אוכל קפוא ותאריך תפוגה - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

אוכל קפוא ותאריך תפוגה


Singularity

Recommended Posts

ככה, זה לא אומר שהוא מתקלקל זה אומר שהוא כבר לא טרי ומאבד מהערכים התזונתיים שלו...

מוצרי חלב מוחמץ(שמנת ושאר הגבינות למינהם) לא יכולים להתקלקל בעקרון בכלל אז מה?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 2 שבועות מאוחר יותר...

קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא.

למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קראתי שהקפאה מפסיקה לחלוטין את פעילות החיידקים אז חיידקים זו לא הסיבה לתאריך תפוגה של אוכל קפוא.

למה הוא הופך להיות לא טרי ככל שהוא קפוא ליותר זמן?

צדקת, ב"אפס המוחלט" זה ככה... :silly:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא יודע מאיפה למדת את זה אבל זה פשוט לא נכון. (לפני חודש סיימתי מבחן במיקרוביולוגיה, החומר הזה יוצא לי מכל החורים xD)

חיידקים מסויימים, שנקראים חיידיקים פסיכרופילים, משגשגים בקור כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא בין 8-18 מעלות צלזיוס ורובם עמידים בפני הקפאה. למרות שכאשר הם קפואים ההתרבות שלהם מעוכבת הם ממשיכים לפעול.

כדי שתיהיה לך איזושהי פרופורציה לגבי השרידות של חיידקים, חיידקים תרמופילים מסויימים מסוגלים לשורד בחום של 121 מעלות, כאשר הטמפ' האידאלית עבורם היא 100 מעלות צלזיוס. למעשה, כדי להטיח עיקור מלא (השמדה של כל החיידקים כולל נבגים) יש לעבור עיקור באוטוקלב שהוא מכשיר שיוצר אדים בטמפ' של 121 מעלות ובלחץ של 1.4 אטמ'.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...