עבור לתוכן

הפלישה מסודן

Featured Replies

פורסם

אז צריך לשפר את התנאים- עד שהמצב בסודן יתייצב או עד שימצאו להם מקום אחר.

• תגובות 202
  • צפיות 16.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

השאלה מה זה זמני?

יום? יומיים? חודש? 10 שנים?

לדעתי התקופה לא צריכה לעלות על שבוע ימים.

הרי גם ככה לא מתכננים לקלוט אותם כאזרחים

והם בינתיים חיים כאן בתנאים לא טובים.

התנאים הלא טובים כאן זה גן עדן לעומת האלטרנטיבה

וזה צריך להיות פתרון זמני עד שימצא פתרון אחר

גם אם זה אומר שישארו כאן תקופה ארוכה יחסית

כי כמו שנאמר כבר בת'רד הזה אין ספור פעמים

מי מבין את המצב שלהם טוב יותר מאיתנו?

פורסם

עכשיו ברצינות. למי שיש לו קצת זמן ורצון טוב, למה שלא נתארגן כקבוצה על כמה בגדים ישנים ודברים שאנו יכולים לתרום, ניקח יום ונלך לירושלים, לגן הורדים, ונתרום להם? יאללה, 20-30 שקל כרתיס לירושלים. הם עשו את כל הדרך לכאן ברגל.

לא חסר לי בגדים לתרום וגם צעצועים וכל מני שטויות כאלה.

אני נוסע מתישהו בזמן הקרוב לירושלים אז אני אתן להם! אבל איפה בכלל הם נמצאים ?

פורסם
  • מחבר

אז צריך לשפר את התנאים- עד שהמצב בסודן יתייצב או עד שימצאו להם מקום אחר.

אתה יודע שאתה נותן לחתול נקניק ב 5 שקל הוא אוכל אותו בתיאבון כל יום וכל יום.אבל כאשר תתן לו נקניק ב 20 שקל פעם אחת הוא לא יאכל יותר את הנקניק

של ה5 שקל.אותו דבר הפליטים.זה טבע האדם - ברגע שאתה מתרגל למשהו טוב אתה לא חוזר לגיהנום.אז לפי מה שאתה אומר "לשפר את התנאים".ניראה לך שהם ירצו אחד כך לצאת מפה???.תיהיה ריאלי. :screwy:

בוקר טוב כולם וגם לך לוחמת זכויות האדם VITNIR

ראיתי את הפוסטים הקודמים ו EDT אמר בכל רם מה שהרבה חושבים.דבריי לא שונים ממנו אבל זה הכל עניין של ניסוח.בכלל לא מובן ההתלהמות שלכם סביב הפליטים.חשבתם אולי את כל המשאבים האנושיים שאתם כל כך רוצים לתת להם להפנות אולי אבל אולי לאתיופים לשכבות עוני שאינם זוכים לכזה פרסום בתקשורת

בגלל שהם שכבת אוכלוסיה חלשה.

אז הורגים אותם באש חיה...הממממ...ואותנו הורגים בפיגועים במתאבדים...לא ממש ניראה שזה הזיז למישהו.לא ניראה לי שכאב למישהו.אז למה שלנו יכאב עליהם??

להם כאב עלינו??.אם המצב היה הפוך והם היו מדינה חזקה ואנחנו היינו פליטים הם היו עוזרים לנו??.לא !!! כי אנחנו יהודים.זה ממש מחליא אותי הרחמנות הזו.

באשר לדברייך ויטניר על אם יקרה משהו לתלמיד ישיבה יכאב לי או לא זה עניני האישי.אדם צריך לדעת שאם הוא בסביבה עוינת הוא צריך להצניע סימני זיהוי.

מוזר לי שיש לך איזה שיגעון לתקוף אותי אישית בכל תגובה שלך בדיון.אני אשמח אם תחדלי מזה.אני לא מתנפל עליך. :bash:

וקראתי את התגובות אני כבר לא במיעוט בדעותיי.ושאלה לדיון הזה? מה ההגדרה של גזען??.אני רואה את זה חוזר פה יותר מדי.

אני יודע את התשובה אבל כניראה לכל אחד יש הגדרה אחרת.

אני מגדיר את עצמי כאחד שאוהב אנשים כמוני.משהו רע בזה??.אני חושב שלאהוב את הדומים לך יוצר חברה מבוססת.שונה לא תמיד זה דבר טוב.עובדה שיש לנו

הרבה שסעים בחברה.בגלל שוני חברתי\תרבותי\כלכלי.זכותו של האדם לקבוע את חבריו ואת סביבתו.מי שמקבל כל אחד מאבד את הזהות שלו בסופו של דבר.

לא הייתי רוצה לראות את ישראל הופכת למדינת מהגרים (לא שהיא רחוקה מזה..).אם חלק מכם אינו חש שזו הארץ שלו הם בהחלט יכול לקחת את עצמו וללכת.

ועצוב שזו תחושה של חלק מכם.

פורסם

אני בכלל מתפלא שלא נתנו לך באן יחד עם EDT..

אני רק מאחל לך שאם וכשמדינות ערב יפתחו במלחמה נגדנו ויביסו אותנו וכשלדברי EDT הפלסטינים יבצעו בנו רצח עם וכשאתה תימלט לאירופה יעשו לך מה שלא אכפת לך (ואולי אפילו רוצה) שיקרה לסודנים האלה ויגרשו אותך חזרה לארץ ותאנס ותיהרג שם..

פורסם
  • מחבר

אתה יודע לאהוב את הארץ שלך זה לא פשע.לראות את המדינה שלך "שלך" זה לא עוול.ואם וכאשר יקרה מה שאתה אומר ניראה לך שאני אברח?

אני אצטרך למי שיקח נשק ביד ואשאר ואלחם על הארץ שלי.בוא ניראה את כל השמאלנים למיניהם.את כל אוהבי זכויות האדם.בעיני שמאלני גם פושע צדיק.

להיות לאומני וגאה לדעתי זו שייכות ואם לחלק גדול בציבור אין תחושה כזו והוא חש לעזור בשדות זרים זו בעיה מסויימת.

לנו יש תחושת אחדות ושייכות רק במצב אחד - מלחמה !.במלחמה אין דתיים אין חילונים אין חרדים.כולנו יהודים.כולנו עוזרים אחד לשני.יש סולידריות.מה שאין ביום יום.ניראה לך שלכל אותם בא נאמר "לא ישראלים" אכפת ממה שקורה פה??.מזיז להם??.אולי לחלק מהם כן אבל הרוב נימצא פה כמו שציינו בפוסטים קודמים בצורה

לא חוקית.לי יש אינטרס שכל מי שנמצא פה יהיה חלק מהעם היהודי.חלק מהמורשת.מי שלא שילך להתעלק על מדינה אחרת.לעם היהודי יש מדינה אחת בכל הגלובוס.

לשאר העמים יש את כל העולם.ואנו עוד חלקנו את המדינה שלנו עם הפלסטינים.מה תגיד על זה????? :screwy: :screwy:

פורסם
אתה יודע שאתה נותן לחתול נקניק ב 5 שקל הוא אוכל אותו בתיאבון כל יום וכל יום.אבל כאשר תתן לו נקניק ב 20 שקל פעם אחת הוא לא יאכל יותר את הנקניק

של ה5 שקל.אותו דבר הפליטים.זה טבע האדם - ברגע שאתה מתרגל למשהו טוב אתה לא חוזר לגיהנום.אז לפי מה שאתה אומר "לשפר את התנאים".ניראה לך שהם ירצו אחד כך לצאת מפה???.תיהיה ריאלי.

כשהחתול יהייה רעב מספיק הוא יוכל את הנקניק 5 ש"ח כמו גדול. ואם לא אז שימות מרעב.

בכול אופן, אני לא אומר לשכן אותם בוילות.

לשפר את התנאים זה להוציא אותם מהרחוב- לאיזה מחנה אוהלים או קרוונים לפחות. אולי לארגן להם עבודות זמניות שיהייה להם מה לעשות. לארגן לילדים כמה חדרי לימוד.

תנאים בסיסיים שעכשו אין להם. וכשימצא להם פיתרון קבוע יותר אף אחד לא ישאל אותם אם הם רוצים להישאר או לא.

פורסם
  • מחבר

כשהחתול יהייה רעב מספיק הוא יוכל את הנקניק 5 ש"ח כמו גדול. ואם לא אז שימות מרעב.

בכול אופן, אני לא אומר לשכן אותם בוילות.

לשפר את התנאים זה להוציא אותם מהרחוב- לאיזה מחנה אוהלים או קרוונים לפחות. אולי לארגן להם עבודות זמניות שיהייה להם מה לעשות. לארגן לילדים כמה חדרי לימוד.

תנאים בסיסיים שעכשו אין להם. וכשימצא להם פיתרון קבוע יותר אף אחד לא ישאל אותם אם הם רוצים להישאר או לא.

IG היקר זו הנקודה שלי בדיוק מתחילת הת'רד הזה !!!!!!!

יש גם הומלסים שישנים ברחובות....שאף אחד לא מתייחס..יש משפחות של עמידר שנזרקות לרחוב..יש חייבים שהבנק מעקל להם את הבית....

בקיצור הרשימה ארוכה..אז מה הם אויר הסודנים יותר חשובים???...כל האלה הם ישראלים כמוני כמוך חלק מהעם שלך.הם עשו צבא הגנו עליך בשלב מסויים בחיים

שלהם.מה עשו בשבילך אותם סודנים??..איפה הסדר עדיפות הנכון????

אני מראה לך שיש אחרים שמגיע להם יותר מהפולשים האלה ופה כולם קופצים עלי כאילו אני עושה משהו רע.אני בסך הכל מראה לך שיש אחרים שמגיע להם את היחס והחמלה שכל כך הרבה מקרינים על אותם פולשים.יש את הא"ום יש את ארה"ב אנחנו עדיין מדינה שיש לך שכבת אוכלוסיה שהיא צריכה סיוע ורווחה.

ואת כל מה שאנו אוהבים לתת לעולם רצוי לתת פה...כל אירוע עולמי ישראל קופצת ראשונה...מיותר.

פורסם

אלוהים ישמור, מה לא ברור בזה שלכל מדינה יש את הבעיות והצרות שלה, אבל למרות זאת, המוסר מחייב להציל אנשים שנמלטים מרצח עם. כן, יש משפחות שמעקלים להן את הבית ויש אנשים שחיים ברחוב ויש עוד אלף ואחת בעיות בישראל, אבל כל הבעיות האלו הן כאין וכאפס לעומת רצח עם. באמת קשה לך להבין את זה?

פורסם
...ואותנו הורגים בפיגועים במתאבדים...

מתי היה פיגוע ?

אתה בסדר? לנו היה צבא והיה לנו אפשרות להגן על עצמנו! להם אין !!

לא הייתי רוצה לראות את ישראל הופכת למדינת מהגרים (לא שהיא רחוקה מזה..).אם חלק מכם אינו חש שזו הארץ שלו הם בהחלט יכול לקחת את עצמו וללכת.

ועצוב שזו תחושה של חלק מכם.

מקלט זמני ? אתה יודע מה זה?

אני אצטרך למי שיקח נשק ביד ואשאר ואלחם על הארץ שלי.

לא אתה לא.

אתה תברח על ארבע.

פורסם
  • מחבר

גרררררררר האו האו האו האו רררררררר :pissed: :pissed:

ולחשוף שיניים... ;D ;D ;D[br]פורסם בתאריך: 22.07.2007 בשעה 14:13:39

אלוהים ישמור, מה לא ברור בזה שלכל מדינה יש את הבעיות והצרות שלה, אבל למרות זאת, המוסר מחייב להציל אנשים שנמלטים מרצח עם. כן, יש משפחות שמעקלים להן את הבית ויש אנשים שחיים ברחוב ויש עוד אלף ואחת בעיות בישראל, אבל כל הבעיות האלו הן כאין וכאפס לעומת רצח עם. באמת קשה לך להבין את זה?

כן קשה לי להבין את זה !!!!.שום דבר אינו כלום וכאפס כדברייך.בוא ניראה...למה שאר מדינות אפריקה כמו מרוקו לוב תוניסיה מצרים שאגב הן קצת יותר חזקות וקצת יותר עשירות מאיתנו לא מושיטות עזרה..???.למה אנחנו תמיד חייבים?.אצלי אם לא יוצא משהו אז זה לא שווה.(במובן האישי זה אחרת) במובן העולמי הכל אינטרסים.

מה האינטרס שלנו (ישראל) לעזור לאותה מדינה איסלמית (מדינת אויב) יש בה מלחמת אזרחים פנימית עם טבח רצח וכו כו..הם רבים על שטח מקובל הם טובחים אחד

בשני צר לי לשמוע..אבל הם מפילים את הבעיות שלהם עלינו?? לא מקובל עלי בכלל !!!!!!.זה שהם לא יודעים להגן על עצמן זו רק אחריות אישית שלהם בלבד.

שאנו היינו בשואה פרטיזנים למדנו להלחם למדנו לשרוד שגם הם ילמדו.לנו זה עלה 6 מליון קורבנות להם זה יעלה פחות.

אין פה גזענות יש פה הגיון פשוט.יש בעיות בכל מקום בעולם אנחנו לא בית תמחוי דוט קום.

פורסם

אנשים כמוך הם הסיבה לכך שהשואה התרחשה.

"זו לא הבעיה שלנו"

פורסם

לדבר איתך זה כמו לדבר עם הקיר!

שאנו היינו בשואה פרטיזנים למדנו להלחם למדנו לשרוד שגם הם ילמדו.לנו זה עלה 6 מליון קורבנות להם זה יעלה פחות.

זה שהיה פרטיזנים בשואה זה אומר שיהודים לא ברחו למקומות אחרים ?

למה אתה חושב ששם אין פרטיזנים ?!

פורסם

אנשים כמוך הם הסיבה לכך שהשואה התרחשה.

"זו לא הבעיה שלנו"

ובאותה נימה:

When the Nazis came for the communists,

I remained silent;

I was not a communist.

When they locked up the social democrats,

I remained silent;

I was not a social democrat.

When they came for the trade unionists,

I did not speak out;

I was not a trade unionist.

When they came for me,

there was no one left to speak out.

Martin Niemoller

פורסם
  • מחבר

אז זה שהעם שלנו עבר את השואה ואיבדנו 6 מיליון זה מחייב אותנו להיות רחמנים לכל מצורע מסכן ואומלל ברחבי עולם???

אתה יודע גם בגבול הפלשתיני יש רצח עם ואנשים חיים שם בתת רמה ותת תזונה על זה לא ניראה לי שאתה כל כך עושה רעש.ואני ימני רק לידיעתך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים