עבור לתוכן

בעית התחממות במערכת (Prescott 3GHz + Abit AI7)

Featured Replies

פורסם

שלום רב, כבר הרבה מאד זמן שהמחשב שלי מתחמם ומגיע לטמפרטורות גבוהות ומתכבה בשל כך.

במשחקים כבדים יכול להגיע ל70-80 ואז המנגנון האוטומטי פשוט מכבה אותו, או שהוא מתכבה לבד.

בכל מקרה - אפשר להגדיר את הטמפרטורה של הכיבוי אבל אני לא מתסכן בלהעלות אותה.

יש מאורר אחד שמכניס אוויר למארז (למטה מימין), אחד שמוציא (למעלה משמאל), HSF למעבד וגם לגשר הצפוני.

כפי שאתם רואים הכבלים מסודרים בצורה לא רעה כך שהם לא אמורים להפריע יותר מדי לזרימת אוויר.

אבל השורה התחתונה היא שהמערכת כולה מתחממת כאשר המארז סגור.

או שלא נכנס מספיק אוויר קר בשביל לפצות על החום שיוצא מהמעבד או שפשוט זרימת האוויר לא טובה במארז.

אני מצרף תמונה ומבקש עיצות לפתרון הבעיה.

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל יש לך את המעבד המתחמם ביותר, פנטיום 4 מעבר להיותו מעבד חלש וגרוע ליבת הPRESSCOT הינה הגרועה ביותר ומתחממת לקיצוניות, ובקיץ ישראל חבל"ז.

אני מציע לך להחליף את הקירור הגרוע הסטוק של אינטל למשהו מאוד מתקדם, תיוועץ בשאר חברי הפורום לאיזה קירור.

פורסם

דווקא הקירור שלו הוא לא סטוק אלא של THERMALTAKE

בכל מקרה אולי זה הזמן לרענן משחה טרמית

פורסם
  • מחבר

כמו שהזה לפני ציין, זה לא קירור סטוק, ולדעתי זה לא יעזור להחליף למשהו חזק יותר. בכל מקרה אני לא מעוניין ב OC, רק שזה יעבוד כמו שצריך. אין סיבה שאני אקנה קירור מפלצתי לא בשביל OC.

עשיתי ריענון למשחה טרמית לפני שבוע.

אציין שהמחשב שלי מונח בפינה של החדר מתחת לשולחן כך שיש מצב שזה גם משפיע על התחממות שלו אבל מצד שני ככה זה אצל הרבה אנשים.

פורסם

בטוח שמרחת את המשחה טוב?

כי זה גם משהו שיכול לגרום לטמפ' גבוה....

פורסם

יש לי פרסקופ 3.2 ןהוא במנוחה בטמפרטורת חדר ארץ ישראליץ בקיץ(30+ :kopfpatsch:)הוא 50 מעלות ...גררררררררר ...איפה הנורטווד הישן והטוב...

במאמץ הוא מגיע ל65 בשקט ויש לי גוף קרור עם נחושת ומאוורר של וולקנו 12

הדבר היחידי שעוזר זה-מזגן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

זהו (אלה אם אתה עובר ךקרור מים)

אה.. וגם הורדתי את המהירות שלו_ל2000 וזה לא ממש עזר-אז חזרתי ל3.2 ולמזגן

פורסם

הבעיה שלו היא לא במעבד אלה בלוח אם: ללוחות האלה יש בעיה עם הציפ של הלוח אם הוא מתחמם חבל על הזמן וכתוצאה מכך הוא מחמם

את המעבד. אני ממליץ לעדכן ביוס(למרות שבלוחות האלה זה סיפור מסובך וההסברים באתר ממש לא מובנים)

או פשוט להחליף את הלוח המעפן הזה....

פורסם
  • מחבר

אתה רציני? ה ai7 לוח מעפן? נראה לי התבלבלת... הוא נחשב ללוח מעולה בזמנו.

בכל מקרה, אם תסתכל מקרוב תראה שיש לי HSF (!) על הצ'יפסט של Thermaltake שקניתי בזיג זג ממיטב כספי בנסיון לשפר את המצב (שהשתפר, אבל עדיין בעייתי).

לעדכן ביוס (שזה לא בעיה) אני יכול לעשות אבל אני לא רואה איך זה ישפיע על הטמפרטורות.

פורסם

מצטער אם פגעתי

אבל ללוחות של ABIT באמת יש בעיה כזאת תבדוק אולי צריך להחליף משחה על הציפ

וגם תבדוק את גירסת הביוס שלך אם היא עדכנית ואם לא אז מה הגירסה העדכנית ?והאם היא פתרה איזה שהיא בעית חום?

פורסם

אני חושב שכדאי לך להגדיל את כמות האוויר היוצא.

2 אפשרויות:

1. לקנות מאוורר 120mm עם בקר שליטה (טמפ' או ידני).

2. לקנות סלוט פאן שכזה. יש לי אחד כזה והוא לא עושה יותר מדי... אבל זה עדיף על כלום והוא ממש שקט.

פורסם

הבעיה בלוחחחחחחחחחחחחח לא יעזרו המאוררים

פורסם

הבעיה היא בעית התחממות.

גם אם זו בעית התחחמות בלוח, אוורור טוב יותר עשוי לשפר את המצב. :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים