עבור לתוכן

עזרה בבחירת ראוטר אלחוטי + כרטיסי רשת.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני כרגע מחובר דרך רשת חוטית של 3 מחשבים שולחניים דרך ראוטר של אדימקס עם חיבור ללא חייגן (L2TP) של 012 וכבלים.

בעקבות קניה של נייד החלטתי להחליף את הרשת בבית לאלחוטית ואני מתלבט איזה ראוטר לקנות .

קראתי קצת פה בפורום והרבה ממליצים על Linksys WRT54G , השאלה שלי היא האם הוא תומך בחיבור ללא חייגן , ואיזה עוד ראוטרים טובים יש שאתם ממליצים.

כמו כן אני צריך עזרה בקנית 3 כרטיסי רשת אלחוטיים (אני צריך בכלל 3?) בחיבור PCI רגיל.

ושאלה אחרונה היא האם כאשר אני אקנה עוד מחשב נייח (HTPC) אני אוכל לחבר אותו לרשת הקיימת? ( 5 מחשבים בבית כבר).

התקציב שלי להכל הוא 700 ש"ח בערך.

תודה לעונים :)

פורסם

חיבור ללא חייגן זה לא חיבור L2TP.

הנתב המומלץ הוא הGL, לא הG. שלפי הבנתי לא תומך הL2TP כמו שצריך בקושחה הרגילה שלו, אבל ניתן להחליף לקושחה צד שלישי שכן תתן לך תמיכה.

אם יש לך תשתית של כבילה בבית עדיף לחבר את המחשבים עם הכבלים הקיימים.

הנייד יגיע, קרוב לוודאי, עם כרטיס אלחוטי מובנה (כדאי לבדוק בכל זאת).

את הHTPC תוכל לחבר לרשת הקיימת.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע על מכניס את השם משתמש וסיסמא ושאר פרטי הספק ב L2TP דרך הראוטר הקיים , זה לא נחשב חיבור ללא חייגן?

איזה ראוטרים אם כך מגיעים עם אפשרות כזאת (שעובדת כמו שצריך) כבר מהיצרן?

ולמה להשאיר את הרשת הקיימת ? לחבר רק את הראוטר האלחוטי? 2 רשתות בבית? אם אפשר להפטר מהכאבלים ? לא כ"כ הבנתי את התגובה..

תודה מראש.

פורסם

אני כרגע על מכניס את השם משתמש וסיסמא ושאר פרטי הספק ב L2TP דרך הראוטר הקיים , זה לא נחשב חיבור ללא חייגן?

איזה ראוטרים אם כך מגיעים עם אפשרות כזאת (שעובדת כמו שצריך) כבר מהיצרן?

ולמה להשאיר את הרשת הקיימת ? לחבר רק את הראוטר האלחוטי? 2 רשתות בבית? אם אפשר להפטר מהכאבלים ? לא כ"כ הבנתי את התגובה..

תודה מראש.

בוא נשאל ככה, אם אתה מחבר מודם ישירות לאחד המחשבים, יש לך גלישה בלי להתקין חייגן? אם כן זה חיבור ללא חייגן אם לא אז תבדוק איי פי ואם הוא 172.2...

אז זה חיבור עם חייגן.

הלינקסיס שרשמת למעלה כן תומך ב L2TP אם תצטרך.

ומה שהבחור הקודם התכוון זה שיש לך כבר את כל הכבלים מוכנים פשוט תחליף את הנתב עצמו ותחבר את הכבלים הקיימים לנתב החדש. אתה לא צריך 2 ראוטרים בבית משום ש4 מחשבים יהיו מחוברים בכבילה ועוד מחשב אחד (הנייד( באלחוטי

פורסם

חיבור ללא חייגן זה חיבור ללא חייגן.

להכניס שם משתמש וסיסמא משמע לחייג, הנתב פשוט עושה את זה באופן אוטומטי.

L2TP זה סוג של פרוטוקול להתחברות, הנה רשימה של נתבים מומלצים:

http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

לגבי חיבור הכבלי רשת, זה פשוט יותר אמין מחיבור אלחוטי.

לכן עדיף (אם זה אפשרי) להשאיר את כבלים, אותם תחבר לנתב החדש.

את המחשב הנייד והHTPC תוכל לחבר אלחוטית במקום להעביר עוד כבלים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי , אני מכניס שם משתמש וסיסמא רק פעם אחת וזהו . וכן כשאני מחבר רק את המודם למחשב לא צריך חייגן.

תודה על הרשימת ראוטרים זה עזר לי מאוד :)

אבל עדיין קצת לא הבנתי , בראוטר אלחוטי יש גם חיבורים רגילים ? למה כתבת רק להחליף את הנתב? אפשר לחבר לאלחוטי גם חוטים?

פורסם

הסטנדרט זה ארבע פורטים (חיבורים). החלק האלחוטי הוא סה"כ אופציה נוספת בנתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים