עבור לתוכן

[בעיה] התחברות לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

טוב לסבא שלי, אשר לא גר בעיר שלנו יש מחשב נייד ישן [CELERON 1.4 משו כזה] אשר מחובר לאינטרנט עם ALE 130 המאוד אהוב על כולנו, ספקית בזק בינ"ל 014 ותשתית בזק-טלפון.

למחשב הזה אין חיבור רשת. המחשב משמש בעיקר לקריאת חדשות, משחקי שח באינטרנט ולימוד סבי את מיומנות המחשב. כמו כן מחשב זה עלה לארץ מרוסיה והוא בעל וינדוס מליום באנגלית

כעט, עלי ללמוד לפסיכומטרי ולקחתי קורס הייקיו באשקלון, גם כי סבא וסבתא שלי גרים שם ויהיה לי נוח לשהות אצלהם בקיץ. אחד העקרונות של הייקיו זה ללמוד דרך האתר, ומסיבה לא מובנת המחשב המסכן הזה לא מציג את העברית של האתר בשום מצב (הגדרתי עברית בלוח בקרה, התקנתי מהדיסק של הוינדוס, ניסיתי לסדר קידוד ולהחליף דפדפן).

זאת הבעיה הראשונה, אם יש הצעות אשמח לשמוע.

כעט, אצל אבא שלי יש בעבודה עוד מחשב נייד שלא הכי בשימוש, אולם מותקנת בוא ויסטא

אם אני לא טועה מדובר בlenovo c100.

עכשיו ויסטא לא תומך במודם ALE 130. ולא הצלחתי לסדר את החיבור לאינטרנט

(בבית האתר עובד אחלה).

לאחר דיבור עם חברות האינטרנט יש אפשרות להחליף למודם רשת, אבל אז אי אפשר לחבר למחשב הנייד הישן יותר. והמחשב החדש לפעמים צריך לחזור לעבודה של אבי (הוא לא מדיוק אומר לבוס שהוא לוקח את המחשב בשביל הבן שלו). כמו כן אפשר לקנות ראוטר אלחוטי-חוטי ב300 ש"ח בערך מבזק, כן בטח. אולי יש משהו שאפשר לחבר גם וגם במחיר נמוך יחסית?

חשבנו לעבור לתשתית HOT [מה שאצלי, דבר מומלץ מכל הבחינות], אבל זה יהיה טירטור בשביל סבי וסבתי ואני לא רוצה להשאיר את התכנאי לבד איתם

אפשרות מעניינת שעלתה היא להוסיף עוד מחיצה במחשב החדש, לשים שם XP ולעבור לXP לפי הצורך. אני לא מכיר את התוכנה שעושה את זה, האם זה בטוח לפצל ככה, האם זה יעשה בעיות (כשהמחשב חוזר לעבודה הוא אמור לעבוד כאילו לא קרה כלום). והאם אפשר לחבר את המחיצות לאחר מכן. אשמח למדריך עצות בנושא

עוד 2 אפשרויות הן להריץ XP או לינוקס מדיסק, האם אפשר יהיה להגדיר אז חיבור לאינטרנט (חבר שלי יכול לארגן גרסאות XP\לינוקס לפי דרישה).

מצטער על החפירה, אבל רציתי להציג את התמונה בשלמותה למקרה שיעלו לכם כיוונים אחרים.

תודה,טיק-טאק

פורסם

קודם כל, בהצלחה בפסיכומטרי.

אני גם עשיתי קורס בהיי-קיו ונהנתי מאוד (היה אחלה מדריך).

יש כמה פתרונות לבעיה הזאת.

הדבר הכי פשוט שאפשר לעשות זה לקנות כרטיס רשת למחשב הישן (לא הבנתי כ"כ אם הוא גם מחשב נייד).

אתה יכול אח"כ להחליף את המודם או לקנות נתב ולחבר אותו כך.

אפשרות נוספת היא לקנות נתב אלחוטי ולמחשב הישן לקנות כרטיס רשת אלחוטי, אפשר גם כזה שמתחבר לUSB.

הנתב מבזק עולה 240 ש"ח שזה זול לנתב בסיסי שיספק לך חיבור לשני המחשבים.

ב300 ש"ח זה גם יבוא עם התמיכת רשתות של בזק. זה טוב אם אין מישהו שיודע להקים ולתחזק את הרשת. זה מיותר אם יש, כיוון שאז אתה יכול לקנות נתב פרטי באיכות יותר טובה (EDIMAX, 3COM) בעלות דומה.

בכל מקרה תצטרך להחליף את המודם למודם רשת (ע"מ שיתחבר לנתב, אבל אל תגיד את זה לתמיכה כי אז ההחלפה תהיה בעלות של 130 ש"ח).

לגבי מערכת ההפעלה, רצוי להחליף את הME. אם יש למחשב 256MB ומעלה של זיכרון RAM הוא יריץ XP.

יש אפשרות לחלק את הדיסק הקשיח לשני מחיצות ולהתקין XP יחד עם הME. זה תלוי בגודל הדיסק, תצטרך לפחות 8 ג'יגה פנוי ע"מ להתקין את הXP + כל התוכנות הרגילות + מקום מספיק לזיכרון הוירטואלי.

אני משתמש בPARTITION MAGIC לחלוקת הדיסק, זאת תוכנה מצויינת אבל לא חינמית, יכול להיות שתוכל למצוא אותה בגרסאת הדגמה או למצוא תוכנה אחרת בחינם (יש, רק צריך למצוא).

אם אתה הולך על הפיתרון הזה חשוב לעשות defrag (איחוי) לדיסק הקשיח לפני החלוקה.

אם אתה רוצה עוד מידע תנסה להריץ חיפוש בפורום חומרה.

לגבי הLIVE CD (הרצת מערכת ההפעלה מCD), זה אפשרי וברוב המקרים תוכל ליצור תקשורת, אבל ההגדרות הללו לא נשמרות אם הן לא הגיעו כחלק מהמערכת על הדיסק. כלומר תצטרך להגדיר את החיבור כל פעם מחדש.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התגובה :xyxthumbs:

המחשב הישן הוא גם מחשב נייד (מישהו הביא לנו אותו כי הוא כבר מתפרק בידיים)

אז אני לא מאמין שאפשר יהיה לחבר לשם כרטיס רשת, כי במקור אין שם מקום. האם יש כרטיס רשת חיצוני שמתחבר דרך הUSB [מתאם או משו, בעלות מינימלית]

אוקי על נתבים אני אוותר, כי הצורך הזה הוא זמני (עד לסיום הקורס, ורק כשאני נמצא שם). ואני לא רוצה להשקיע בזה

בקשר להחליף את המלניום, המחשב הזה די מתפרק, וכשניסיתי להתקין עליו 98SE הוא התנגד בתוקף. אני לא זוכר כמה RAM יש לו ואפילו את הME הוא סוחב בקושי, אז על XP עליו אני אוותר.

אבל אפשר לשים XP על המחשב החדש עם הויסטא, פשוט לעשות DEFRAG, לחלק עם PARTITION MAGIC שאני "אקנה" ולשים שם XP

אוקי אני אנסה אולי את זה.

עכשיו שמעתי גם על Virtual PC 2007, האם אפשר להשתמש בזה? (זה כבר יוצא מהנושא). ובמערכות LIVE CD אפשר להתקין דרייברים?

פורסם

יש את החיבור PCMCIA שיש בכל מחשב נייד גם מהיותר עתיקים, יהיה אפשר לחבר שם כרטיס רשת.

אפשר גם לקנות מתאם RJ45 לUSB, הזאת לא הדרך הכי ממולצת, אבל אם אין ברירה זאת לא אופציה רעה.

אבל אפשר לשים XP על המחשב החדש עם הויסטא, פשוט לעשות DEFRAG, לחלק עם PARTITION MAGIC שאני "אקנה" ולשים שם XP

אוקי אני אנסה אולי את זה.

לא צריכים להיות צבועים, אז אם אתה לא מתכוון לקנות אותה, לפחות אל תפרסם את זה.

לגבי הVirtual PC 2007, זה ממש להסתבך ע"מ רק להתחבר לאינטרנט. זה בהחלט אפשרי וזה יתן לך לשמור על ההגדרות בכל פעם.

בLIVE CD אפשר להתקין כמעט הכל, אבל זה לא נשאר, באתחול הבא לא ישאר זכר למה שעשית.

פורסם

אוקי בקשר לPCMCIA. כמו שהבנתי זאתי מעין כניסה שאפשר לחבר אליה עוד דברים?

ואז יהיה כרטיס רשת חיצוני? אשמח אם תלנקק למידע\קניה

ומתאם RJ45 לUSB, יש איתו איזשהי בעיה עיקרית?

ועוד משהו, אין בעיה להתקין מערכת הפעלה שניה על מחשב נייד נכון?

פורסם

יש אתר מצויין שנקרא זאפ:

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-NetworkCard&DB221035=221039

הנה דוגמא למתאם USB

http://www.techmod.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=50

הבעיה שהוא עובד עם הUSB, כלומר עלול לסבול מניתוקים אם המחשב לא מספק מתח יציב והוא יותר איטי (למרות שלאינטרנט הוא יהיה מספיק, אני מאמין).

אין בעיה להתקין מערכת הפעלה שניה על אותו מחשב.

פורסם

תודות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים