עבור לתוכן

המסמך של אינטל

Featured Replies

פורסם

אבל בתור צרכן, אני אוהב יותר את הגישה של אינטל בגלל שהם מוציאים מעבדים חדשים לשוק כל כמה חודשים

קוראים לזה "מעבדים על סטרואידים" לא "מעבדים חדשים"

• תגובות 111
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באמת אין צורך עכשיו למעבדי 64 ביט, AMD הוציאו את הAthlon 64 ואז אינטל כדי לא להישאר מאחור הוציאו מעבדי 64 ביט.

זה לא השפיע על השוק בשיט,היה עדיף כבר להוציא ישר את הכפולי ליבה.

ההבדל בין מעבד 32 ביט ל 64 בתוכנה שתומכת 64 ביט ,לפי מה שפרסמו כאן בעבר ההבדל הוא כ- 5% אם אני זוכר טוב.

ההבדל בין מעבד כפול ליבה למעבד עם ליבה בודדת בתוכנה שתומכת כפול ליבה הם כ40% לדוגמא בקוויק 4.

אינטל מוציאה מעבדים לכל נתחי השוק,ומוציאה אותם בזריזות וכל הזמן מרעננת את השוק עם מעבדים,בעוד שAMD מוצאים מעבדים פעם בעשור,וגם אז הם לא מחדשים שום דבר.

למשל מעבד E6600 ,מיוצר ב 65 NM,עם פליטת חום של 65W,בעוד שהמעבד שמשתווה לו בערך הוא הAMD 6000 X2 מיוצר בטכנולוגית 90nm ועם פליטת חום של 125W.

מה באמת? 5% ב- 64 ביט, נו בטח EM64T שווה ל... תשלים לבד.

אינטל לא רעננה את השוק מאז שנות 70, תריץ בגוגל את ההיסטוריה של fsb.

כשאתה מודד את ה-TDP במעבדי אינטל, תוסיף בבקשה למשוואה שלך את הבקר זיכרון החיצוני, כי הוא גם פולט חום.

למרות ה- 90 ננו AMD מנצחת בחסכון אנרגיה, כנס לאתר של טום.

http://www.tomshardware.com/2007/07/11/energy-efficiency-intel-left-out-in-the-cold/page11.html

תמשיך, תמשיך לשלם חשבון חשמל מנופח. :bash:

פורסם

הדיון אמור להיות על המסמך אבל אפך לעוד דיון AMD VS אינטל :P

אני דווקה רוצה ליתיחס לIBM ולתת לכם כיוון אחר שאני רואה תחרות עתידית בו

IBM עושה הרבה דברים

ואחד מהדברים שהיא עושה זה יצור מעבדים לכל שלושת הקונסולות הגדולות בשוק

וזה בדור שמיתקרב למחשב מבחינת ישומים

נכון זה עדין רחוק אבל כל קונסולה מאפשרת גלישה

כל קונסולה נותנת תמיכה מסוימת במולטימדיה ופה ושם נכנסים אפשרויות חדשות

בPS3 בכלל אפשר להתקין לינוקס

אבל אל תבינו לא נכון אני לא חושב שהדור הזה של הקונסולות יאים על המחשב

השאלה הגדולה מה יקרה בדור הבא שלערכתי יוכל להחליף מחשב בהרבה מאוד בתים

ואם מעבדים שמאוד יכול להיות של IBM זה כבר יתחיל לפגוע באינטל

גם בשוק הניידים החכמים IBM מעורבת וזה גם פוטנציל לפגיעה באינטל

גם בשרתים

ובכלל בגודל של IBM היא תאורטית יכולה לקנות את AMD וללחום בכל החזיתות

לIBM יש טכנולוגיות מצוינות מבחינת כח חישוב מול צריכת חשמל

לAMD יש הרבה ניסיון במחשבים ביתים

שילוב כזה אם הגב הכלכלי של IBM יכול באמת לאים על אינטל

AMD לבדה עדין בשוק ויש לה מוצרים לא רעים אבל אין לה תכח שיווק שיש לאינטל

ואני לא חושב שהיא מאימת על אינטל או תאים בשנים הקרובות

פורסם

היום (נגיד בשנה האחרונה) מתחילים לראות התפתחות בשוק העסקי ב64 ביט

ב2003 לא היה בזה שום צורך

ולמשתמש ביתי לא יהיה בזה צורך גם בעתיד הקרוב

AMD יצרו הייפ מוגזם סביב עניין ה64 ביט

אבל אם החומרה המתאימה לא היתה קיימת לפני שלוש שנים אז התוכנה לא היה מוכנה היום.

התוכנה תמיד מפגרת אחרי התפתחויות החומרה כי לוקח זמן להתאים אותה לתנאים החדשים.

פורסם

יש הבדל בין חומרה קיימת לבין חומרה שמוכרים ומפיצים אותה.

פיתחו משחקי DX10 עוד הרבה לפני שחומרת DX10 הייתה זמינה לכל.

פורסם

למרות ה- 90 ננו AMD מנצחת בחסכון אנרגיה, כנס לאתר של טום.

http://www.tomshardware.com/2007/07/11/energy-efficiency-intel-left-out-in-the-cold/page11.html

תמשיך, תמשיך לשלם חשבון חשמל מנופח. :bash:

הסבירו לך כמה שאתה מדבר שטויות

אתה לא מפנים

לפחות תקרא את הכתבה לפני שאתה מביא אותה

אבל אם החומרה המתאימה לא היתה קיימת לפני שלוש שנים אז התוכנה לא היה מוכנה היום.

התוכנה תמיד מפגרת אחרי התפתחויות החומרה כי לוקח זמן להתאים אותה לתנאים החדשים.

לא היה צורך ליצור הייפ בשוק הביתי

פורסם
  • מחבר

אתה מודע לעובדה שAMD היא חברה קטנה מאוד מאוד מאוד לעומת אינטל ויכולות השיווק והפיתוח שלה מאוד מוגבלים לעומת אינטל, ובכל זאת 25% נתח שוק עד אמצע 2006(יציאת הC2D) היה לה?

אם AMD הייתה 1:1 מבחינת גודל אם אינטל, אז היינו רואים את BARCELONA כבר מזמן מזמן

בא ניקח את המקצוע ש-AMD מתמחה בו לטענת אורי.

אורי טוען ש-AMD מתמחה במעבדים לשרתים, אז בו ניראה מה קרה בתקופה האחרונה:

http://www.tgdaily.com/content/view/32460/118/

AMD ירדה בשלושה רבעים מ-13.3% ל-8% נתח שוק.

לעומת זאת אינטל עלתה מ-86.7% ל-92%.

אם אתה כל כך מתמחה בשוק מסוים אסור לך להוריד את הרגל מן הגז... :nixweiss:

זה לא שהיה חסר להם כסף, כי הרי הם הרוויחו מליארדים רק הבעיה שהם לא פתחו אתם מעבדים אלא קנו את ATi.

פורסם

איך שאני אוהב את כם הגאונים מאחורי המקלדת "איטל אוכלת את אמד" אמד עושה טעויות " "אינטל תרמוס את אמד"

כל המשפטים האלה נאמרו גם כשAMD התחילו להשתלט על השוק עם האטלון 64 אבל הם נאמרו נגד אינטל...

ואם כולכם כאלה חכמים.....למה אתם לא מנהלים את אינטל או AMD או כל חברה מתחרה אחרת?!

לAMD יש מנהלים מנכלים ויועצים כנל גם לאינטל....ואני בטוח שכל עסקה שלהם נבדקת ונבחנת לא על ידי אדם בודד ולא על ידי פורומים שאין להם את כל המידע שיש לשתי החברות......

פורסם

אם אתה כל כך מתמחה בשוק מסוים אסור לך להוריד את הרגל מן הגז... :nixweiss:

זה לא שהיה חסר להם כסף, כי הרי הם הרוויחו מליארדים רק הבעיה שהם לא פתחו אתם מעבדים אלא קנו את ATi.

אני לא רוצה לזלזל באף אחד כי אני לא יודע מה הרקע שלכם ויתכן ואתם אנליסטים מובילים של שוק המעבדים.

אי אפשר מצד שני לזלזל בהנהלה של AMD ובהחלטות שלהם.

ההשקעה ב ATI היא אסטרטגית ולא תוכננה לתת רווח מיידי.

היא תגרום בעתיד הקרוב ל AMD להיות מסוגלים להציע פתרונות כוללים(וזולים) מתוצרתה ובעתיד היותר רחוק את טכנולוגית ה fusion שאמורה גם היא להיות פתרון טכנולוגי מתקדם וחדשני.

צריך לתת להם קצת קרדיט ולראות מה יקרה בעתיד.

פורסם

איך שאני אוהב את כם הגאונים מאחורי המקלדת "איטל אוכלת את אמד" אמד עושה טעויות " "אינטל תרמוס את אמד"

כל המשפטים האלה נאמרו גם כשAMD התחילו להשתלט על השוק עם האטלון 64 אבל הם נאמרו נגד אינטל...

ואם כולכם כאלה חכמים.....למה אתם לא מנהלים את אינטל או AMD או כל חברה מתחרה אחרת?!

לAMD יש מנהלים מנכלים ויועצים כנל גם לאינטל....ואני בטוח שכל עסקה שלהם נבדקת ונבחנת לא על ידי אדם בודד ולא על ידי פורומים שאין להם את כל המידע שיש לשתי החברות......

כל החבר'ה שמנהלים את AMD עושים עבודה כל כך טובה שהם הצליחו תוך שנה-שנה וחצי לגרום למנייה ליפול נפילה חופשית ולאבד כ65% מערכה.

שלא לדבר על הפן הטכנולוגי של החברה.

פורסם

על מה בכלל הדיון פה?

דבר ראשון ברור שהמתחרה הכי רצינית של אינטל זה IBM, זאת החברה היחידה עם נסיון ומשאבים בסדר גודל של אינטל (במה שקשור ליצור מוליכים למחצה). אמנם אין כזאת התנגשות חזיתית בתחומים כמו עם AMD , אבל זאת החברה היחידה שבאמת יכולה לסכן את הדומיננטיות של אינטל.

לסמסונג גם יש לא מעט משאבים, אבל לפחות כרגע, התחרות היא רק בתחום הזיכרון, שהוא פחות משמעותי לאינטל. אם היא תיכנס גם לתחומים אחרים אז יתחיל להיות מעניין...

AMD היא חברה "נחמדה" ולא יותר, וכל זמן שאינטל לא עושה שטויות, היא לא באמת תסכן את אינטל. גם לא נראה לי שיתנו לAMD ךיפול לגמרי, ישאירו אותה על אש קטנה. זה אינטרס של הOEM הגדולים, ואפילו של אינטל (כדי שלא תוכרז מונופול).

פורסם
  • מחבר

אני עוד לא אמרתי שזה טעות, אני רק ציינתי את העובדה הזו.

זו עובדה ש-AMD השקיע כסף בקניית ATi במקום להשקיע אותו בפיתוח מעבדים וזה מה שיצר אצלם בעיית כספים.

לגבי העתיד אני לא נביא.

אני חי לפי הרגע, ואם ברגע זה אני חושב שאינטל יותר חזקה אז אני אקנה אינטל.

וגם ברגע זה אני חושב ש-AMD עשתה טעות בקניית ATi בגלל בעיות כספיות, אז זו דעתי.

לרוב שאני מנתח דברים על סמך דעתי, אני נוטה לציין זאת.

פורסם

אם היה מגיע איזה איטי קטן לישראל, עובר בטעות בפורום וקורא מה שכתוב היה בטוח שכולנו גאונים פיננסיים וזה ממש מוזר שאינטל או AMD לא לוקחות אותנו וזורקות את ההנהלה הנוכחית לים.

תגידו, אתם גם קוראים מה שאתם כותבים?

אתם מתהגים כאילו המעבדים של AMD עלולים להדביק אתכם בשפעת העופות או אבעבועות שחורות!

או גרוע מכך, כאילו המעבדים הללו מיוצרים על יד אחמד בגאראז' שלו ברמאללה.

אולי תכנסו קצת לפרופוציות הא?

אינטל בטופ כרגע והם חברה יותר יציבה כלכלית בגלל! שהם לא מסתמכים אך ורק על מעבדים והם מייצרים גם צ'יפים וכרטיסי מסך והשד יודע מה. זה ש AMD קנתה את ATI גורע מזומנים מהקופה שלה ויתכן שזה בעתיד ישתלם לה ויתן לה מקור הכנסה אחר ויתכן, כמו כל עסק כלכלי שזאת היתה החלטה עיסקית גרועה שתסתום את הגולל על AMD.

למה לעזאזל אי אפשר לנהל דיון בפורום הזה בלי המלחמה הזאת כל הזמן!?

כל דיון שמתחיל בשאלה לגיטימית נטחן תוך שעות לטראש..!

פורסם

אני לא חושב שהקניה של ATI תיתברר כטעות

נכון כרגע הפוטנציל לא מנוצל אבל בעתיד זה יתן לAMD ליתחרות באינטל במחשבים תקציבים כולל נידים שזה שוק גדול מאוד שעדין גודל

AMD אף פעם לא היתה טובה בנידים אבל אם מעבד+לוח+כרטיס מסך שלהם כחבילה הם יוכלו לתת פיתרון זול ליצרניות

להרכיב נידים תקציבים וניחים תקציבים שזה שוק ענק

ונכון שכרגע אינטל מלכת הביצועים אבל רוב הצרכנים בשוק הם תקציבים

שלא מריצים משחקים כבדים ולא תוכנות כבדות

ולעסק גדול שקונה מאות ואלפי מחשבים התמחור מאוד חשוב

פורסם

העוצמה הכלכלית של אינטל היא לא בגלל הדברים האחרים, אלא בגלל המעבדים. אל תתפסו אותי במילה, אבל 90% מהרווח של אינטל זה מהמעבדים. כל השאר זה pinuts, שנועדו בעיקר לתמוך במעבדים.

ובקשר לביקורת - כמו כל הפרשנים זה תמיד בדיעבד, אז יותר קל, אבל זה עדיין יכולה להיות פרשנות נכונה. העובדה היא שההנהלה של AMD פישלה בשנה-שנתיים האחרונות, ולמרות שהיה להם יתרון טכנולוגי הם מציגים הפסדים (יותר מכל מה שהם הרוויחו בשנים הטובות), ומניה שנחתכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים