עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לניהול רשתות

Featured Replies

פורסם

שלום, שמי שחר ואני חייל המשרת בתור מנהל רשת.

המפקד שלי ואני רוצים לסדר את כל עניין הרשתות אצלנו בבסיס מאחר ודבר כזה לא נעשה מאז ומעולם.

התחלנו כבר בסינון המשתמשים שלא קיימים, וכעת הגענו לסידור שרת הקבצים.

כרגע מותקן על השרת Windows 2000 server, ואנחנו בתהליכי עדכון ל2003 server.

השרת מחולק לכוננים לכל גדוד\אגף ומפוצץ במידע מלפני שנים רבות שאף אחד כבר לא צריך וסתם תופס מקום.

מה שאנחנו רצינו לעשות זה לפרמט את הכל, להתקין 2003 וכל מה שצריך, ולסדר מחדש את הכוננים.

* עכשיו השאלה שלי היא קודם כל איך לפי דעתכם הכי כדאי לסדר שרת קבצים? האם כדאי לעשות כונן אישי\תיקיה לכל אגף ולתת לה הרשאות רק לאנשים מאותו אגף, ולעשות בנוסף כונן משותף שימחק אחת לחודש? או אם יש למישהו רעיונות נוספים אני ישמח לשמוע.

בנוסף יש לי כמה שאלות נוספות:

1) מה היתרונות של 2003 על 2000? יש לו אפשרויות נוספות?

2) איזה תוכנות חיצוניות אתם ממליצים להריץ על השרת שיעזור לניהול וניטור טוב יותר?

3) במקרה וקיימים פה אנשים שמשרתים/עובדים בתור מנהלי רשת, איך אתם מנהלים את הרשת אצלכם בבסיס\חברה?

איזה טיפים אתם יכולים לתת לנו לניהול טוב יותר של העבודה.

תודה מראש,

שחר

פורסם

1. אתה מודע לזה שזה המון המון המון עבודה .

2 . תאחד כוננים ותעשה RIAD1+0 .

3 . תקצה לכל OU ( אגף או מחלקה ) כמות כתיבה ל SERVER , ע"י מיכסה .

4 . 2003 הרבה יותר פיצרים מ 2000 .

5 . תחת ADMINISTRATOR TOOL יש הרבה תוכנות לניטור אלא אם אתה מחפש תוכנות צד שלישי וזה משהו אחר לגמריי ( ודרך אגב תבדוק מה מאושר ע"י הצבא) .

6. הטיפים שלי : קבוצות OU מסודרות לכל מחלקה\ אגף .

הרשאות מתאימות לכל ה יוזרים , לא לתת הרשאות למי שלא צריך .

* אם זה שרת קבצים בלבד אז אני ממליץ לא יותר מדיי להשתגע אלא מה שרשמתי לך , ותשקול להקים גם DNS פנימי זה יעזור לך ( או שכבר קיים ) .

פורסם

"""""* אם זה שרת קבצים בלבד אז אני ממליץ לא יותר מדיי להשתגע אלא מה שרשמתי לך , ותשקול להקים גם DNS פנימי זה יעזור לך ( או שכבר קיים ) ."""""

אין active directory בלי dns[br]פורסם בתאריך: 20.07.2007 בשעה 03:25:39

ובאשר ל-DeaglinG

רשת בונים בהתאמה לצרכים שלכם יכול להיות שבכלל אינכם צריכים file server אז חבל

תבדוק מה הצרכים ולפי זה תתכנן בהצלחה!!!!!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים