עבור לתוכן

ויסטה - 32bit/64bit?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות ויסטה בקרוב למחשב החדש שלי (ואל תגידו לי שזה לא שווה כי עלזה כבר החלטתי.. אין טעם לקנות כרגע XP, זמנה מתחיל לעבור), ואני מתלבט בין גרסאות ה32 וה64 ביט.

מה היתרונות וחסרונות של הגרסאות, והאם יש טעם בכלל למחשב חדש לקנות 32 ביט?

המחשב אגב הוא עם מעבד e6300 וכ"מ 1950gt super...

פורסם

עדיין אין סיבה ל 64 ביט.

בטח, הוא יחליף את ה 32 ביט בעתיד, אבל בינתיים אין צורך.

בעיות תאימות, ועזוב שרוב האפליקציות לא משתמשות ביכולת.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

ואם אני קונה גרסת OEM של 32 ביט? אני יכול לשדרג בעתיד ל64 מקורי בתשלום זול או בלי בכלל?

נדמה לי ששמעתי משהו שאפשר לקבל דיסק חדש של ה64 ביט בתשלום של משלוח בלבד...

פורסם

כן התמורה למחיר מלא אתה יכול לשדרג...

מייקרוסופט לא עושים הנחות...

פורסם

ואם אני קונה גרסת OEM של 32 ביט? אני יכול לשדרג בעתיד ל64 מקורי בתשלום זול או בלי בכלל?

נדמה לי ששמעתי משהו שאפשר לקבל דיסק חדש של ה64 ביט בתשלום של משלוח בלבד...

לדעתי, עד שיהיה צורך משמעותי להחליף ל 64 ביט, MS יוציאו מערכת הפעלה חדשה.

ואל תיקח את מרווח הזמן בין שחרור XP ל Vista כדוגמא, זה היה התקופה הכי ארוכה בין שחרורי OS של MS עד עכשיו.

בינתיים אין שום צורך ל 64 ביט באופק בכלל, חוץ מגרפיקה שזה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

אבל אם ויסטה 64 ביט עולה אותו הדבר למה לא לקנות אותו?

פורסם

אבל אם ויסטה 64 ביט עולה אותו הדבר למה לא לקנות אותו?

כי, בפשטות, חלק מהיישומים שיפעלו לך מצויין עם 32 ביט, לא יתקשרו טוב עם 64 ביט ותוכלנה להיות בעיות; קריסות, הודעות שגיאה, מסכים כחולים וכיוצ"ב.

כיום, אין יישום שלא פועל עם 32 ביט, לעומת זאת יש מפתחים שעדיין לא פתחו גרסאות 64 ביט, שלא נדבר על משחקים וכו'.

פורסם

קח את ה64BIT

למה לקנות משהו מיושן? במיוחד שהחדש עולה באותו מחיר ועושה הכול וגם יותר

לגבי תאימות - אני עובד כבר יותר מחודשיים על 64BIT והכול רץ מעולה, אז אל תקשיב לשטויות

פורסם

זה לא שטויות. אני אחרי 3 ימים מחקתי את הויסטה שלי אחרי שלא מצאתי כלום שתואם. ולא היה לי כח ל32BIT אז התקנתי XP.

כדי לעשות לך סדר, אני אומר תעשה רשימה: אילו דברים מותקנים לך עכשיו במחשב (תוכנות, משחקים ודרייברים!!!! אפילו דרייברים של מדפסת ומצלמת אינטרנט) ותבדוק אם הם תומכים ב64BIT. אצלי הייתה בעיה עם מצלמת האינטרנט, עכבר ומדפסת וכרטיס מסך. כיום, יש בעיה עדיין עם הדרייבר של 64BIT ל VISTA עם המצלמת אינטרנט שלי. לא תגיד מצלמת משה ובניו... מצלמה של LOGITEC!

בקיצור, תעשה רשימה ואז תחליט.

ד.א. משחקים שלא תוכננו למע' 64BIT רצים לאט יותר מ32BIT (יש מלא הוכחות לכך באינטר' רק צריך לחפש).

פורסם

זה לא שטויות. אני אחרי 3 ימים מחקתי את הויסטה שלי אחרי שלא מצאתי כלום שתואם. ולא היה לי כח ל32BIT אז התקנתי XP.

כדי לעשות לך סדר, אני אומר תעשה רשימה: אילו דברים מותקנים לך עכשיו במחשב (תוכנות, משחקים ודרייברים!!!! אפילו דרייברים של מדפסת ומצלמת אינטרנט) ותבדוק אם הם תומכים ב64BIT. אצלי הייתה בעיה עם מצלמת האינטרנט, עכבר ומדפסת וכרטיס מסך. כיום, יש בעיה עדיין עם הדרייבר של 64BIT ל VISTA עם המצלמת אינטרנט שלי. לא תגיד מצלמת משה ובניו... מצלמה של LOGITEC!

בקיצור, תעשה רשימה ואז תחליט.

ד.א. משחקים שלא תוכננו למע' 64BIT רצים לאט יותר מ32BIT (יש מלא הוכחות לכך באינטר' רק צריך לחפש).

מחזק. הבעיות הם יותר בתחום הדרייברים מאשר ביישומים...

לא מספיק לך שיהיה אפילו סיכוי קלוש שתוכנה או דרייבר מסויימים לא יעבדו לך על המחשב, כדי לא להשתמש ב 64 ביט?

ושאלה לי אליכם:

האם יישומים גרסאת 64 ביט על Vista 64, יעבדו יותר מהר מאותו יישום, רק 32 ביט, ועל Vista 32?

פורסם

אני יודע אני מדבר מניסיון אישי (ושל השותפה שלי) - אין בעיות (תאימות או אחרות) בגירסת ה64BIT של VISTA

תהנה

פורסם

אני יודע אני מדבר מניסיון אישי (ושל השותפה שלי) - אין בעיות (תאימות או אחרות) בגירסת ה64BIT של VISTA

תהנה

אני גם מתאר לעצמי שזה משתנה ממשתמש למשתמש.

כלומר, יכול להיות מצב ובו שני מחשבים עם אותה חומרה בדיוק, הורידו את הדרייברים מאותו מקור ואותה גרסא, שניהם עם ויסטה, אך לאחד יופיע מסך כחול במצב X ולשני לא יופיע מסך כחול במצב X. (רק דוגמא).

זה יכול לקרות בגלל בלאגן ברג'יסטרי, רוגלות, ועוד עשרות אלפי גורמים הרבה פחות משמעותיים מהשניים שהזכרתי מקודם (כל אחד). וגם בלתי אפשרי לחזות את זה כל כך. כן, מחשבים זה דבר מתמטי ובזכות זה אפשר לחזות הכל במאת האחוזים, אבל בגלל המספר העצום של הגורמים זה לא מעשי.

פורסם

אני עובד כבר חצי שנה עם מערכת הפעלה של 64BIT ואני חייב לציין, (עם XP64BIT ועם VISTA64BIT זה היה בפרוץ :smile1: )

אין הבדל ממשי ומורגש מבחינתי בין שתי הגרסאות הן רצות אותו דבר ההבדל היחיד שאם יש תמיכה של תוכנה ב64BIT אז היא תעבוד בתצורה של 64BIT במערכת ההפעלה

ואם 32BIT אז יעבוד 32BIT

בעיות חומרה תוכנה למיניהן אין, חוץ מדרייברים כמובן שחייב 64BIT כי אם לא אז לא עובד (אבל אל תדאג תמיד יש גרסאת 64BIT)

המשחקים רצים אותו דבר (אין הבדל בFPS או באיכות ).

אני הייתי לוקח 64BIT, כי זה דבר ראשון מתקדם יותר ודבר שני כנראה שעוד איזה שנה שנתיים יעברו המפתחים כבר לתכנות בתצורה של 64BIT אז מומלץ לעבור כבר עכשיו.

החלטה בידך, מה תקח 64BIT או 32BIT?

פורסם
  • מחבר

הממ כרגע אין להם _לספקים) את ההום פרימיום בגרסת ה64, אז אני אהיה עם 32 פרוץ בנתיים. כשיעבור הזמן והכול סביב הויסטה יתבהר יותר (הגרסאות, SP1-2 וכאלה), אז אני אקנה אחד

תודה בכל אופן :]

פורסם

הממ כרגע אין להם _לספקים) את ההום פרימיום בגרסת ה64, אז אני אהיה עם 32 פרוץ בנתיים. כשיעבור הזמן והכול סביב הויסטה יתבהר יותר (הגרסאות, SP1-2 וכאלה), אז אני אקנה אחד

תודה בכל אופן :]

הייתי עורך את ההודעה שלך לפני שהמנהלים ינעלו את האשכול בגלל גלישה לוורז :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים