עבור לתוכן

בעיה E6420 באוברקלוק גבוה שהושג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

במחשב חדש של בן דוד שלי שאני מתקין עשיתי לו אובר ל3.0GHZ

המפרט הוא:

E6420

P5B ASUS

2GB CL4 GSKILL PK

HD 250 WD YS

ASUS LS DVDRW

ומאוורר למעבד BIG TYPHOON VX מכוון על 70% בערך

הבעיה היא שכאשר אני מפעיל ORTHOS למשך של 5 דקות בערך ויותר הASUS PC PROBE2 מתריע לי על טמפ' גבוהה.

במנוחה הוא נמצא ב51 כאשר התדר עומד על 2.2 בערך ובמאמץ כשהתדר עולה ל3 הטמפ' עולה ל68-72 במאמץ מלא של ORTHOS האם הטמפ' בסדר או להוריד קצת

אוברקלוק???והלוח אם עומד על 40 מעלות יציב..מארז של HEC 6A ושני AC עובדים על 2000RPM+-(אחד מוציא אחד מכניס)

פורסם

לדעתי זה גבוהה מאוד למעבדים האלה של אינטל וזה כבר אומר משהו שזה מתריע לך על הטמפ'

תנסה לכוון את הקירור למעבד ל-100%, זה יהיה טיפה יותר רועש אבל תנסה

ואולי תנסה להוריד מתחים למעבד יכול להיות שסתם העלת יותר מדי ולא צריך, זה יגרום להורדה של החום

פורסם
  • מחבר

לא העליתי שום מתח למעבדים ושום דבר פשוט אוברקלוק רגיל של העלאת תדר עד ל3GHZ וכמובן יחס הזכרונות הוא 1:1

יושב עליו BIG TYPHOON וזה מה שהדליק לי נורה אדומה שלא יכול להיות שזה כזה גבוה כולה אובר של 40% והתדר עומד על 3..המחשב חדש מהקרטון והורכב

במעבדות IQPC...מה יכולה להיות הבעיה..אולי המשחה טרמית לוקח לה כמה ימים "לשבת" כמו שצריך???כי הוא פועל מאתמול בלילה וכבר איזה שעתיים עם ORTHOS..מה אתם ממליצים לי לעשות לחזור אליהם...אני לא יכול לומר שעשיתי אובר גם..מה אפשרי לעשות??או לבדוק??

ושום מתח לא הועלה לצורך העניין פשוט הבנתי שרק מעל 3100 בערך מעלים מתחים או שהמעבד קורס רק אז מעלים מתחים..לא הועלה לא לזכרונות ולא למעבד מתח..

והFSB עומד על 1500 הכול יציב ועובד ואני משוחח וגולש עם ORTHIS ברקע..פשוט אני בודק עם PC PROBE 2 וEVERST החדשה הוא טוען שליבה 1 פועל ת על 63 מעלות ליבה 2 על 63 גם וביחד CPU על 72 למה להאמין לליבות בנפרד או ביחד??..לא הגיוני באובר די צנוע כאלו מעלות..תייעצו לי מה לעשות אנשים.

פורסם

למשחה לוקח בערך שבועיים עד שהיא תופסת

אבל אני לא חושב שזה מה שגורם למעלות האלה

איך הקירור במארז?

והעלית את את המאוורר שעל הקירור ל-100% כמו שאמרתי?

פורסם
  • מחבר

כן העליתי את המאוורר ל100% וזה לא משנה הרבה..הקירור במארז מאוד מסודר ונקי מכבלים אני סידרתי אותו ממש טוב ונקי..

מעבר לזה 2 מאווררים של AC מאוד איכותיים וידועים בCFM מכובדים שלהם..פועלים ב2000-2100RPM ומאוד שקטים יש לציין חוץ מזה

מה עוד אפשרי לעשות..במנוחה שהמעבד לא מתאמץ הטמפ' עומדת בPCPROBE2 על 52-55 מעלות!!! ובלי אובר והורדת הFSB ל1066 (סטוק,כרגע התדר על 2200+- ו1500FSB וBUS 375 וזה הכול במנוחה)הטמפ'עומדת על 47 בערך..מה אפשרי לעשות עוד...??

פורסם

איזה מוזר

תנסה לבדוק טמפ' בביוס / everest

תחכה כמה ימים אולי זה באמת המשחה שעוד לא נתפסה כמו שצריך

הקירור יושב טוב על המעבד? :screwy:

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא יודע מה זה..וכן הקירור יושב טוב על המעבד (והותקן במעבדה) ככה שאני די יתעצבן עליהם אם לא תפסו אותו כמו שצריך..

לא יודע ממש ממש מוזר לי הטמפ' הללו עם C2D..מה עוד אפשרי לעשות..ואם המשחה "תיתפס" כמה מעלות כבר היא תוריד לי???

מה אפשר עוד לעשות/לבדוק??

פורסם

תברר אם השתמשו במשחה איכותית או המשחה הסיליקונית המאעפנה שמגיעה עם ה-TT BT VX

פורסם
  • מחבר

המשחה הסיליקונית המעפננהה שמגיעה עם הVX...אמרתי להם שישתמשו בAC MX1 שהיא בלי חלקי מתכת והם שכחו להשתמש בה...מה אפשרי לעשות..אפשר לרכוש בנפרד ולחזור למעבדה ולומר להם שהוא מתחמם ושימרחו משחה חדשה בלי תוספת תשלום?? או שלא??

פורסם

חבל על המאמץ והזמן שלך תקנה arctic silver 5 אני חושב שבKSP מוכרים אותו ב35 ש"ח ותמרח בעצמך

תאמין לי רוב הסיכויים שהתוצאה תהיה יותר טובה מאשר העבודה של "הטכנאים" האלה

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק מורידים את המשחה ואיך מורחים בצורה האופטימלית והטובה ביותר...מאיזה זווית ועם אילו כלים בבקשה.

יש לי MX1 בבית של AC ואני רוצה את הצורה הטובה ביותר למרוח..

וגם איך מורידים בדיוק את הTT BT VX מהלוח..

פורסם

בקשר למריחה נכונה ולהשגת תוצאה אופטימלית יש מדריך באתר בפינת המדריכים

בקשר לפירוק הקירור מהלוח צריכה להיות לך חוברת ההוראות שבאה עם הקירור אם לא קיבלת אותה תבדוק באתר של TT

בכל מקרה לי יש את הBT VX אבל התושבת שלי היא AM2 ואין לי נסיון עם C2D אולי מישהו אחר יכול לעזור לך

נ.ב.

הזכרת את המשחה שיש לך היא סיליקונית?

אני אישית ממליץ על משחה מבוססת כסף לתוצאות טובות יותר

פורסם

MX1 עדיפה , AS5 טוב אבל ה MX מחזיקה יותר טוב לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

בקיצור באתר המעפפו שלהם לא מוזכר שום דבר אלא רק על תושבת LGA 775 שבא כמו הBT הישנים עם ההברגה מאחורי הלוח ופה אין הברגה מאחורי הלוח אלא קליפסים..להוריד את הקירור אני יכול בלי בעיה הקטע הדי קשה הוא להלביש אותו בצורה הכי נכונה ו100% אטימות שלא יהיו כיסי אוויר בעקבות הלבשה לא נכונה ואז יתחמם המעבד..בקשר למדריך אני יקרא אותו ואיך הכי נוח למרוח אותה ובאיזה אופן בכל זאת אולי יש משהו שהשתנה..ואני לא מבין כמה בדיוק משחה למרוח באמצע המעבד ואיך לפזר אותה ואיך להוריד את המשחה הישנה..עם אלכוהול (וודקה,ספירט וכו')יעשו את העבודה עם צמר גפן ולא ישאירו שאריות או מטלית???

ד"א לאיזה טמפ' אני אמור לצפות עם הקירור שלי לפי ההיגיון שלי עם המעבדים האלו שממש לא מתחממים לעומת הPD הטמפ' אמורות להיות במנוחה בסביבות ה30 ובמאמץ מסיבי עם אובר של 3GHZ לכיוון ה40-43 מעלות..יש בחור אחד בפורום עם E6600 שבאובר של 2.9 נמצא על 40 מעלות עם בערך אותו המפרט כמו שלי חוץ מASUS P5W

מה אפשרי לעשות??לחזור אליהם כי החלפת משחה טרמית לא יוריד לי את הטמפ' בצורה מסיבית כזו מקסימום 5 מעלות לכיוון ה55 אבל מתחת לזה בכלל לא...מה עוד אפשר לעשות??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים