עבור לתוכן

עזרה בחיבור 2 מחשבים לאינטרנט (אחד כבר מחובר)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

המחשב שלי מחובר לאינטרנט 3M בכבלים עם מודם RCA שקיבלתי בזמנו מ-HOT.

למודם יש 4חיבורים מאחורה - חשמל, USB, חיבור רשת גדול כזה והחיבור העגול לשקע כבלים בקיר.

כרגע המודם מחובר למחשב שלי בעזרת כבל רשת שקניתי בזמנו בכוונה לעשות רשת ביתית קטנה שלא יצאה לפועל בגלל פער הידע שלי ברשתות =\

בכל מקרה הגיע הזמן לחבר עוד מחשב לבית באינטרנט.

קראתי בפורום הרבה הודעות על אנשים שרוצים לחבר עוד מחשב לאינטרנט, והבנתי שעדיף רשת קווית מאלחוטית (2 המחשבים ב-2 חדרים כמעט צמודים אותה קומה בלי הפרעות).

גם שמתי לב שאמרו שעדיף לא למתוח סתם כבל רשת ישירות בין 2 המחשבים (מה שניסיתי בזמנו) אלא לעבוד עם נתב.

קיוויתי להמנע משימוש בנתב כי אני כל הזמן קורא בעיות של אנשים שקשורים לבעיות בנתב שלהם, שהם לא מצליחים להתחבר לאינטרנט, לשחק ברשת, הורדות ומה לא, לכן ניסיתי לתרחק מנתבים בהקמת הרשת שלי.

אז השאלה שלי אליכם היא, האם פשוט למתוח כבל רשת ולהשתמש פה באחד המדריכים ולהקים רשת בין 2 המחשבים (לשיתוף אינטרנט, מדפסת וקבצים),

או לקנות נתב / סוויצ' / לא'דע מה.

קראתי גם שהמלצתם לקנות נתב קווי שגם תומך באלחוטי או משהו בסגנון. זה רעיון נחמד כי לפעמים אבא שלי עובד עם המחשב הנייד והוא צריך חיבור לאינטרנט אז הוא מתחבר למודם שלי ואז אני לא יכול לגלוש, אז אם תהיה אפשרות לחבר לו כרטיס אלחוטי שהוא יבקש מהעבודה אז הוא יוכל לגלוש עם 2 המחשבים שלנו באינטרנט.

קיצר מה אתם ממליצים ?

פורסם

אני אישית ממליץ ללכת על נתב טוב ואמין (וכן אני רומז רמיזה חזקה לGL).

מסיבה אחת פשוטה שהICS דורש שהמחשב הראשי יהיה תמיד עובד כל עוד המחשב השני רוצה לגלוש באנטרנט.

אתה כמובן יכול להעביר כבל רשת מוצלב או סתם כבל ולהצליב בסופיות, אך שוב עדיף ראוטר.

לרב הנתבים האלחוטיים ישנם 4 פורטים של RJ 45 כך שגם אבא שלך יוכל להתחבר.

אם בכל זאת לא השתכנעת אז: אם אתה מחובר ללא חייגן אתה יכול לנסות לחבר מתג למודם וממנו לכל מחשב במקום להשקיע בראוטר (וחבל שלא להשקיע)ת ובדרך זו אתה צריך לקנות AC או משהו בסגנון כדי לחבר את המחשב של אבא שלך בWIFI.

אתה כמובן יכול ליצור בסלון (או בכל מקום אחר שאבא שלך עובד) נקודת תקשורת קווית ע"י השחלת כבלי CAT5e אבל חבל על המאץ (ניתן להשחיל כל סוג של כבל אבל CAT5e הכי משתלם ועדיף).

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

עזרת אחרי שאני אבין את התגובה שלך עד הסוף :)

קודם כל אני מחובר עם חייגן ואני מעדיף להשאיר את זה ככה (אלא אם כן אין ברירה).

חוץ מזה, אני לא מבין מה ההבדל בלעשות את זה עם נתב או בלי. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את זה.

מה נתב עושה שהכבל לא (חוץ מאפשרות לחבר עוד מחשבים אני מניח) ?נתב לא רק מסבך את כל הסיפור ? עוד תחנה בדרך, רק עוד תקלות שיכולות לקרות...

פורסם

נתב הוא למעשה כמו מחשב שדולק כל הזמן וכל הזמן מחובר לאינטרנט...

ככה בניגוד לחיבור 2 מחשבים כל המחשבים יכולים להיות סגורים למעט אלה שרוצים לגלוש בהם...

ההגדרות שלו הן חד פעמיות וקלילות לכל דעת ככה שזאת לא הבעיה...

המחיר הכספי של ראוטר טוב הוא בסביבות ה 355 שקלים אם זאת בעיה אצלך...

והוא ייתן לך פתרונות לכל דבר בערך.

לא תהיה לך בעית איטיות כתוצאה מ2 או יותר מחשבים שגולשים על חשבון מחשב אחד

<כל המידע מהאינטרנט עובר למחשב אחד ומשם לשאר המחשבים>

בקיצור

ראוטר חוסך המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כאב ראש...

פורסם
  • מחבר

בגלל זה אני שואל כי ממה שאני שמעתי ראוטר גורם אך ורק לכאבי ראש

כמו שאמרתי, שמעתי מאנשים תלונות על התנתקויות מהאינטרנט, בעיות בהורדה מRAPIDSHARE, בעיות במשחקי רשת ומה לא..

בכל ההודעות האלה הוזכרה המילה "ראוטר"..

לכן יש לי חשש מהתקנת ראוטר.

אם תוכל להרגיע אותי זה יהיה נהדר, ואם תוכל להמליץ גם על ראוטר מתאים זה יהיה סבבה, ואיזה חיבורים וכבלים אני צריך.

(המחשב שלי הוא המחשב הראשי, יש מחשב נוסף שאני רוצה לחבר לאינטרנט ואולי לשמור אופצייה שמחשב נייד יתחבר בWIRELESS גם כן לרשת - סה"כ 2 מחשבים ואולי עוד אחד נייד - אז איזה ציוד אני צריך ?)

פורסם

יתרונות:

- חיבור 24/7 (כל הזמן).

- אין תלות במחשב שרת שיהיה דולק.

- אבטחה מוגברת.

- יכולת אלחוטית.

חסרונות:

- יקר יותר.

- דורש הגדרות נוספות למשחקי רשת/תוכנות הורדה (לדוגמא).

סה"כ אתה מגדיר פעם אחת את ההתחברות ופותח פורטים ואין לך מה להתעסק יותר.

יש לי נתב של 3COM, בחיבור כבלים, 3 מחשבים (אחד אלחוטי) לא יוצא לי לגעת בו בכלל

פורסם
  • מחבר

איזה סוג הגדרות צריך לעשות אם אני אקנה ראוטר במקרה של משחקי רשת ותוכנות הורדה ?

מה זה כאילו יהיה כמו פרוקסי ? אני אצטרך להגדיר פרוקסי ?

מה שונה בגלישה דרך ראוטר ?

פורסם

מה הקשר לפרוקסי...

תצטרך לפתוח פורטים.

אין שום שונה בגלישה דרך נתב.

פורסם
  • מחבר

אהה אז כל דבר שאני ארצה להתחבר אליו באינטרנט בפורט מסויים אני צריך לפתוח את הפורט הזה בהגדרות של הראוטר ? זה הסיפור ?

פורסם

אם הוא חייב פורט יעודי אז כן.

רוב התוכנות יודעות ל"קפוץ" מעל הנתב בלי לפתוח פורטים מיוחדים (גלישה באינטרנט, ICQ, סקייפ לדוג').

פורסם

אם אתה מדבר על אימיול או אקספלורר או קאזה זה לא משנה...

לכל אחד מהם יש פורט,

תגדיר בראוטר שיהיה פתוח... כך יכתב וכך יעשה...

הכי פשוט בעולם!

אני משתמש בנתב שאני חושב שהוא מעולה ואני תמיד ממליץ עליו

אם תעבור על הפורום פה תראה לפחות איזה 20 המלצות שלי עליו שבכל אחת בסוף קנו אותו והיו נורא שמחים....

lynksys wrt54gl

פורסם
  • מחבר

תודה אני אברר עליו עוד פרטים :)

פורסם

בכיף אם אתה צריך משהו דבר איתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים