עבור לתוכן

רשת אלחוטית, בזק, ADSL ומה שביניהם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר שנים (2-3, אני לא זוכר בדיוק) הצטרפתי לשירות ה WOW net של בזק בציפייה לרשת מהירה על-גבי תשתית הטלפון הקיימת (home PNA).

ואני יכול להגיד שהתאכזבתי קשות. השירות לא מקצועי כמו שהייתי מצפה ולרוב לא מוצא פתרונות לבעיות השונות שצצו, הראוטר (1000sw) מאפשר רמה נמוכה מאד של שליטה (במיוחד ללא ממשק ה management שבזק אוהבים לשמור בסוד) וחסר עדכוני firmware, הרשת איטית מאד ולא מספקת שום צורך מעבר לשיתוף חיבור אינטרנט (למשל, העברת קבצים פשוט בלתי נסבלת). וזאת כאשר מחוברים לרשת רק שני מחשבים הנמצאים בקומה העליונה (וככל הנראה תהיה נוראית בהרבה עבור מחשב בקומה התחתונה).

לאחרונה הרכבתי HTPC שנמצא בסלון בקומה התחתונה וברצוני לשדרג את הרשת, ולהגיע למצב של רשת מהירה עבור כל המחשבים ללא הבעיות של הרשת\router הנוכחי.

אני מעוניין ברשת שפועלת על תקן 802.11g (אם לא super g) שמסוגלת להגיע לכל חדרי הבית (כולל הממ"ד) עם תפעול נוח ומתקדם (מטרות הרשת העיקריות - חיבור לאינטרנט לכלכ המחשבים והעברת קבצים גדולים בין העמדות).

בנוסף, אני מעדיף router שהוא גם המודם ADSL (על מנת לפשט את ה setup ולצמצם את הוויכוחים עם בזק) - יש להוסיף שזה הדבר היחיד במצב הנוכחי ממנו אני מרוצה.

אחד הרעיונות שעלו הוא שוב לקנות את הציוד דרך בזק (אולי אפילו בתצורת ה PNA - אם הם תיקנו את הבעיות) - לפיhttp://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/WOW/wownet/generalinfo/form.htm, האם כדאי? מה איכות הציוד והשירות של בזק בימים אלה?

או שהם עדיף לקנות את הציוד בעצמי - נגיד Linksys WRT54GL שמומלץ פה? והאם במקרה כזה אני צריך מודם מבזק?

ושאלה אחרונה, האם כדאי להשקיע בציוד 802.11 super G?

אשמח לשמוע את עצותיכם ודעותיכם.

תודה

פורסם

אני אמליץ על מה שאני תמיד ממליץ... כמו שאמרת

wrt54gl

אני משתמש בו והוא מדהים...

אתה לא רוצה ראוטר עם מודם זה רק עושה מלא בעיות וזה לשבור את הראש כל שני וחמישי

לינקסיס חברה מעולה וזה ראוטר זול וטוב.

בקשר ל SUPER G

זה רק נותן לרשת שלך רוחב פס של 100MB

לשם השוואה האינטרנט שלך הוא כנראה 1.5MB

לפי דעתי... אם אין לך כסף לזרוק, לא, זה לא שווה להשקיע בזה.

פורסם

שלחתי לך הודעה פרטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים