכן המעבד מתחמם יותר אבל אני לא רואה סיבה לקנות לו קירור מיוחד עם OC ל3.2 אפשר לקנות פריזר אבל לא בטוח שחייבים.

באיזה מעבד עשית את זה?

פורסם

E6600

זה לא עקרוני מה המעבד... רק אם הזיכרון יכול לעשות או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים