עבור לתוכן

מחשב נייד מאיבורי...האם זה כ"כ נורא?

Featured Replies

פורסם

תשמע, אני קניתי מחשב נייח לפני כחודשיים

למחשב בעיית חימום חמורה מאוד. רק לאחר שהייתי אצלם 10 פעמים הם החליטו לטפל בעניין ברצינות.

דעתי: עדיף לך להשקיע יותר כסף מאשר לקנות מהם. חבל שלא קנית HP 6526 מחשב מעולה ב5000 ש"ח...

פורסם

שמע, אני לא אומר לך אל תקנה MSI, תקנה מה שטוב לך - רק שתשים לב לחסרונות.

אני מסתכל על העניין הרבה פעמים מנקודת מבט של מי שקונה את הניידים בחברה (ואני באמת זה שקונה אותם) - ובמקרה שלי הפרמטרים שהעליתי נורא חשובים לי.

לאחרים כנראה פחות.

שים לב בנוגע לאחריות, היא צריכה להיות מלאה למשך 3 שנים על חלקים + עבודה ובשום פנים ואופן לא רק על אחד מהם.

בנושא תקן ה-Draft N, הכרטיסים יודעים לדבר גם עם G.

פורסם

כן, אני מבין אותך במאה אחוז. יש לי שיקולים משלי כגון המשקל, המחיר והאחריות, אז ההחלטה לבסוף תהיה על סמך שיקלול כללי מן הסתם.

שאלתי את ניופאן לגבי המעבדות שלהם בצפון (אני צפוני) והאם הן נותנות שרות לניידי דל תחת אחריות ומתברר שהם הפסיקו להתעסק עם ניידי דל לחלוטין :bash:

אם אני אבצע קנייה כלשהי אני אדאג לעדכן אתכם, כאן או בטופיק חדש (אם זה בכלל מעניין מישהו). הלימודים מתחילים רק באוקטובר לכן מאוד יכול להיות שאני אתאפק עם זה ואדחה את הקנייה, אולי אני "ארוויח" דגמים מעניינים או ירידת מחירים (למישהו אגב יש מושג לגבי מה צופן לנו העתיד הקרוב בתחום הזה?).

פורסם

אני קניתי את הדגם של MSI שאתה מדבר עליו S420 עם מעבד 5600 ו2 גיגה זיכרון ב5000 ש"ח ועברתי את אותו תהליך חיפוש שאתה עושה.

לא היה אף מחשב שהתקרב בכלל למחיר ולמשקל של MSI.

אני לא מאמין שמשתמש פשוט במחשב נייד יכול להבחין בין איכויות הרכבה של מחשבים שונים, גם DELL נשבר אם הוא נופל מהשולחן, ולכל שאר התקלות יש אחריות של שלוש שנים (לא תמצא אחריות ארוכה יותר לאף מחשב אחר).

נכון כמה חודשים אחרי הקנייה של הנייד אני מאד מרוצה ממנו.

אם לא איכפת לך מה יגידו השכנים אני ממליץ לך ללכת על ה MSI.

לגבי השירות של אייבורי, יש לי מחשב נייח שלהם שבדיוק מלאו לו שלוש שנים, לפני שבוע הלך לו המאוורר של הכרטיס מסך, הגעתי עם הכרטיס לחנות וקיבלתי כרטיס חדש במקום בתך דקות.

פורסם

די להגזים. כל אחד יודע להגיד שMSI לא טוב אבל לא היה לו MSI!

איכות בניה, איכות בלה בלה בלה. סה"כ מחשבים שנותנים מקסימום תמורה לכסף. אם אתם רוצים לקבל פחות ולשלם יותר על המותג, תהנו.

כדאי שאנשים יתחילו לפקוח את העיניים לפני שמבקרים מוצרים. כדי לתת ביקורת צריך להכיר את כל העובדות.

לגבי השירות של אייבורי- לא מדהים אבל הם עושים את העבודה.

לגבי ניידים אין בעיה. אולי לגבי נייחים לא נעים- ראיתי אותם דוחפים מוצרים וביוקר.

ד"א, לי יש MSI M510, בתקופתו לא היה שום לפטופ במחיר שלו עם כרטיס מסך ברמה הזאת (radeon 9700), מפרטים דומים עלו 2500 שקל יותר !!!

אז מי פרייאר :lol:

פורסם

אני לא יודע כמה הוא חדש, אבל יש לך בKSP את ה‎HP Pavilion DV-6515

שהוא פחות או יותר אותו מפרט כמו הMSI היקר, רק שוקל 3.1 קילו ועולה 6000 ש"ח.

אולי בשביל המותג זה שווה את זה, לא יודע.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני קורא את הטרד ואני מבין אותך לגמרי, גם אני באותה התלבטות

יש מישהו עם EX600 MSI שיכול לתת את דעתו?

פורסם

לא ידעתי שהטופיק הזה עדיין חי...

ג'ון - 3.1 קילו זה יותר מדי מבחינתי, שמתי לב באמת שיש כמה ניידים עם מפרטים מפתים במחירים טובים אבל במשקלים גבוהים.

אני עדיין בלבטים, הצלחתי להתאפק עד עכשיו, לא יודע עוד כמה זמן אני אצליח להחזיק את עצמי ;D

מה שכן, יש חדש, גם בזירת MSI וגם בזירת LG

שלושת הניידים שהכי מעניינים אותי כרגע:

MSI PR200BT

7100

1GB up to 2GB

X3100

"12

160GB 5400

DVD SuperMulti

LAN 1G, BLUETOOTH, WIFI 802.11n

USB2 x4, TVOUT, MODEMFAX

FIREWIRE, VGA, SPDIF, 4in1 CR SD/MMC/MS/MSpro

CAM 1.3MP

FINGER PRINT READER

HDMI

Windows Vista Home Premium

WARRANTY 2 YEARS

1.8 KG

5,850NIS

LG ‎R200-S.CB1DE

7100

1GB up to 4GB

ATI Radeon X2400HD 128MB

SCREEN 12.1" WXGA 1280*800, GLARE FINE BRIGHT

120GB SATA

DVD SuperMulti

LAN, BLUETOOTH, WIFI 802.11b/g

WEBCAM, 4in1 CR XD/SD/MMC/MS/MS Pro

Windows Vista Business

WARRANTY 1 year international + 1 year local

1.94KG

7,200NIS

LG ‎E500-S.AP3DE

7300

1GB up to 2G

NVIDIA GeForce Go 8400M 128MB

SCREEN 15.4"GLARE WXGA 1280*800, FINE BRIGHT

120GB 5400

DVD SuperMulti

LAN, BLUETOOTH, WIFI 802.11b/g

WEBCAM 1.3MP, 4in1 CR XD/SD/MMC/MS/MS Pro

Windows Vista Home Premium

WARRANTY 1 year international + 1 year local

2.7 KG

6,000NIS

פורסם

גם אני מעוניין ב-R200 של LG כי הוא נראה לי יחסית זול למפרט שלו ולגודל שלו. אבל שים לב שבאתר של ח.י, היבואן של LG, מצויין שיש כרטיס מסך X2300 במפרט, זהו כרטיס מסך שאינו מובנה אבל גם לא תומך ב-DX10:

http://hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=56&subcatid=81&prodid=230&keySearch=

למעלה אמנם רשום X2400 אבל בפירוט הספציפי יותר בטבלה רשום X2300.

סתם שתדע...

פורסם

כן, בהחלט דורש בירור, זכור לי שעליתי על זה לפני כמה ימים באתר של ח.י אבל שכחתי מזה בעת כתיבת התגובה. מה ההבדלים בביצועים ב- DX9 בין 2300 ל- 2400 בכלל?

עריכה:

הייתי באייבורי כדי לראות את ה- PR200BT בפעולה אבל לא היה להם להראות לי אחד עובד. מה שכן, כל המוכרים שם כבר שיננו נאום שאומר שהניידים של LG הם למעשה ניידי MSI. הטענה היא שלחברת LG אין מפעלים כלל וכלל (לא למקררים, לא לטלוויזיות, לא לניידים וכו), הם פשוט קונים ליינים שלמים של ייצור ומדביקים את שמם למוצרים. במקרה של הניידים - MSI מייצרת, LG קונה, מדביקה את שמה ומוכרת. כהוכחה עומד אצלהם נייד של LG זהה אחד לאחד (ראיתי במו עיניי, לפחות חיצונית) לנייד של MSI בכל צ'ופצ'יק וצ'ופצ'יק. כך לטענתם LG = MSI, רק זול יותר. מישהו יכול לאשר / שמע משהו בעניין?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אכן מדובר בכרטיס מסך 2300 בדגם של LG.

אגב, ה- PR200BT של MSI ירד ב- 400 ש"ח ל- 5,450. בנוסף, הם מציעים שידרוג ממעבד 7100 ל- 7250 ב- 70 ש"ח בלבד.. מפתה.

פורסם

עריכה:

הייתי באייבורי כדי לראות את ה- PR200BT בפעולה אבל לא היה להם להראות לי אחד עובד. מה שכן, כל המוכרים שם כבר שיננו נאום שאומר שהניידים של LG הם למעשה ניידי MSI. הטענה היא שלחברת LG אין מפעלים כלל וכלל (לא למקררים, לא לטלוויזיות, לא לניידים וכו), הם פשוט קונים ליינים שלמים של ייצור ומדביקים את שמם למוצרים. במקרה של הניידים - MSI מייצרת, LG קונה, מדביקה את שמה ומוכרת. כהוכחה עומד אצלהם נייד של LG זהה אחד לאחד (ראיתי במו עיניי, לפחות חיצונית) לנייד של MSI בכל צ'ופצ'יק וצ'ופצ'יק. כך לטענתם LG = MSI, רק זול יותר. מישהו יכול לאשר / שמע משהו בעניין?

אני לא יודע כי אני לא עובד באף אחת מהחברות, אבל לא נשמע לי הגיוני כל כך. יש בפורום הרבה סיפורים על ivory שמציעים חלקים שונים וכשמגיעים לחנות לקנות הם משכנעים את הלקוח לקנות msi כי הם היבואנים וכנראה מרוויחים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים