עבור לתוכן

עדכון ל-OC שעשיתי ל-E4400, דעתכם על הטמפרטורות...

Featured Replies

פורסם

הצלחתי להגיע ל-2.88 גיגהרץ בלי הגדרות ביוס מיוחדות (העלאת מתח ל-1.35V ובאס של 288 במכפלה 10X).

בדקתי באמצעות Core Temp ואורטוס והנה התוצאות:

במנוחה - 43 מעלות ל-2 הליבות.

במאמץ (הפעלת אורטוס ב-Blend Test) - לאחר 5 דקות של ריצה הכי גבוה שהליבות הגיעו זה 63 מעלות (ורוב הזמן זה נע בי 59 ל-61).

איך הטמפרטורות? יש מקום לעלות עוד ? יש לבצע עוד בדיקות ? (בתוכנות שונות?)

פורסם

איזה קירור יש לך?

פורסם
  • מחבר

קירור טוניק טאואר למעבד (מכוןן על האמצע, על המקסימום זה סתם עושה רעש ומוריד את הטמפ' בקושי במעלה אחת).

למארז יש 2 מאווררים קדמי ואחורי של AC .

אגב דווקא כן הגדרתי הרבה דברים בביוס עבור ה-OC כמו ביטול ה-EIST ושאר ירקות ... לאחר מכן רק העלתי את ה-FSB מ-200 ל-266 ואז ל-288, ייתכן שעשיתי טעות והייתי אמור לעלות ב-15 כל פעם אבל לא משנה, המערכת יציבה בינתיים.

אני יכול לצףר תמונות מסך מאורטוס, אברסט, CPU-Z, CORE TEMP ו-TAT אם צריך .

פורסם

תרד למכפלה של 9 ותעלה את הבאס ל 333.

פורסם

נשמע טוב מאוד עד לכאן. הטמפ' בסדר גמור בהנחה שאתה משתמש ב-Core Temp 0.95.

פורסם
  • מחבר

וואו איזה הבדל, הורדתי את המכפלה ל-9 והבאס ל-333, הגעתי ל-2988 מגהרץ.

אבל הנה התוצאות מ-Core Temp 0.95 ומאורטוס (5 דקות ריצה):

במנוחה - 2 ליבות על 36 מעלות.

במאמץ (5 דקות אורטוס) - 2 ליבות הגיעו גג ל-58 (ונע סביב ה-55 לרוב)

יש עוד מה לעשות? :)

אגב ב-Core Temp רשום שהמעבד עובד ב-3.3 גיגהרץ עם מכפלת 9 ובאס 368 (בטח הוא חושב שאני על 10X).

יש לי זיכרונות 2 GB בתדר 800 MHZ של Gskil מסוג BHK מחוברים בדואל צאנל, בביוס התזמונים מוגדרים ל-4435 (שזה התזמונים המקורים) .

פורסם

כן. אתה יכול לרדת למכפלה 8 ולעלות לבאס 400.

פורסם

OC יפה .....אני לא רואה צורך לרדת במכפלה ל 8 אבל אפשר לנסות ,על איזה לוח אם אתה עושה את ה אובר ?

פורסם

יש לי גם 4400 אני על מכפלה של 10 באס 280 ככה שהמעבדים על 2.8 ושאלתי היא מה זה בעצם נותן להוריד את המכפלה ל9 ולעלות את הבאס??

ואיך ירדה ככה הטמפרטורה?

פורסם

היתרון הוא מערכת שעובדת ברוחב פס יותר גבוה

פורסם

שמה זה אומר לגבי ביצועים? ואיך הטמפרטורה ירדה בצורה כזאת? זה קשור?

אני לא מבין מה ההבדל בים לשים במכפלה 10 על 300 או במכפלה 9 על 333 אתה יכול להסביר קצת יותר לעומק?

תודה

פורסם

כאשר הבאס שלך יותר גדול, רוחב הפס של המעבד מול הזכרונות ומול הלוח אם גדל וכתוצאה מכך ביצועי המחשב עולים.

עדיף שתגיע למהירות עם באס גבוה ומכפלה נמוכה מאשר שתגיע למהירות מעט יותר גבוהה אך עם באס נמוך יותר.

פורסם

סבבה הביצועים עולים אבל זה משפר את הטמפרטורה?

ירד לו איזה 10 מעלות זה נראה ממש מוזר בגלל זה אני שואל

פורסם

ניסיתי גם לרדת למכפלה של 9 ולעלות לבאס 333 אבל הווינדוס לא עלה והוא עשה ריסטארט אז חזרתי למכפלה 10 ו280 בבאס

עכשיו המתח שלי זה 1.325 זה שזה לא מצליח לי זה בגלל המתח? אני צריך לעלות אותו? ואם כן אז לכמה בערך?

ועוד שאלה-אם אני יעלה את המתח זה לא אמור גם לעלות את הטמפרטורה?

תודה

פורסם

חבר'ה,מה הקטע לקנות E4400 ביותר כסף ולהוריד לו את המכפלה ל9?שאפשר לקנות E4300 בפחות כסף,ולא לשנות כלום,ולהגיע לאותו תדר בסופו של דבר.

ובקשר לOC,איזה תוכנה הכי טובה לבדיקת מאמץ מעבד?

פותח הת'רד,אם איזה לוח אתה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים