עבור לתוכן

בעיה עם המצלמה שלי FUJI 6500....

Featured Replies

פורסם

טוב אז לפני איזה חצי שנה ככה ביקשתי פה עזרה לגבי מצלמה דיגיטלית ואתם המלצתם לי על FUJI 6500 קניתי אותה בזמנו באיזה 2000 שקל בכל מקרה אני מצלם עכשיו תמונות בשביל האתר של אבא שלי ויש לי בעיה עם המצלמה ....למשל אני מצלם ערכה מסוימת התמונה יוצאת על הפנים מטושטשת...אני מצלם על מצב אוטומטי טיפ טיפה בחושך יש אור ובלי פלאש...

בן דוד שלי אמר לי עכשיו לצלם על איזה מצב שרואים בו תמונה של אישה כזאת זה עושה בהתחלה אור ירוק ואחר כך מצלם בכל מקרה אני לא מבין אמרתם לי שזו מצלמה טובה ותכלס אני מתאבס כי התמונות יוצאות באיכות ממש לא משהו .....בבקשה הלך לי יום עבודה שלם של צילומים בעע...

בכל מקרה אחר כך אני חותך את החלק הרלוונטי של התמונה מבהיר אותה בפוטושופ ועושה לה עריכה אבל עדיין את האיכות אני לא יכול לשפר.....מה לא טוב???

לינק לתמונה גודמא שיצאה לא טוב....בגודל מלא ....המקור הוא באיכות טובה...

http://img77.imageshack.us/img77/4743/dscf0438km3.jpg

תודה ענקית לעוזרים....תודה ענקית לעוזרים....תודה ענקית לעוזרים....

פורסם

בדיוק עכשיו רציתי לקנות מצלמה כזו.

נראה לי שאני אחכה עכשיו.

יכול להיות שהמצלמה שלך ספיציפית דפוקה?

אני גם שמעתי דברים טובים אבל עכשיו אני אשקול שוב.

אם יש עוד מישהו פה בפורום עם המצלמה הזו אני מבקש שיעלה תמונה או שתיים כדי שיהייה אפשר להתרשם מהאיכות

פורסם

טובול,

זאת מצלמה מעולה והתמונה ממש מדהימה בהתחשב בעובדה שזה ISO3200, בכל מצלמה אחרת (P&S) היית מקבל טשטוש מוחלט.

בקיצור צילומים כאלה צריכים אור ו/או חצובה.

פורסם
  • מחבר

שמע התמונות הרגילות שאתה מצלם למשל חפץ או בן אדם הן בסדר גמור לי ספציפית יש בעיה אני חושב בהדגרות של המצלמה ולכן שאלתי פה מה אני אמור לעשות...הנה תמונה שצילמתי מפסח בשביל ערכה תבחן את האיכות....(אני ממש לא צלם מקצועי ולא התעסקתי עם כל הפוינצקיות)....

הנה התמונה שוקלת 1.43 מגה יקח קצת זמן עד שיעלה... :xyxthumbs:

http://www.upit.ws/uploads/7827e6796f366.jpg

בהצלחה

רגע ככה שיש יותר אור התמונה יותר איכותית? באיזה מצב אני אמור לצלם כאלה תמונות?

פורסם

צילום כזה צריך תאורה טובה. אתה יכול לקרב מנורת שולחן שתאיר טוב את העצם, משחק, לוח שאתה מצלם.

מה שקורה בתאורת חדר רגילה שהאור לא מספיק ואז כנראה במצב אוטומטי הרגישות עולה (ISO) ואז אתה מקבל תמונה מגורענת.

אתה צריך תאורה טובה ורצוי מאוד גם חצובה, כך אתה מייצב את המצלמה וגם אם זמן החשיפה ארוך יחסית (מתחת ל 1/50) לא יהיה טשטוש בתמונה.

בקיצור אתה צריך לשאוף לצלם ב ISO 100 ולא יותר מזה. תדאג לתאורה מספקת וליציבות המצלמה (חצובה) .

פורסם

הכי קל להאשים את המצלמה בתמונה לא טובה...

למה בדיוק אתה מצפה? לניסים ונפלאות ותמונות ברמה של סטודיו ממצב Auto?!

עזוב את זה שהמצלמה הגדירה את כל הפרמטרים פחות או יותר כפי שהיא היתה צריכה לעשות בשביל שתצא לך עוד איכשהו "תמונה"...

הבעיה היא אחרת!

ככה...ישנה פה בעיה עיקרית של מחסור באור, לכן יצאה לך כזו תמונה רועשת...אפשר להבין למה בדיוק צילמת בכזה חושך?

1) תדליק תאור

2) תעבוד על משטח ישר/חצובה

3) אם יש לך ידע בסיסי בתפעול מצלמות אז עדיף תמיד לעבוד במצב ידני או חצי ידני מאשר על Auto...בתנאי שאתה יודע מה אתה עושה

כל מה שאמרתי לך עכשיו זה טיפים על קצה המזלג כדי להכניס מעט שיפור בתמונות הבאות שתצלם...

מעבר לזה יש עוד הרבה מה לעשות...אבל...אתה צריך להתמצא בצילום קצת בשביל זה

פורסם
  • מחבר

צודק אחי שמע אני לא מבין בצילום בשיט לומדים מטעויות...הבעיה באור היא שהמנורות ניאון משתקפות על התמונה.....אבל גם את זה אפשר לפתור....תודה על העצות....

פורסם

טובול, המצלמה שלך מעולה ועובדת בסדר גמור.

מה דעתך ללמוד את הבסיס של הצילום כדי שתוכל לצלם בצורה ידנית (שתניב לך תוצאות הרבה יותר טובות)?

למשל בתמונה הראשונה יכלת לפתוח צמצם, להוריד את מהירות החשיפה ולהוריד ISO וכך היית מקבל תמוה באיכות טובה יותר גם ללא חצובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים