עבור לתוכן

בעיה ברשת (לא באינטרנט..- בWORKGROUP)

Featured Replies

פורסם

יש לנו בית 4 מחשבים, כשהמחשב שלי מחובר ישירות לראוטר וכל השאר אלחוטיים

הראוטר שלנו- edimax BR 6204Wg

והבעיה- אני יכול לראות אותי ואת מחשב A

מחשבים A+B יכולים לראות אותי

ומחשב C לא יכול לראות אותי, להדפיס שזה נורא חשוב לו וגם להעביר אליי קבצים ברשת שהוא חייב לעשות אצלי גיבוי..

איך אני פותר את זה?? (012 אמרו לאבא שלי שהם כבר לא נותנים עזרה בבעיות ברשת)

נ.ב. לי יש VISTA ולאחרים XP אבל כבר יותר מחצי שנה הכל היה בסדר עד לפני שבועיים[br]פורסם בתאריך: 15.07.2007 בשעה 13:56:20

אני יודע שזה דאבל פוסט, ואני מצטער על כך..

פשוט אבא שלי יושב לי על הראש ואומר לי שאני לא עושה שום דבר מועיל בבית ושאני חייב לעזור לו בזה :nixweiss:

אז אפשר בבקשה תשובה לשאלה? אפילו תגידו רק אם אפשר או אי אפשרלפתור את זה.. משו..

אפילו אם אתם יודעים אם אפשר לשאול במקום אחר (לדוגמה פורום אחר) בבקשה תגידו..

פורסם

תפרט בבקשה, לא כ"כ מובן מה קורה ברשת שלך.

כמה מחשבים יש, איך הם מחוברים, איזה ויינדוס יש עליהם ואיזה מחשבים הם מצליחים לראות ברשת.

תפרט גם מה היה קודם, איזה שינויים ביצעתם שאחרי זה זה הפסיק לעבוד ואיזה שגיאה אתה מקבל כשתה מנסה לתחבר (אם בכלל).

פורסם

אני מציע שתנסה לשלוח פקודות פינג מהמחשב C למחשב שלך.

תראה אם אתה מקבל reply או request(זה כמובן אחרי שבדקת מה הIP של כל מחשב).

תוודא בוויסטה שלך לגבי הגדרות ה windows firewall, תכנס גם לnetwork sharing center

ותוודא שכל הגדרות השיתוף מאופשרות.

פורסם
  • מחבר

תפרט בבקשה, לא כ"כ מובן מה קורה ברשת שלך.

כמה מחשבים יש, איך הם מחוברים, איזה ויינדוס יש עליהם ואיזה מחשבים הם מצליחים לראות ברשת.

תפרט גם מה היה קודם, איזה שינויים ביצעתם שאחרי זה זה הפסיק לעבוד ואיזה שגיאה אתה מקבל כשתה מנסה לתחבר (אם בכלל).

פירטתי הכל בהודעה הראשונה..

קודם הכל עבד

מה זאת אומרת להתחבר??

ואיזה שגיאה אתה מקבל כשתה מנסה לתחבר (אם בכלל).
כשאני לוחץ על view computers and devices אני רואה רק אותי ואת מחשב A

אני מציע שתנסה לשלוח פקודות פינג מהמחשב C למחשב שלך.

תראה אם אתה מקבל reply או request(זה כמובן אחרי שבדקת מה הIP של כל מחשב).

תוודא בוויסטה שלך לגבי הגדרות ה windows firewall, תכנס גם לnetwork sharing center

ותוודא שכל הגדרות השיתוף מאופשרות.

אתה יכול בבקשה לפרט מה זה הפקודות פינג??

וכל הגדרות השיתוף מאושרות..

פורסם

פירטתי הכל בהודעה הראשונה.

{אנחה}..

אם פירטת הכל בהודעה הראשונה, לא היה צורך לבקש פירוט, נכון?

להגיד "המחשב שלי רואה את מחשב A" זה כמו להגיד "המחשב של יוסי רואה את הסלרון".

תעשה טבלאה מבחינתי, לדוגמא:

מחשב 1 עם XP רואה את מחשב 2 ולא את 3 ו-4, עליו מותקנת מדפסת.

פינג זאת בידקת תקשורת:

בתוך התחל --> הפעלה --> רשמים CMD

במסך DOS השחור רושמים

ping IP ADDRESS

פורסם
  • מחבר

חשבתי שמה שעשיתי מספיק מובן.. ::)

דבר ראשון- לכולם יש אינטרנט

מחשב מס' 1 - VISTA, מחובר ישירות לראוטר ומדפסת משותפת

מחשב מס' 2- XP, אלחוטי, בWORKGROUP (שאצלו יש שם שונה- MSHOME ובמחשב מס' 1- WORKGROUP) מחשב מס' 1 לא נמצא, יש לו אינטרנט והוא ממש זקוק להדפיס ולשלוח חומר לגיבוי אל מחשב 1

במחשבים מס' 3 ו4 הכל תקין

ובבדיקת פינג שעשיתי במחשב מס' 2 זה עשה replay (ניראה לי שיש לי שגיאות כתיב) לIP של מחשב מס' 1..

פורסם

רגע בnetworkID לא כולם נמצאים בקבוצת עבודה עם אותו שם?

ממה שהבנתי ממך מחשבים 1 3 ו4 נמצאים בקבוצת עבודה WORKGROUP ומחשב 2 נמצא בקבוצת עבודה MSHOME.

MSHOME בד"כ זה השם האוט' שXP מגדיר כשאר מפעילים ICS.

אם הגלישה היא דרך הנתב ולא דרך ICS תוודא שהICS מכובה בכל המחשבים אחרת יכול להיות מצב של התנגשויות כתובות.

בכל מקרה במחשב שקבוצת העבודה שלו מוגדרת כmshome תשנה אותה לworkgroup.

באותו מחשב לחיצה ימנית על המחשב שלי -> properties לך לcomputer name ולnetwork id תשנה את השם של קבוצת העבודה(workgroup) לworkgroup.

פורסם

זה לא קשור לICS, יש נתב.

אבל הקטע עם קבוצת העבודה (WORKGROUP) נכון לגמרי.

אני ממליץ להריץ את אשף יצירת הרשת הבייתית ושם לשנות את שם קבוצת העבודה (האשף עצמו מפעיל שירותים בוינדוס שלא תמיד רצים באופן ברירת מחדל).

פורסם

בwindows אם לא משחקים בהגדרות של הnetwork id בתצורה דיפולטית הWG הוא workgroup כאשר מפעילים ICS זה משתנה לmshome וגם משנה את הWG לכל מחשב שנכנס לbroadcast range.

אני באמת לא רואה סיבה שהשתנה לו השם של הWG סתם ככה.

את אשף הרשתות אני לא אוהב, וזה במיוחד לא ממולץ לרשתות אלחוטיות אם לא מקנפגים את זה כמו שצריך כל מחשב שעולה על הWIFI יכנס לWG שלו בצורה אוט' בד"כ.

הכי טוב זה פשוט לשנות לכל המחשבים את הWG לשם כלשהו כמו myname_network מה שיקשה על אנשים(טוב על אידיוטים שישבו איי פעם על רשת בסיסית) להכנס לתוכן של המחשבים שלך.

פורסם

כנס למחשבים שאתה רוצה לשנות את קבוצת העבודה שלהם על האיקון של המחשב מאפיינים - שם מחשב - ותמשיך לפי התמונה שצירפתי , אותה דרך בוויסטא ....

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

^^

זה לא עזר.. שיניתי את כל המחשבים לWORKGROUP ועדיין המחשב מס'2 (אלחוטי) כשהוא נכנס לworkgroup הוא לא רואה אפילו את עצמו שם.. זה ריק..

וכשניסיתי לעשות מאפיינים מהמחשב מס' 2 על המדפסת המשותפת שנמצאת במחשב מס' 1 זה עשה לי ארור וכתב לי שהprint spooler system לא מופעל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים