עבור לתוכן

פרספקס ישפיע על איכות הסאונד?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש ברשותי רמקולים פשוטים של סוני מדגם SRS-A45.

תכננתי להוציא את הדרייברים ולשים אותם בתוך קופסאות מסויימות. (להכין תיבה לדרייברים)

מכיוון שאין ברשותי גישה לעץ חשבתי על פרספקס.

האם הפרספקס יהרוס את הסאונד? כרקע הקופסא המקורית עשויה פלסטיק.

תודה!

פורסם

הידעת?> פרספקס הוא פלסטיק..

Aviko

פורסם
  • מחבר

תשבע?? בכל זאת זה סוג אחר של פלסטיק וגם הצורה לא תיהיה אותה צורה.

פורסם

כל עוד זה אותו נפח ואותו חומר לא תהיה בעיה... ופרספקט אני משער יותר עבה מהפסטיק של התיבה תקח את זה בחשבון

פורסם
  • מחבר

אז זהו שזה לא בדיוק אותו חומר ואותו נפח. הפרספקס יהיה יותר עבה. מה תיהיה ההשפעה של עובי הפרספקס?

פורסם

מה שהמשפיע על הסאונד זה לא רק העובי (שבכלל לא קשור) והצורה, אלא בעיקר הצפיפות של החומר והיכולת שלו לבלוע\ להחזיר גלי קול (נקבע ע"י המבנה הפנימי של הפלטות).

אני לא יודע מה הצפיפות של הפלסטיק המקורי ומה הצפיפות של הפרספקס, אבל באופן כללי אני לא חושב שפרספקס יהייה מתאים.

מצד שני, אפשר לקחת פרספקס 5 מ"מ ולרפד את הפינות והדפנות של הקופסא ואת החלק מסביב ומאחורי הדרייבר בבלו טאק או לקחת ספוג (בצורה של פלטה... עובי של 2~3 ס"מ, ורוחב משהו כמו 20X20 ס"מ...), ולפרוס אותו בתוך הקוספא עם כל הדפנות מאחורי הדריבר... יראה מכוער, אבל זה מה יש. אגב, יש ספוגים בכל מיני צבעים אז אולי תמצא משהו לא ממש מכוער...

בנוסף, רצוי (מאוד) לעשות רגליות מגומי לכל רמקול ואולי גם לשים איזה משקולת בתחתית שתאזן את הרמקול ותתן לו משקל... שלא יקפץ על השולחן...

מצד שלישי, במקום כל הבלאגן הזה, תחשוב על הJBL DUET :P

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפירוט והרצון לעזור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים