עבור לתוכן

מארז מבוסס על מקרר?

Featured Replies

פורסם

נתקלתי באינטרנט במחשבים (כרטיסי אם) שהושקעו בתוך אמבט שמן כך שלא יצטרכו קירור וזה העלה לי את הרעיון שאולי כבר הועלה בפורום, למה לא להכניס את החלקים הצריכים קירור (כרטיס אם והכרטיס/ים הגרפי/ם המחוברים אליו עם הספק) לתוך מקרר קטן כמו זה:

z_1CZcooler_70.jpg

רק נדרש להכניס מאוור בתחתית שירים אוויר כלפי מעלה דרך חריצי אלמנטי הקירור הסטטים של המעבד והגרפיקה.

כך מקבלים מחשב שקט לכל הדעות כשאת ה-DVD והדיסקים מעמידים על המקרר במארז קטן המחובר בחיוט דרך הגומי בדלת (אפשר לאלתר משהו עם אטימת סיליקון).

מחשב כזה יאפשר OC מטורף לכל הדעות. אפשר למקם בקבוקי מים סגורים היטב כדי לקבל יעילות קירור משופרת. בנוסף, הייתי ממקם סופגי לחות בכל מקום אפשרי למקרה וצריך לפתוח את הדלת כאשר המחשב עובד. בכל מקרה אחר, מומלץ לכבות את המחשב ולנתק את המקרר מהחשמל כדי שאוויר לח לא יתעבה על חלקי המחשב. חוץ מאמצעי זהירות זה, איני רואה פסול ברעיון.

מקרר כזה גם שקט מאוד ויעיל כי המדחס יפעל מעט מאוד כאשר המחשב לא עובד.

הערות ורעיונות למישהו?

פורסם

אני חושב שהסיכון הוא לחות...

אני לא חושב שאתה יכול לספוג את הלחות ב100%

פורסם

אני חושב שהסיכון הוא לחות...

אני לא חושב שאתה יכול לספוג את הלחות ב100%

מחזק!

מה שאתה כן יכול לעשות זה לבנות מערכת קירור גז שתשתמש במדחס של המקרר ובבידוד שלו נגד חום, רעשים וכו'...

פורסם
  • מחבר

במקרר סגור אין לחות, למעשה, כמו מזגן, המקרר מייבש. רק כשפותחים את המקרר, אוויר מהסביבה החם באופן משמעותי מהאוויר מהמקרר, מתעבה על חלקי המקרר ותוכנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים