עבור לתוכן

מצלמה לצילומי טיולים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

התקציב שלי הוא 3K למצלמה, כרטיס זכרון, סוללות+מטען, ובאופן כללי כל הסט. גמיש מעט, אם רק יש משהו מעניין טיפה למעלה.

אני צריך מצלמה שתיתן לי אפשרות לצילומי טיולים (לא טיול בפריז ולונדון. יותר בכיוון של שביל ישראל וטיולים נוספים פה בארץ), שכוללים בעיקר צילומי נוף ומאקרו של פרחים וכדומה, אך עם זאת צילומי אנשים באותם טיולים ושימוש במצלמה באופן יום יומי עם חברים משפחה וכדומה.

שוב, הקריטריון הראשי הוא הצילום האומנותי יותר, ופחות השימוש היום יומי (יש בבית ניקון 4800 מיושנת שתשאר למקרי חירום...)

עכשיו ככה:

1. מצלמת DSLR כמו הD50 מוכנה לצילום (כולל הכל) לא נכנסת בתקציב, אז ירד מהפרק לצערי.

2. ההתלבטות כרגע היא בין ה6500 ל9600 של פוג'י. השאלה היא האם תושבת פלאש ומסך מסתובב עדיפים על חיישן מדהים ומחיר זול במעט? פלאש לא נראה לי ככלי חשוב לשימושים שלי, אחרי הכל אני כמעט ולא מצלם בתוך מבנים, המסך יכול להיות נחמד. לעומת זאת החיישן של ה6500 מאוד מפתה.

אשמח אם תעזרו לי להחליט בין השתיים האלו (או אופציות נוספות אם יש) כמה שיותר מהר (ההורים טסים הלילה, אולי שווה לבקש שיביאו מהדיוטי-פרי או מאוסטריה/גרמניה? (אני גר באילת אז גם ככה אני קונה ללא מע"מ).

תודה מראש ושבוע טוב, עודד.

פורסם

זה נכון שהחיישן של ה-6500 יותר טוב מה-9600 אבל היתרון שלו הוא ברגישות ואני בספק אם זאת הבעיה בצילומי טיולים, אלה אם כן אתה מתכוון לצלם דוקא בשעות בין ערביים שהתאורה מאוד חלשה.

הפלאש החיצוני של ה-9600 אמור לפתור את בעית הרגישות בתוך חדרים, אבל כמו שאמרת זה לא חשוב לך.

יתרונות נוספים של ה-9600 מלבד פלאש והטיית מסך הם עינית הרבה יותר אפקטיבית עם 235K פיקסלים, אפשרות לכרטיס CF (זול וגדול בנפח), תוכנת RAW conversion של פוג'י הכלולה בחבילה ומספר גדול יותר של לחצנים המונעים צורך להיכנס לתפריטים ו.. עוד 3MP שלפעמים יכולים לעזור.

פורסם
  • מחבר

כרטיס זיכרון הוא השיקול האחרון בבחירת מצלמה (טוב נו, אולי אחרי מראה). ההבדלים במחיר לא כאלה גדולים שיצדיקו שינוי של הבחירה...

תוכנות תמיד אפשר להשיג, ואולי אף טובות יותר. גם זה לא ממש שיקול.

עינית - עד כמה זה משמעותי בשימוש? זה עוד נתון שכתוב בספר ואי אפשר לשים לב אליו בעין בלתי מזוינת, או שזה משהו ממשי?

3 מגה פיקסל - אני לא מתכוון לתלות פוסטרים שלי על איילון. אולי להגדיל תמונות נבחרות ולתלות, אם גם זה - לא לגדלים ענקיים. כמה גדול אפשר להגיע עם 6 מגה פיקסל? ועם 9? (בסנטימטרים אם אפשר...)

לחצנים - ההבדל בתפעול הוא משמעותי? או שזה עוד פרמטר שלא בגללו עליי להטות את הכף? כמה גדול ההבדל (במקרה הספציפי כמובן).

עוד שאלה, מבחינת זמן מרגע ההדלקה ועד לצילום, למי יש יתרון? זמן בין צילומים?

פורסם

זאת דעתי הסוביקטיבית כבעל S9100, אני לא מכיר מקרוב את ה 6500.

כרטיס זיכרון הוא השיקול האחרון בבחירת מצלמה (טוב נו, אולי אחרי מראה). ההבדלים במחיר לא כאלה גדולים שיצדיקו שינוי של הבחירה...

תוכנות תמיד אפשר להשיג, ואולי אף טובות יותר. גם זה לא ממש שיקול.

לא מדויק, כרטיס CF זמין בזול בנפח 4GB (כ 250 ש"ח) ו xD יש "רק" 2GB, עם 4GB אפשר לצלם סרטונים ולא לדאוג למקום לתמונות - זה שיקול שחשוב לי כמובן. או לצלם פי שתיים תמונות לחלופין.

התוכנה של פוג'י ממירה את ה RAW של פוג'י יותר טוב מתוכנות מסחריות בשוק.

עינית - עד כמה זה משמעותי בשימוש? זה עוד נתון שכתוב בספר ואי אפשר לשים לב אליו בעין בלתי מזוינת, או שזה משהו ממשי?

אני חושב שהעינית מצוינת וניתן לראות בה פרטים, לא יודע כמה גרועה זאת עם חצי מכמות הפיקסלים (כמו ב S6500 ) בתנאי שמש העינית מאוד שמושית.

3 מגה פיקסל - אני לא מתכוון לתלות פוסטרים שלי על איילון. אולי להגדיל תמונות נבחרות ולתלות, אם גם זה - לא לגדלים ענקיים. כמה גדול אפשר להגיע עם 6 מגה פיקסל? ועם 9? (בסנטימטרים אם אפשר...)

מסכים אתך, טענתי שזה לא רע שיש עוד כי לפעמים רוצים גם לבצע crop.

לחצנים - ההבדל בתפעול הוא משמעותי? או שזה עוד פרמטר שלא בגללו עליי להטות את הכף? כמה גדול ההבדל (במקרה הספציפי כמובן).

אני מוצא את הלחצנים השונים ואת החוגה מאוד שמושיים, אני מניח שאת זה צריך לבדוק בחנות או להתרשם מהתמונות ב dpreview למשל אם אין ברירה.

אני לא טוען שה 6500 היא בחירה לא טובה, רק ציינתי מה ההבדלים המשמעותיים. ופלאש חיצוני ממש עושה הבדל רציני לצילומים במבנים.

פורסם
  • מחבר

גאד, אין איזו דרך לדחוף את החיישן של ה6500 ב9600?

כל מה שאתה אומר נכון. הכל חשוב. עינית, חיישן יותר גדול, כרטיסים, אבל מצד שני החיישן של ה6500 יעשה נפלאות בצילומי לילה וערב, ויוצא לי לצלם המון כאלו...

זו הולכות להיות דילמה קשה, על מה להתפשר ועל מה לא...

יש איזו הכרזה על דגם מחליף לאחת מהן? משהו שאמור לצאת בקרוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים