עבור לתוכן

למה ההבדל במחיר של ה 22' מול ה 24' כל כך גדול ? ממש יותר מכפול...

Featured Replies

פורסם

אם כבר YES או HOT ? רק פלזמה... כן אני יודע שזה לא בדיוק מתקשר לתקציבים ולגדלים כאן אבל אם זה השימוש העיקרי פלזמה 1080P תראה שידורי YES\HOT טוב בהרבה מכל LCD 1080P, ועוד לא דיברנו על הקונטרסט שנראה פשוט זוועה בכל LCD ממוצע... או השחורים שבמקרה הכי טוב נראים כמו אפור כהה...

• תגובות 108
  • צפיות 16.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי התרגום, בכל הHD-RIP שאני מוריד יש תרגום באנגלית, ככה שאם האנגלית שלך מצויינת

גם תרגום באנגלית יועיל לך לא פחות(אם לא יותר).

מאיפה המקור שלך ? (מאיזה אתר אתה מוריד את התרגומים?) כי יש לי סרטים בHD שלא מצאתי בעברית ואז גם לא מצאתי באנגלית כמו איזו מין שכנה..

אני קונה את ה2407WFP כשתצא הגירסה החדשה, כדאי גם לך..

פורסם

אני מוריד מטראקר פרטי של טורנטים.

והתרגום מגיע מובנה עם ההורדה, אני לא מחפש

בנפרד תרגומים.

פורסם

אני קונה את ה2407WFP כשתצא הגירסה החדשה, כדאי גם לך..

מתי הוא אמור לצאת

עריכה:

7600GT יצליח להתמודד עם HD??? (יש לו את ה-PureVideo)

פורסם
  • מחבר

לפי מה שבדקתי אתמול יש לאחת החנויות כבר את גרסת 05 פה בפורום סיקרו את גרסה 04 לא מזמן כך שלא נראה לי שיש כבר גרסה 06 אבל אם כן אז אנא תודיע לי ...

אני מוריד מטראקר פרטי של טורנטים.

והתרגום מגיע מובנה עם ההורדה, אני לא מחפש

בנפרד תרגומים.

יש באתרי תרגומים רבים תרגומים לסדרות באיכות HD1.1GB וב hdbits יש גם מאגר נחמד מאוד של תרגומים

בעברית לסדרות וסרטים... יש מקורות אחרים שאני לא יודע עליהם עוד ?

תראו, בפועל השיקול שלכם צריך להיות מה המטרה של המסך.

אצלי הרוב הוא משמש בתור מסך למחשב ומעט מאוד משמש אותי

גם כטלביזיה.

אני משתמש בו למשחקים, צפייה בסרטים וקריאת/עריכת מסמכים בעיקר,

השימוש המשני שלי הוא מדי פעם(פעם בשבוע לכל היותר) אני מדליק אותו

ורואה תוכניות בYES באיכות הירודה שהוא מציג(כשמתרחקים מהמסך זה בסדר).

אם השימוש שלך יהיה בעיקר לטלביזיה, אז באמת עדיף טלביזיה, כי אין במסך הזה

שלט והשידור של ממיר YES ייראה יותר טוב בטלביזיה.

אבל מבחינת סרטי HD, אף מסך/טלביזיה לא ייתן לך true HD עקב מגבלת רזולוציה

אשר לא קיימת בכלל במסך הזה.

לגבי התרגום, בכל הHD-RIP שאני מוריד יש תרגום באנגלית, ככה שאם האנגלית שלך מצויינת

גם תרגום באנגלית יועיל לך לא פחות(אם לא יותר).

אני כמעט ולא רואה טלוויזיה בכלל... אם כבר אני מוריד ואז רואה במחשב בזמן ובמוזה שלי

אני יכול להסתדר עם תרגום באנגלית... אני פשוט סורק את המילים שלא הבנתי ומפריעות לי עם בבילון, מה גם שיש מילים שכשאתה קורא אותם אתה מבין אחרי שלא שמעת בדיוק מה אמרו, אני בכלל רואה עכשיו סדרה בריטית - Coupling.... מבין 90% בערך כאשר ה 10% הנותרים הם גם מענייני מבטא ובדיחות בריטיות פנימיות ... העיקר שזה עדיין מצחיק בטרוף

HDTV - יש לי סטרימר TIVX אם שמעת.

הוא לוקח את החומר HD (לא תומך בX+H264 ומציג אותו על הפלזמה שלי

יש לי פלאזמה תומכת HD 42' בסלון.

קיצר יש מלא סרטי HDTV, לדגומא יש כבר את ג'מס בונד החדש כבר, ואת הסרט הזה עם ניקולס קי''ג על האופנוע.

העניין HDTV תופס תאוצה, אז מבחינת זמנים של יציאות, זה כל הזמן מתקצר.

יש לי מלא סנכורינם לסרטי X264, רובם אם 3-2 שניות הבדל מתאימים לHDTV מלא.

בTIVX יש אפשרות על השלט לסנכרן בזמן אמת, אבל גם בBSPLAYER.

אם תרצה נוכל להארגן שאני ישלח לך את התרגומים האלה.

ואני רואה מלא סרטי HDTV מלא, ואפחד מהם לא ראיתי בלי תרגום.

תמיד אפשר לסנכרן צ'יק צ'אק.

ובקשר ל300, כדאי לך לחכות לגרסאת HD, ואני מבטיח לך ששבוע אחרי שהוא יצא, תצא גרסאת תרגום לו, ואני אשלח לך, וכמובן בעברית.

אשמח מאוד אם תשלח לי את התרגום בעברית ל 300... זה ללא ספק אחת הסיבות העיקריות שאני רוצה לקנות מסך גדול יותר :smile1:

בכל אופן אנשים אני עדיין בהתלבטות ... אני נותה אומנם לבחור את ה dell24 אבל מפריע לי המחיר המוגזם שלו שאני לא יקום מחר בבוקר ויגלה שהוא עולה 2.5

או שהוא קטן מידי (אני אוהב לראות בגדול)... מצד שני ה 32' בכלל אין לי ממש מקום לשים אותו ואני יהיה חייב לקנות זרוע נשיאה שתעלה עוד כמה מאות שקלים + הרכבה מה גם שהטלוויזיות היותר איכותיות עם אחריות עוברות את ה 5k כבר

נ.ב ראיתי באיזה ביקורת שאמרו ש XP עושה בעיות עם רזולוציות כאלו... היתכן הדבר ?

נ.ב אני שואל שוב כדאי להיות בטוח את כל מי שיש לו את ה dell24... האם סרטים של 700 מגה נראים בצורה נסבלת או מפוקסלת מידי ?

פורסם

נ.ב ראיתי באיזה ביקורת שאמרו ש XP עושה בעיות עם רזולוציות כאלו... היתכן הדבר ?

לא נתקלתי בתופעה כזאת.

נ.ב אני שואל שוב כדאי להיות בטוח את כל מי שיש לו את ה dell24... האם סרטים של 700 מגה נראים בצורה נסבלת או מפוקסלת מידי ?

זה סובייקטיבי

אני אישית צריך להתרחק קצת מהמסך בשביל שה Dvd-rip

ייראו טוב.

אבל יש אנשים שבכלל לא מבחינים ואמרו לי כל הזמן שהאיכות טובה.

פורסם

קצת סוטה מהנושא המקורי אבל בקשר לכתוביות, כשאין בעיברית אפשר להוריד כתוביות באנגלית (ויש כאלה לכמעט כול הגרסאת האפשריות) ואז נפתרת הבעיה של מבטא לא ברור וכ'ו

פורסם

EvilSt!ng

אני אותה בעיה כמו שלך בדיוק, בן כמה אתה ד''א?

בקשר לתרגומים, כן אז מHDBITS אני לוקח, הכמות שם יחזסית גדולה. זה המקור היחידי שלי . גם בטורק מידי פעם יש.

כמו שנאמר לשינינו באתר קולנוע ביתי הישראלי, המסך המחשב של DELL, הוא למחשב.

עדיף 26' LCD TV.

בנתיים יש דגם אחד שהוא הכי מומלץ והוא של היטא'צי LD9000 . יש לו רזולוציה טבעית שהוא מתחבר למחשב, NT שזה הכי חשוב לנו.

המחיר שלו הוא 4000, תומך HD.

פורסם

בזבוז כסף רציני על טלויזיה שלא מתקרבת באיכותה למסך של דל(כל זה בשביל פאנל פחות טוב, רזולוציה יותר נמוכה ופחות פיקסלים??)

פורסם
  • מחבר

הנה משהו שדגתי מאיזה פורום לועזי...

One example is, when i play 720p content (uncompressed 60fps mpgs, not compressed x264s or xvids) i need to be in 1280x720 resolution for it to look proper. If i go into another res it will look like complete shit. If i play 1080i content in a 1280x720 screen res, again, it looks like crap. But if i set my screen res to 1920x1080, it looks like it should and obviously, much better than 720p.

לפי מה שהוא אומר אם אני יקנה LCD-TV 1366x768 זה לא יהיה טוב לHD וכך אני מפספס את אחת המטרות העיקריות שלי בעצם

בניגוד למה שקראתי במקומות אחרים שאמרו שרואים סבבה תכני HD ב LCD-TV 1366x768 למרות שכמובן זה עדיין לא מתקרב לאיכות האמיתית

בקיצור אני עדיין ממש מבולבל :P:s07: :s07:

פורסם

אם יש לך מרחק טוב מהמחשב אז תקנה את הדל וכשאתה רואה משו באיכות גרועה תתרחק.. זה מה שאני מתכנן לעשות..

פורסם

שמע, אם המסך של DELL תומך FULL HD כל האנשים שאוהבים את התחום, היו קונים אותה. (הכוונה תחום הHD).

עובדה, היא אמנם מתאימה ברזולציה, אבל לא HDTV, מסך מחשב זה מסך מחשב.

אם תעשה השוואה עם העין בסרט HD 1080P על DELL ועל היטא'צי נגיד שהוא מסך מצוין שאני חושב עליו אחי מחשבה רבה והתייעצות רבה, אתה תראה הבדל, בLCD TV תראה הרבה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

על מה אתה מדבר ? אין מצב שיראו תוכן של 1080P יותר טוב על LCD-TV 1366x768 מאשר על ה DELL הזה שיש לו FULL HD 1080P טבעי

דרך אגב... לכל מי שמתכנן לקנות את ה Dell 24 שיחכה לדגם Dell 2407WFP-HC... הוא יצא בסוף חודש שעבר בחו"ל ומכיל כמה שיפורים מהגרסה הקודמת... כמו צבעים חיים יותר ומפרט קצת יותר טוב

נ.ב DAMN הגעתי כבר לביקורות בסינית על המסך הזה !!!! ואני עדיין משתגע עוד מהגרמנית בפורומים של usenext !

פורסם

זה נראה לך שהגיוני, שיש בקושי מסכי LCD TV שתומכים בFULL HD ואם יש, רובם זה ה40' + .

ופתאופ יוצא לו מסך 22\24 שך DELL שתומך FULL HD?

לך לחנויות תתחיל לבדוק לפי העין. אם זה היה ככה, חנויות קולנוע ביתי היו מוכרות את DELL, עובדה אף חנות מקצועית של קולנוע ביתי שמעה עליו.

פורסם

בחזרה לנושא המקורי:

למה מסך "24 עולה כפול מ- "22?

יש כאן כמה גורמים:

1. על מוצר מותרות מתח הרווחים גבוה יותר, כי הקונים פחות רגישים למחיר.

2. האלקטרוניקה הספק והמארז של מסך "22 עולים בערך כמו אלה של "24 (יש אולי קצת יותר זכרון בגלל שה-"24 הוא FULL-HD). הפנל לעומת זאת עולה יותר. לכן, אם נשווה 3 מסכים: "20, "22, "24 נקבל מחירים שחלק מהם משתנה (עלות הפנל) והשאר קבוע (עלות השאר). מכיון שבמסכים הקטנים עלות החלק הקבוע יותר משמעותית, ההפרשים היחסיים בין "20 ל- "22 לא יהיו גדולים כמו בין "22 ל-"24. אם נקצין את זה ונאמר שפנל מסויים עולה 400 שקל מול פנל קטן יותר בחצי מחיר (200 שקל), עדיין נקבל מוניטור ב-1200 שקל לעומת 1400 שקל שזה הפרש יחסי קטן. (בהנחה שהמארז, ספק ואלקטרוניקה עולים 1000 שקל). לעומת זאת בדוגמה יקרה יותר, אם פנל גדול עולה 2000 שקל, שזה כפול מפנל קטן יותר (1000 שקל), נקבל הפרש של 3000 שקל מול 2000 שקל במוצר הסופי, וזה כבר משמעותי.

והכי חשוב:

3. ביצור פנלים, כמו בייצור צ'יפים, יש סיכוי קבוע לדפקט לכל יחידת שטח. נניח שהסיכוי הוא 0.1% לכל אינצ' רבוע.

לכן הסיכוי הוא 99.9% שכל אינצ' רבוע הוא תקין, או 0.999

בפנל עם שטח של 100 אינצ' הסיכוי שהוא תקין יהיה 100^0.999 או 0.904 כלומר 90.4%

נניח שהסיכוי לדפקט הוא P לכל אינצ' רבוע:

שטח מסך "24 הוא 246 אינצ'

שטח מסך "22 הוא 207 אינצ'

לפי הדוגמה המקורית (דפקטים של 0.1%) ההבדל בתפוקה (yield) של מסכים תקינים עבור הגדלים שהזכרתי היא 81% מול 78%, כלומר צריכים לייצר בערך 4% יותר פנלים "24 מול "22 כדי להגיע לאותו מספר פנלים תקינים.

עכשיו נניח אחוז דפקטים של 0.5% לאינצ'

עכשיו נקבל 35% פנלים תקינים של "20 מול 29% פנלים תקינים של "24. כאן ההפרש הוא כבר 20%, כלומר תצטרך לייצר 20% יותר פנלים של "24 כדי להגיע לאותה כמות פנלים תקינים כמו "22.

באחוז דפקטים לאינצ' של 1% נקבל יחס של 12.4% פנלים "22 תקינים מול 8.4% תקינים של "24 או 47% יותר.

מכיון שהפנלים מיוצרים מפלטות זכוכית גדולות וקבועות בגודל, מהן חותכים את הפנלים הסופיים, יש פחות פנלים של "24 בקו הייצור מאשר פנלים של "22 (בהתאם ליחש השטח שלהם, כלומר, כ- 18% פחות פנלים של "24).

מסקנות:

1. אותו המפעל יכול לייצר בערך 18% פחות פנלים של "24 מאשר פנלים של "22 באותו זמן.

2. כשהמפעל חדש, יש לו אחוז דפקטים גבוה, מה שיגרום להרבה יותר פנלים גדולים פגומים מאשר פנלים קטנים.

3. ככל שהמפעל בשל יותר (רץ יותר זמן וכווננו את הפרמטרים ביצור יותר טוב), אחוז הדפקטים ליחידת שטח קטן יותר, וההפרש בכמות הדפקטים בין מסכים גדולים לקטנים יהיה קטן יותר.

מסקנות למסקנות:

מוניטורים גדולים וחדשים יעלו הרבה יותר ממוניטורים קטנים כח הפנל יקר הרבה יותר וחלקו בעלות המסך משמעותי יותר מאשר במסך קטן.

ככל שעובר זמן, נהיה זול יותר לייצר את הפנלים הגדולים והמחיר יורד (גם מסיבות שיווקיות - מתח הרווחים ירד כי יהיו מוצרים חדשים יותר).

[br]פורסם בתאריך: 4.07.2007 בשעה 12:11:05

זה נראה לך שהגיוני, שיש בקושי מסכי LCD TV שתומכים בFULL HD ואם יש, רובם זה ה40' + .

ופתאופ יוצא לו מסך 22\24 שך DELL שתומך FULL HD?

לך לחנויות תתחיל לבדוק לפי העין. אם זה היה ככה, חנויות קולנוע ביתי היו מוכרות את DELL, עובדה אף חנות מקצועית של קולנוע ביתי שמעה עליו.

נכון, ואתה תשב בסלון ותראה ממרחק 4 מטר FULL-HD ממסך "24. בגלל זה חנויות קולנוע ביתי מוכרות דל. NOT.

מסכי מחשב תמיד היו ברזולוציה גבוהה יותר ממסכי טלוויזיה. אלו שווקים אחרים. טלוויזיות היו תמיד זולות יותר ממסכי מחשב באותו הגודל, ובעלות רזולוציה נמוכה יותר, לאותו גודל מסך.

אם אתה רוצה יש מסכים של "30 ברזולוציה של 2560x1600. נראה לך לא הגיוני? אין מסך לטלוויזיה שבכלל מגיע לרזולוציה כזאת. פשוט אין תוכן טלוויזיוני בכזו רזולוציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים