עבור לתוכן

מה לקנות E4300 או את החדש E2160?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש את המעבדים החדשים E2100 , אני רוצה את הE2160 שעולה 500 ש"ח והוא זול יותר ב200 ש"ח מE4300...מה הסיבה? פחות טוב?אבל הוא חדש? מה עדיף?

אני אוהב משחקים אבל לא מטורף, אני סטודנט ומשתמש הרבה אינטרנט. אבל חשב לי לקנות משהו טוב במחיר של עד 600+- לא AMD!!!!

וגם איזה לוח הכי טוב(במחיר סביר עם ציפ INTEL )לצרף למעבד??

ממש תודה, מחכה לתשובה כי אני רוצה להזמין היום ...

אחלה פורום

רונן

פורסם

ההבדל בין הE2160 לבין הE4300 נובע בעיקר מזה של2160 יש רק 1M של מטמון ול4300 יש 2M מטמון. ההבדל בביצועים בין שני המעבדים יהיה ניכר בעיקר במשחקים שבהם כמות המטמון משמעותית, אבל זה תלוי גם בכרטיס המסך שלפיו נקבע מי יוצר את צוואר הבקבוק.זה לא מאד עקרוני אם השימוש הוא בעיקר באינטרנט.

אם אתה בקטע של תמיכה לשדרוגים עתידיים אז הגיוני לשלב לוח אם שתואם לDDR3 ולPCIE2 מצ'יפסט P35. אחרת גם לוחות מבוססי 965 הם מצויינים ואפילו לוחות של 945 יתאימו העיקר שתהיה תמיכה בקונרו.

פורסם

ההבדל בין הE2160 לבין הE4300 נובע בעיקר מזה של2160 יש רק 1M של מטמון ול4300 יש 2M מטמון. ההבדל בביצועים בין שני המעבדים יהיה ניכר בעיקר במשחקים שבהם כמות המטמון משמעותית, אבל זה תלוי גם בכרטיס המסך שלפיו נקבע מי יוצר את צוואר הבקבוק.זה לא מאד עקרוני אם השימוש הוא בעיקר באינטרנט.

אם אתה בקטע של תמיכה לשדרוגים עתידיים אז הגיוני לשלב לוח אם שתואם לDDR3 ולPCIE2 מצ'יפסט P35. אחרת גם לוחות מבוססי 965 הם מצויינים ואפילו לוחות של 945 יתאימו העיקר שתהיה תמיכה בקונרו.

הוא סטודנט, אני מאמין שאם הוא בחר את שני המעבדים האלו אז הוא לא רוצה להשקיע משהו כמו 750 ש"ח ומעלה.... רק על הלוח... :nono:

ד"א, יש לוחות שלא תומכים קונרו אבל כן את סדרת ה E2XX0....

פותח הת'רד, מה התקציב הכללי? אתה משדרג משהו - או בונה חדש? קצת פרטים... מה יש לך כבר? זכרונות..?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה...

כרטיס מסך יש לי דיי סבבה, 7600GT מומהר שקבילתי (350 ש"ח ) מחבר טוב. אז אני חושב שאני בסדר בזה!

מבחינת מארז אין לי תקציב למשהו מעבר לסטנדרד. אני התקציב למארז לא כולל כרטיס מסך הוא 1500-1700 ש"ח.

ואני לא יודע במה לעשות את ההשקעה הנוספת, בעוד זיכרון ל-2G או בלוח יותר טוב 965 לדוגמא או במעבד חזק יותר לדוגמא E6300.

יש לך המלצה במקרה שלי, אני אוהב משחקים אבל לא צריך את ההגדרות המטורפות, אני אוהב אינטרנט , ואני אוהב שדברים מתבצעים מהר במערכת עצמה...משהו כזה.

תודה רבה, רונן[br]פורסם בתאריך: 26.06.2007 בשעה 14:17:29

היום הולך להיקנות היום , KSP, אייבורי, זד מחשבים....

פתוח לעזרה ולרעיונות... ממש מפרט מלא .

תודה לכולם חברה

פורסם

אני לא מצליח להבין מה את הכן צריך חוץ מכרטיס מסך...

לוח אם + זיכרון + מעבד + מארז + ספק ..?

צריך צורב? הארד-דיסק?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לכך שיש לי כבר כרטיס מסך אז אני לא קונה חדש.

חוץ מזה אני צריך מארז, ואני לא יודע במה להשקיע קצת יותר במעבד חזק יותר , לוח טוב יותר או עוד זיכרון ל2G!?

פורסם

למשל ?

פורסם

CORE 2 DUO זה CORE 2 DUO

פורסם

למשל ?

אני יודע, זה היה חדש גם לי...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&prod_no=269&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=#menu

זה הלוח במשחב של אחותי... הייתי דיי בשוק שהוא תומך בE2160...

CORE 2 DUO זה CORE 2 DUO

מסתבר שלא בדיוק..

אולי בגלל זה קוראים לו פנטיום..?

פורסם

כנראה לוחות שתומכים ב-fsb 800 בלבד ולא ב-1066 שסדרת ה-e6xxx צריכה...

בכל מקרה חובה היום לקחת 2GB זיכרון, בחיים על תיקח פחות.

מארז יש לך את ה-compucase 6A19:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=656

מצורף למארז ספק בסיסי של HEC, שלא ידחפו לך ספק ג'נרי.

מעבד כמובן שה-e4300 יותר טוב, כנראה בכל דבר.

סדרת ה-e2xxx מבוססת על ארכיטקטורת ה-core 2 dou, בדיוק כמו e4xxx ו-e6xxx, אין לי מושג למה הם החליטו לקרוא לזה פנטיום...

אין משמעות לזה שהם יותר חדשים...

אבל הכל תלוי בתקציב.

בשום פנים על תוותר על ספק איכותי או זכרון כדי לעלות במעבד...

אבל תן תקציב וירכיבו לך מפרט...

פורסם

כנראה לוחות שתומכים ב-fsb 800 בלבד ולא ב-1066 שסדרת ה-e6xxx צריכה...

אז למה אין תמיכה בסדרת ה E4X00..?

פותח הת'רד, אם לא אכפת לך ללכת על חלקים ג'נריים זה גם אפשרות זולה... לקחת מארז ג'נרי פשוט + ספק פשוט יוזיל ב 100 שקל +-....

לי יש מארז וספק שפשוט עושים את העבודה למרות שאין לי מושג מאיזה חברה הם.. ולכל הספקנים - המחשב 24\7 באובר ועבוד ככה כבר כמה חודשים......אז כנראה שיש ג'נרי שכן יכול לספק את העבודה..

פורסם

החיסכון הקטן לא שווה את הסיכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים