עבור לתוכן

שנים שאני שומע מוזיקה נטולת באסים. לא יכול לסבול את זה יותר - עזרתכם בבקשה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אחלה פורום,אני חדש בפורום וכבר למדתי הרבה.

הערה: מדובר על מוזיקה בסטריאו בלבד - לא סרטים ולא משחקים.

הסיפור העצוב הולך ככה:

לפני 6 שנים חיפשתי מערכת ולבסוף נסגרתי על מגבר yamaha (קולנוע ביתי) ורמקולים רצפתיים של Magnat.

הטעות היא שלא שמעתי אותם ביחד, כי קניתי אותם משתי חנויות שונות.

מה שהתברר זה שהמגבר הזה ידוע בחולשתו בבאסים, והרמקולים.. ניחשתם נכון - גם לא חזקים בבאסים.

השילוב של שניהם נשמע רע מאוד.

הרמקולים משתמשים במה שנקרא Passive Radiator Systems שזה בגדול ממברנה של וופר שתקועה מאחורי הרמקול ואמורה להעביר את הבאסים

החוצה מתיבת התהודה במקום הפתח העגול הרגיל.

בתאוריה - נשמע בסדר.

במציאות - מזוויע :kopfpatsch:

זה לא שאין באס, אלא שהרמקול מהדהד, רועש ולא מסונכרן עם המוזיקה.. פשוט זוועה.

עד כאן, הצרות(פחות או יותר).

חשבתי על הוספת סאב-וופר וביצוע קרוסאובר ע"י כרטיס קול חדש(כרגע אני משתמש בonboard)

כך שהסאב יקבל פיקוד על טווח צלילים די רחב(גבוה יחסית למה שסאב משמש בד"כ).

-מה דעתכם, האם סאב נוסף יכול לתת לי פתרון לטווח הגבוהה יחסית.

-על איזה סוג רמקול אתם ממליצים? אולי יש משהו שהוא לא סאב-וופר שיכול להציל לי את הבאסים?

תודה רבה

פורסם

אני ממליץ לך קודם לרשום תקציב, מה גודל החדר שלך, איזה סגנונות מוזיקה אתה שומע לרוב.

כמו כן איזה דגם של מגבר יש לך(תמונה או לינק לדגם יהיה נחמד) וגם איזה רמקולים בדיוק יש לך!

פורסם
  • מחבר

צודק.

תקציב - נמוך כמה שאפשר והכל מקרה לא יותר מ1000 שקל כולל כ.קול. סאב יד שניה נשמע כמו אופציה טובה.

החדר - הולך להיות סלון לא גדול במיוחד(נגיד 3X5).

סגנון מוזיקה - יותר קל לי להגיד מה לא: לא טראנסים/האוס, לא מטאל, לא הרבה רוק. יותר סטייל פינק-פלויד, R&B, פופ וכו'.

לא שומע בווליום גבוהה במיוחד.

דגם מגבר ורמקולים - אוכל להעלות יותר מאוחר היום.

פורסם

אם אתה משתמש ברסיבר אז למה אתה צריך גם כרטיס קול חדש ? מה שמעבד את השמע זה הרסיבר ולא הכרטיס קול

פורסם
  • מחבר

א. אני לא חושב שברסיבר יש קרוסאובר ניתן לשינוי.

ב. עקב תקלה, אני לא יכול להכנס לmenu של הרסיבר, ואני מוגבל בשליטה בו.

פורסם

מה הדגם של הרסיבר שלך?

פורסם

אני יכול להמליץ לך אופציה:

תמכור את הרמקולים שלך כי נראה לי שהם ממש בררה (מהרמקולים ששמעתי של החברה הם נשמעים ממש רע).

ותחפש זוג מדפי סביר ביד שניה, אני מתאר לעצמי שאתה חושב שמדפי ובאס לא משתלבים, אז תתפלא שיש מדפים שמוציאם באס ברמה גבוהה, אמנם הם לא ירדו לתדרים נמוכים שרצפתי טוב יכול לרדת, אבל הם יספקו איכות טובה.

יכול להיות גם שרמקול רצפתי יהי פשוט גדול מדי על החדר/סלון שלך, אבל זה כבר יותר עניין של אקוסטיקת חדר.(למשל יש לי זוג רצפתי על חדר בגודל של כ 12מ"ר אבל האקוסטיקה אצלי יחסית סבירה כך שאין לי יותר מדי בעיות אם באס, ואני יודע שיש עוד חבר פורום ששם זוג רצפתי בחדר שלו באותו גודל, והוא דאג לטפל בבעיות האקוסטיות שלו).

סאב אני לא ממליץ כי קשה מאד להתאים סאב למערכת שיעודה העיקרי זה מוסיקה, זה דורש התאמות לרמקולים חיתוכי תדרים ועוד כל מיני דברים(זה תחום שאני לא ממש מתמצא בו כי לא יצא לי להתעסק איתו יותר מדי)

כרטיס קול תחכה איתו קצת, למרות שהוא מרכיב חשוב בחווית האזנה, עדיף לטפל בבעיות הקריטיות שיש לך עכשיו, כמו הרמקולים.

אם אתה משתמש ברסיבר אז למה אתה צריך גם כרטיס קול חדש ? מה שמעבד את השמע זה הרסיבר ולא הכרטיס קול

זה תלוי באיזו צורה הכרטיס קול מחובר לרסיבר, אם זה אנלוגית אז הכרטיס קול מבצע את העיבוד, ובאם זה דיגיטלית אז הDAC של הרסיבר מבצע את העיבוד.

פורסם

אני ילך על האופציה הראשונה - להוסיף סאב, זה מה שיש אצלי. ב-1000 שקל אתה יכול לקנות סאב בסדר גמור לסטריאו לצרכים שלך, יד שנייה, ואפילו חדש של חברה טובה אפשר למצוא. זה מוסיף חיים למוזיקה עם הבאסים ומשפר פלאים את החוויה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים