עבור לתוכן

בעייה במחשב לאחר ניסיון אוברקלוקינג, לא ניתן להיכנס לביוס ...

Featured Replies

פורסם

עקבתי במדוייק אחרי ההוראות באתר שנתנו לי, הנה השרשור הקודם שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265854.0

תחילה עדכנתי את הביוס לגירסא F5 וביצעתי הכל כפי שהוסבר במאמר, הגעתי עד לשלב שבו אמרו לי לראשונה לעשות ריסט ולגשת לביוס לשם שינויים, ניגשתי לביוס ושיניתי הכל כפי שהוסבר, שמרתי שינויים בביוס ויצאתי.. מאז המחשב עולה למסך הלבן של גיגבייט ואחרי 3 שניות עושה כיבוי למחשב לגמרי (לא ריסט), המחשב נדלק מעצמו מחדש ושוב מגיע למסך הגיגבייט ושוב כיבוי וזה נמשך ככה בלי סוף... (המחשב אינו מגיע לווינדוס, הוא נתקע בשלב ההתחלתי - המסך הלבן של גיגבייט).

אינני מצליח להיכנס לביוס או ל-QFlash או לשום דבר אחר.

אין לי מושג מה עשיתי שגרם לזה בדיוק, אולי העלאת המתח Vcore ל-1.35V (שהיה במקור 1.32V)? בכל מקרה אינני יכול להיכנס לביוס לבצע שינויים, אני כמובן מבין שכל האחריות היא עליי אך בכל זאת לא ציפיתי שלוח כזה לא יאפשר לי להיכנס לביוס..

האם יש פתרון לעניין חוץ מאיפוס הביוס להגדרות הקודמות?

(הבנתי שעושים זאת ע"י הוצאת הסוללה למשך דקה והחזרתה)

אני זוכר הגדרות מסויימות שהגדרתי, אם אתם זקוקים למידע מסויים אני אשתדל כמיטב יכולתי לספק אותו.

אני רוצה להבהיר שזה לא סוף הסיפור, אני עדיין מאוד מעוניין באוברקלוקינג ואני מקווה שאולי בעזרתכם אוכל למצוא את הגורם לבעייה .

פורסם

אחרי כל עדכון ביוס אתה חייב להעלות DEFAULT SETTINGS

תוציא את הבטריה או תקצר את הגמפר המתאים ותעשה OC מחדש (בדיוק שתיים וקבע דקות)

פורסם
  • מחבר

עשיתי עדכון ביוס דרך התוכנה של גיגבייט דרך הווינדוס (כי אין לי כונן פלופי וגם כי זה יותר קל), אני בטוח ב-100% שהורדתי ועדכנתי את העדכון שמתאים ללוח האם שלי !.

לא עשיתי DEFAULT SETTINGS כי הנחתי שכל ההגדרות נשמרו, לאחר עדכון הביוס המחשב עלה כרגיל ורק אז התחלתי באוברקלוקינג.

אני הוציא את הסוללה ואחזור על הפעולות שעשיתי (אעשה גם DEFAULT SETTINGS), אני אחזור עם תוצאות.

תודה רבה ![br]פורסם בתאריך: 2.07.2007 בשעה 19:43:10

איזה חמור אני :screwy: !

שמתי VCORE על 2.35V במקום 1.35V :kopfpatsch: .

טענתי את ההגדרות הקודמות שלי ששמרתי בביוס ושיניתי רק את ה-Vcore, הכל הסתדר ועכשיו המהירות עומדת על 2.65 גיגהרץ, אני ממשיך הלאה ... ;)

אני אעדכן לגבי המהירות הסופית.

תודה רבה Integral!

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין להמשיך הלאה .

עד עכשיו רק הגדרתי את הביוס כפי שהומלץ בקישור, העלתי את ה-FSB ל-266 ואת המתח ל-1.35 (מ-1.325) והגעתי ל-2660 Mhz (במקור 2000Mhz).

בדקתי עם CoreTemp והטמפרטורות נורמליות על פי ההסבר בקישור:

40 מעלות בשני הליבות על IDLE ולאחר הרצה LOAD של אורטוס במשך 5 דקות זה הגיע ל- 61 מעלות גג בשני הליבות .

עד כאן בכל בסדר אבל המדריך משלב זה נעשה בלתי ברור, חוזרים על הסברים קודמים והזהרות קודמות ואין פה המשך תהליך מסודר.

אני מבין שעכשיו נשאר להעלות מתחים לזיכרון ולמעבד ולנסות לסחוט כמה שיותר FSB, במדריך הוסבר לפתוח את המארז ולגעת בזיכרונות על מנת לבדוק חום, אני באמת צריך לעשות את זה?

איך ממשיכים הלאה בדיוק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים