עבור לתוכן

בעיה ב-OC ל-P4 2.8GHZ, לא מצליח אפילו 10%!

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, יש לי בעיה די רצינית באוברקלוק למעבד P4 2.8GHZ + HT שיש לי.

הוא בסוקט 478 עם לוח אם PT880 Neo - LSR, והטמפוטורה שלו במאמץ מגיעה ל-65-70 מעלות (במנוחה 53+-).

אני רואה כל הזמן אנשים שמעלים את הבאס בעשרות אחוזים, ועושים בלי בעיה OC של 30%, אבל אצלי אני בקושי מצליח 10%...

אני מעלה עם התוכנה Core Center של MSI (היצרנית של הלוח אם) את הבאס ב-2 כל פעם, ובממוצע כשה-FSB הוא על 210-220 המחשב נתקע או שיש מסך כחול. לא נגעתי במתחים (Vcore על 1.36), יש לי ספק 350W ג'נרי וזכרונות אחד של CEON ואחד של TWINMOS. מה אני צריך לעשות כדי לעשות OC לפחות של 10% שיהיה יציב???

נ.ב: אנשים אחרים עם P4 תספרו לכמה הגעתם ב-OC, כי שמעתי שאכן P4 הוא לא ה-OC'ר הכי טוב אבל יש כאלה שהצליחו הרבה...

תודה על התשובות!

פורסם

1. מה מהירות הזכרונות שלך?

2. יכול להיות שהמחשב לא עולה כי הטמפ' שלך עברה את ה70 (כפי שכנראה לא ביטלת בלוח אם)

3. ספק הכוח שלך לא מחזיק את המחשב עם OC... גנרי של 350W זה ממש חלש... במקומך לא הייתי מנסה אפילו.

פורסם

א. תוודא שתדר ה-PCI/E נעול על 101

ב. לדעתי אלה הזכרונות שדופקים אותך, DDR I נכון? ובכן, זכרונות כאלה פשוטים עלולים בהחלט לתקוע אותך בבאס של מעל 200, תנסה לשחרר תזמונים, להעלות להם מתח, או להוריד ב-1 את מכפלת המעבד (אם אתה יכול, כמובן), ואז להמשיך ב-OC, אם זה לא עובד, הזכרונות תקעו אותך, אם זה עבד, המעבד שלך לא שווה כלום ב-OC

ג. אולי זה הספק כוח הג'נרי שלך שתקוע אותך, אבל אני לא מכיר דרך לבדוק את זה

פורסם

אל תנסה אפילו עם הספק שלך...שלא ייקרוס לך המחשב סופית...הטמפרטורה שלך גבוהה מאוד בשביל OC עם פרסקוט צריך איזה גוף קירור רציני כי גם ככה בסטוק הוא מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד....המחשב שלי אחי למשל P.4 3GHZ פרסקוט עם BT והוא בסטוק ללא OC...פשוט כי הטמפרטורות היו מגיעות לשמיים והסטוק היה חופר במוח...

פורסם
  • מחבר

הזכרונות שלי הם 400MHZ, והיא לא עברה את ה-70 כשהמחשב עלה כי ברגע שאני מפסיק להעמיס אותו הטמפ' יורדת מהר.

והוא נתקע לי בווינדוס מתי שעשיתי את ה-OC (הביוס שלי חסום...).

הספק כוח שלי באמת ג'נרי, אבל האם באמת OC קטן כזה משמעותי לו?? (ד"א יש לי 6600GT שרשום עליו שהמינימום זה 400W...).

וגם שכחתי להוסיף, פעם אחת לאחר שהמחשב היה דלוק הרבה זמן בקיץ שנה שעברה הוא נכבה (לא הייתי בחדר) ואבא שלי אמר שהיה ריח של שרוף, והמחשב לא נדלק לאיזה שעה, אז הוספנו לו מאוורר וזה הסתדר (אולי זה הרס בו משהו?)

אבל חשוב - עוד אנשים עם P4 לאן הגעתם ב-OC?

נ.ב: הכרטיס מסך זה AGP...

פורסם

מה זאת אומרת ביוס חסום?! אין דבר כזה...שאלה מאוד חשובה...יש לך כרטיס מובנה בלוח אם?! אם כן תישכח מOC

פורסם

מה זאת אומרת ביוס חסום?! אין דבר כזה...שאלה מאוד חשובה...יש לך כרטיס מובנה בלוח אם?! אם כן תישכח מOC

קל לדעת, THE MAGAMENT, על איזו ערכת שבבים מבוסס לוח האם שלך?

הזכרונות שלי הם 400MHZ, והיא לא עברה את ה-70 כשהמחשב עלה כי ברגע שאני מפסיק להעמיס אותו הטמפ' יורדת מהר.

והוא נתקע לי בווינדוס מתי שעשיתי את ה-OC (הביוס שלי חסום...).

הספק כוח שלי באמת ג'נרי, אבל האם באמת OC קטן כזה משמעותי לו?? (ד"א יש לי 6600GT שרשום עליו שהמינימום זה 400W...).

וגם שכחתי להוסיף, פעם אחת לאחר שהמחשב היה דלוק הרבה זמן בקיץ שנה שעברה הוא נכבה (לא הייתי בחדר) ואבא שלי אמר שהיה ריח של שרוף, והמחשב לא נדלק לאיזה שעה, אז הוספנו לו מאוורר וזה הסתדר (אולי זה הרס בו משהו?)

אבל חשוב - עוד אנשים עם P4 לאן הגעתם ב-OC?

נ.ב: הכרטיס מסך זה AGP...

תן באוברקלוק ישירות מהביוס, עזוב תוכנות.

פורסם
  • מחבר

אין לי כ.מסך מובנה, והביוס שלי חסום :pissed:

אני רואה בביוס את התדר ככה: [200] - ואני לא יכול לשנות אותו. אולי יש פאץ' לזה?

פורסם

קודם כול מנסים לעזור לך אז אין פה שום מקום לפרצופים הכועסים שלך...אתה לא מסביר טוב ולא נותן פרטים מספיקים אז אף אחד לא צריך לנחש לכן שואלים שאלות...

בכול מקרה תבדוק אוליי בהגדרות המיתקדמות יש אפשרות לשחרר את זה או משהו.

פורסם

אין לי כ.מסך מובנה, והביוס שלי חסום :pissed:

אני רואה בביוס את התדר ככה: [200] - ואני לא יכול לשנות אותו. אולי יש פאץ' לזה?

תראה אם יש משו בהגדרות שהוא על AUTO ותשנה לMANUAL או משו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים