עבור לתוכן

האם המצלמות בפלפונים יהפכו את המצלמות הרגילות למיותרות ?

Featured Replies

פורסם

האם המצלמות בפלפונים יהיו מתי שהוא כל כך טובים , שלא יהיה צורך במצלמות דיגיטליות/רגילות ?

פורסם

אחלה שעה לתפוח נושא כזה חחחח

בזמן כלשהו כן.

פורסם

סביר מאוד שסגמנט השוק הנמוך ייפגע, ואולי תהיה פגיעה גם בחלק מהאולטרה-קומפקטיות (אלה עם העדשות המצחיקות), אבל אני לא רואה איך אפשר לשלב עדשות יותר גדולות במכשיר פלאפון מבלי להתפשר מאוד על המימדים שלו. תסתכל למשל על מצלמות כמו A640, A710, ו-TZ3. אתה מדמיין פלאפון עם עדשות בגודל כזה? לי קשה לראות את זה.

יש עוד הרבה נושאים אחרים שימנעו מפלאפון להחליף את הקומפקטיות המתקדמות, אבל נושא העדשה מספיק לדעתי. הנה רשימה קצרה של דגמים שאני לא חושב שיוחלפו ע"י פלאפונים:

קנון: A710, A640, G7, S5

ניקון: S10, P5000

אולימפוס: SP350, SP550

פנסוניק: LX2, TZ3, FZ8, FZ50

פוג'י: S6500, S9600, E900

ריקו: R6, GX100, GR-D

סוני: H9

באופן אישי אני לא רואה אף אחד מהדגמים האלה (או המקבילים העתידיים שלהם) מוחלף ע"י פלאפון עם תכונות דומות. דגמים אחרים בהחלט נמצאים בסכנה, וברגע שהמצלמות בפלאפונים יישתפרו (מבחינת תכונות ואיכות) נתחיל לראות פחות ופחות מצלמות קומפקטיות זולות.

פורסם

אתה שוכח דבר אחד - פלאפון עם מצלמה טובה הוא במחיר של הסגמנט הגבוה - מי שיש לו גדג'ט כזה ירצה גם מצלמה טובה (A710 למשל).

מי שקונה לרוב דיגיטלית זולה, לא מסתובב עם פלאפון ב-3000 שקל...

זה מעניין.

אבל כן, אני מסכים שבעוד כמה שנים (כשהדגמים ששמת פה כבר לא יהיו רלוונטיים בכלל, לא יודע מה המטרה הייתה לרשום אותם), בהחלט יהיה מי שיוותר כליל על מצלמה בגלל שהנייד שלו מספק אותו.

זה יקח יותר זמן ממה שלקח ועוד יקח לניידים לבטל את הצורך בנגן מדיה נפרד (שזה היום כבר בשטח. נייד עם 2-4G מספיק לרוב האנשים בתור מכשיר למוזיקה...).

אגב, לגבי עניין העדשה.

אל תמעיט בערכן של מחלקות המחקר והפיתוח.

כבר לפני כמה שנים טובות סוני הציגה מצלמה קומפקטית בגודל של כרטיס אשראי שמן, עם עדשת זום עם 1001 מראות ומסלול פנימי.

תראה גם רעיונות מקוריים כמו ב-N93, שם המצלמה היא על הצד כדי להכניס יותר אופטיקה.

יהיה פתרון בסוף כי יש צורך :)

פורסם

אני מניח שעבור רוב האנשים, המצלמות המשולבים בפלאפון תהיינה מספיק טובות (כבר היום, לדעתי, המצלמות מספיק טובות לתפיסת רגעים מהחיים, חברים וכו').

מי שמצלם כתחביב / מקצוע, בשבילו זה כבר לא מספיק. כמו שהזכירו כאן, ככל שהעדשה יותר גדולה, באופן כללי, הצילום יותר איכותי, בגלל פחות רעש. כמו כן, ככל שהעדשה יותר גדולה, נוח יותר להכניס לתוכה מנגנון צמצם שתופס כשהוא פתוח אחוז גבוה יותר מהקוטר של העדשה - מה שהופך את העדשה לאיכותית יותר.

למי שלא מכיר, קצת סדרי גודל...

העדשה הכי פשוטה שניתן לקנות למצלמת D80 של ניקון, עולה 500 ש"ח פחות או יותר (50 מ"מ לא מכילה מנגנון זום). עדשה סבירה עם זום משתנה, עולה לפחות 1000-1500 ש"ח ועדשה טובה לטווח יחסית רחוק, עם בלימת זעזועים, עולה משהו כמו 4000-5000 ש"ח. המצלמה, המנגנונים הדיגיטליים (שזה מה שמאוד משתכלל כל הזמן, ולכן מחירו יותר) היא לא ממש החלק היקר, עבור צלם מקצועי / חובב רציני. אין מה לדבר גם על הפלאש, שאם רוצים לקנות משהו טוב, צריך לעלות בסביבות ה-1000 ש"ח.

בקיצור, עבור המשתמשים המקצועיים, אני לא רואה מצב שהפלאפונים יחליפו מצלמות, אלא אם תהיה פריצת דרך טכנולוגית כלשהי (עדשה הולוגרפית, או משהו כזה? :) ).

לעומת זאת, עבור רוב המשתמשים, ברגע שהמצלמה הסטנדרטית בפלאפון תהיה כמו המצלמה בסדרת K800 של סוני-אריקסון, אני מניח שזה יספיק בהחלט.

פורסם

האם המצלמות בפלפונים יהיו מתי שהוא כל כך טובים , שלא יהיה צורך במצלמות דיגיטליות/רגילות ?

היות והשאלה שלך היא מתי שהוא אז התשובה כנראה חיובית מתי שהוא ימצאו דרך להכניס מכל טוב לכיס האחורי אבל אז מצלמה בגודל אמיתי תוכל לתת הרבה יותר.

כלומר בעוד זמן מסויים הטלפונים יהיו ברמה של מצלמות פשוטות של היום (נאמר 1000-1500 ש"ח) אבל אז מצלמה של 1500 ש"ח לא תהיה ברמה של היום.

תמיד יש יתרון לגודל (ולמחיר) מבחינת הטכנולוגיה שניתן לדחוס לתוכה. ותאמין לי שזה יקרה לא יספיקו לך ה 6MP שיש היום אלה הסטנדרט יהיה דווקא 10MP או יותר וכולי.

האם מתי שהוא הפאלם יחליף את המחשב השולחני? זה שאלה שניתן לשאול באותו משקל וכמובן יש כאלה שיענו באופן חיובי.

פורסם

אתה שוכח דבר אחד - פלאפון עם מצלמה טובה הוא במחיר של הסגמנט הגבוה - מי שיש לו גדג'ט כזה ירצה גם מצלמה טובה (A710 למשל).

מי שקונה לרוב דיגיטלית זולה, לא מסתובב עם פלאפון ב-3000 שקל...

לא חסרים אנשים שמוכנים לשלם הרבה על שילוב של כמה מוצרים טובים באחד. הבעיות במקרה הזה הן בעיקר טכניות. זה לא שאין למוצרים כאלה שוק.

אבל כן, אני מסכים שבעוד כמה שנים (כשהדגמים ששמת פה כבר לא יהיו רלוונטיים בכלל, לא יודע מה המטרה הייתה לרשום אותם)

הדגמים שציינתי כוללים תכונות שבלתי אפשרי לממש בטלפון סלולרי קטן. הם יוחלפו בדגמים שיהיה עוד יותר קשה לממש. קח למשל את ה-S3 וה-S5 של קנון. מדובר כמעט באותה מצלמה, אבל ב-S5 נוספת תושבת לפלאש חיצוני. יש לך רעיון איך להוסיף תושבת כזו לפלאפון ולשמור על ארגונומיה הגיונית? אפילו במצלמות קומפקטיות שכוללות גריפ של ממש זה מאוד לא נוח להחזיק מצלמה עם פלאש ששוקל יותר ממנה.

אגב, לגבי עניין העדשה.

אל תמעיט בערכן של מחלקות המחקר והפיתוח.

אל תמעיט מחוקי הפיזיקה. יש דברים שלא ניתן לבצע. להכניס עדשה שמקבילה ל-35-420/2.8-3.5 לתוך פלאפון קטן זאת משימה בלתי אפשרית.

כבר לפני כמה שנים טובות סוני הציגה מצלמה קומפקטית בגודל של כרטיס אשראי שמן, עם עדשת זום עם 1001 מראות ומסלול פנימי.

קישור?

תראה גם רעיונות מקוריים כמו ב-N93, שם המצלמה היא על הצד כדי להכניס יותר אופטיקה.

שינוי כיוון כזה מאפשר לקבל עדשה עם אורך מוקד ארוך יותר, אבל רוחב הפלאפון עדיין מגביל את הצמצם המקסימלי שאפשר לקבל ממנה. 420/3.5 לא תוכל לקבל בשיטה כזו. אם תסתכל על הנתונים הטכניים של ה-N93 תראה שיש לו בצד הטלה שילוב של 94/5.9. עלוב למדי.

בקיצור, עבור המשתמשים המקצועיים, אני לא רואה מצב שהפלאפונים יחליפו מצלמות, אלא אם תהיה פריצת דרך טכנולוגית כלשהי (עדשה הולוגרפית, או משהו כזה? :) ).

גם עבור חובבים שמתייחסים לצילום ברצינות פלאפונים לא יוכלו להחליף מצלמות. בפלאפון שלי (אריקסון K610i) יש מצלמת 2MP, וזה לא גורם לי לוותר על שתי מצלמות הכיס שהולכות איתי לכל מקום - ריקו GX8 ופוג'י F31. אתה חושב שאם היו לו יותר אפשרויות ויותר פיקסלים זה היה שונה? ;)

לעומת זאת, עבור רוב המשתמשים, ברגע שהמצלמה הסטנדרטית בפלאפון תהיה כמו המצלמה בסדרת K800 של סוני-אריקסון, אני מניח שזה יספיק בהחלט.

אם אתה מתכוון שכך יהיה המצב עבור רוב המשתמשים שלא מבינים בצילום ולא מבינים מה הם יכולים לקבל ממצלמה טובה, אז אני מסכים.

פורסם

LG כבר התחילו לייצר מכשירים עם עדשות מתפרקות

וSE גם בתהליך (יש עדשות אבל לא נראה לי מקוריות)

אני משער שלשוק הישראלי יפרצו מכשירים כאלה מבית SE בעוד כמה שנים

פורסם

LG כבר התחילו לייצר מכשירים עם עדשות מתפרקות

קישור?

פורסם

נראה לי זה היה ל LG KG920 אבל אני לא מוצא

הנה של הSE

untitledkn1.jpg

פורסם

זה לא יותר מאביזר after-market תמוה ומסורבל. ספר לי כשתמצא מכשיר עם עדשות מתחלפות ייעודיות ;)

פורסם

אני זוכר שראיתי אחד לLG שנראה ממש מקצועי

אבל עדיין אני לא יודע כמה זמן יעזור

אפשר עזרה בבקשה לאשכול שפתחתי :|

פורסם

ראיתי פעם מאמר מדעי על נסיון ליצור עדשה מנוזלים במקום זכוכית

כלומר ישתמשו נוזלים בתא קטן ועל ידי זרם חשמלי יגרמו לנוזלים ליוצר צורה של חצי עיגול. ולפי עוצמת הזרם ניתן לשלוט על הזום

varioptic_lens.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים