עבור לתוכן

התקנת כרטיס טלווזיה ישן, יש ממה לחשוש?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי כאן כרטיס טלווזיה Fly Video (הראשון בסדרה) הוא נקנה ממזמן, והיה גם במחשב הישן שלי וגם במחשב של אחי.

מלפני שנה וחצי (או משהו כזה), כבר לא הייתי צריך אותו אז שמתי אותו בשקית אנטי-סטטית עם עוד כמה כרטיסים שהיו שם.

הכרטיס הוא כרטיס PCI, ועכשיו בגלל שהוא ישב שם דיי הרבה זמן, אני מפחד שקרה לו משהו, ואולי הוא נדפק.

יש איזשהו סיכון בזה שאני אתקין אותו ואולי יקרה לי משהו ללוח? (או שאני סתם מפחד).

אשמח לתגובות.

פורסם

אם אתה יודע שלא נגרם לו שום נזק מיוחד ולכן הוא יצא משימוש אין ממה לחשוש,אבל חכה לעוד דעות.

פורסם

אל תדאג, הוא בסדר

לא קרה לו כלום שהוא ישב שם "והעלה אבק"..

אגב, 'אני לקדחתי מהשכנים כרטיס טלויזיה שנשרף,

אלתדאג, הדבר הכי גרוע שקורה(לפחות ככה אני יודע) זה שהמשחב לא עולה, מתי שמסירים את הכרטיס הוא עולה

ככה לפחות לפי ניסוני

פורסם

מבחינה אלקטרונית לא קרה לו כלום!!!!

אלא אם כן פגע בו ברק ;D ;D

אחרת.... כלום!!!.... זה שהוא לא עבד זה לא אומר כלום.

פורסם

זה לא ממש נכון מה שאתם אומרים

אם הכרטיס לא תקין הוא יכול לעשות נזק ללוח אם ולספק

פורסם

כן? ולמה שזה יקרה בדיוק? (נזק לPSU ולMobo)

פורסם

מספיק שיש רכיב אחד דפוק הכרטיס

זה יכול לגרום לקצר

וההמשך כבר ברור...

פורסם

לפי דעתי אתה טועה!

לי יש הרבה כרטיסים "זרוקים" בתוך הארון בד"כ בלי סקית אנטישטטית ואני לפעמים שם אותם במחשב בשביל לבדוק...

חוץ מזה שפעם שמתי כרטיס קול שאחד מהשבבים הגדולים והשחורים האלו שלו נשרפו (בגלל שאיזה חוט שעובר בו 12V נגע "במקרה" בכניסת הCD שלו... זה גם גרם נזק רציני ללוח אם שהכרטיס היה בו, מזל שזה היה P1 ישן...) על המחשב שלי והכרטיס לא עבד, אך לא קרה כלום למחשב... אך מוזר שחלונות זיהה אותו בכל אופן (הכרטיס לא השמיע ציוץ...)

אקיצר אין לך שום דבר ממה לחשוש לפי דעתי!

אה ואגב אם כבר מדברים על כרטיסי טלוויזיה ישנים, אני מצאתי כרטיס וידאו של חברת Bt שהייתה זרוקה (אני מוצא הרבה דברים...)

חיברתי אותו למחשב, הורדתי דרייברים והופה הכרטיס עובד יפה!

הקטע הוא... שרשום על השבב השחור הגדול שיש על הכרטיס שהוא משנת 1996!!!! לא ייאומן! והוא עובד לי מצויין (ועוד בWINXP!!)

פורסם

תשמע אם הוא תקין אז לא חושב שבכלל יש ממה לחשוש,

אבל זה שהמחשב המשיך לעבוד פה לאנשים גם עם רכיבים לא תקינים זה לא אומר שאין בעיות כאלו ושאין ממה לחשוש 8),

מצד שני זה שיש בעייה למשל בכרטיס לא אומר שהמחשב ידפק , זה לא עסק של שחור ולבן ...

לדוגמא בעבר התקצר לי מסיבה כל שהיא משהו במחשב, שלקח עימו מספר חלקים , לאחר מכן כמובן הגיעה העבודה לבדוק מה עובד ומה לא בעזרת חיבור ונסיונות על המחשב השני (המעבד והזכרון שרדו ד"א) כשהגעתי לשני ההארדיסקים שהיו לי במחשב , הראשון (שהוא הגדול יותר והחדש יותר) עבד , בעודי שמח עקב עובדה זאת, מחבר את ההראדיסק השני שהיה לי ומפעיל את המחשב - והופה , התקצר המחשב השני 8) ,

מסקנה - הכדור עגול ואלוהים גדול,

מה שכן - אם הוא היה תקין לפני, לא חושב שיש בכלל ממה לדאוג (רק אל תתקין אותו בסופת ברקים).

פורסם

כעיקרון אתה צודק בזה שחלק דפוק יכול להרוס חלקים אחרים במחשב אך מה שאני אומר שבדרך כלל כרטיס הרחבה לא גורם נזק לשאר חלקי המחשב גם אם הוא דפוק או שרוף. אבל אני לא אומר שזה לא יכול לקרות, זה יכול לקרות אבל רק לעתים רחוקות מאוד, לי לא קרה אף פעם שכרטיס הרחבה כלשהוא גרם לחלק אחר לההרס.

ודרך אגב, במקרה שלך, שהתקצר המחשב השני, לפי דעתי זה התקצר בגלל שהיה בעייה בחיבור הMOLEX של המחשב או בחיבור בדיסק הקשיח עצמו שגרם לספק להתקצר אך לא נראה לי ממש הרס חלק מהמחשב, במקרה הכי גרוע הספק שלך נשרף (אני צודק?) ובדרך כלל גם הספק לא נשרף במקרה כזה.

אקיצר אני לא חושב שהוא לחשוש מחיבור כרטיס הרחבה ישן.... ובכלל כרטיס שפעם עבד בכלל אין לך בכלל ממה לחשוש. ועל זה הנושא כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים