עבור לתוכן

מודם ראוטר יכול להיות רפיטר ?

Featured Replies

פורסם

הוא משדר לבד, לכן הוא מגדיל את הטווח.

השלבים הם כדלהלן, רצוי גם להשתמש בחלק השני של המסמך הזה http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

(כמו שnakash5 ציין בהודעה מוקדמת יותר), ממנו אני למדתי להגדיר:

א. אתה מגדיר את הנתב הראשי (זה שיוצר את ההתחברות לאינרנט), כולל שם הרשת (SSID) והצפנה (אם אתה רוצה).

ב. אתה מחבר את נתב המשני (600EW) למחשב בעזרת כבל ומאפס את ההגדרות שלו.

ג. 1. בנתב המשני אתה מבטל את שרת הDHCP ומגדיר לו IP שבתחום הכתובות של הנתב הראשי*.

לדוגמא: אם הנתב הראשי הוא 192.168.1.1 והוא מחלק כתובות עד 192.168.1.100, את הנתב המשני אתה מגדיר כ192.168.1.150.

2. אתה מגדיר בנתב המשני שם רשת (SSID), קוד הצפנה (אם אתה רוצה) וערוץ שידור** אחרים ממה שמוגדר בנתב הראשי.

ד. חבר את שני הנתבים אם כבל רשת (יציאת LAN ליציאת LAN)***.

נספח א': אם אתה מתחבר לרשת האלחוטית של הנתב המשני אבל לא מקבל IP, תבטל את ההצפנה ותנסה שוב.

מומלץ אפילו להתחיל בלי הצפנה ברשת וכשאתה רואה שהכל עובד אז להגדיר.

* יתכן ותצטרך להגדיר בנתב המשני גם RELAY עם הIP של הנתב הראשי.

** אל תשתמש בערוצים אחרים פרט ל5,6 ו7. אלו הערוצים המותרים בארץ ע"פ חוק.

*** מומלך למקם את הנתבים לפחות 5 מטר אחד מן השני ע"מ שלא יווצרו הפרעות בניהם (באופן אידיאלי הנתב המשני ימוקם בקצה תחום השידור של הנתב הראשי).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

אני הולך לקנות את הראוטר החדש היום בערב ואני אנסה לעשות את מה שאמרת.

יש אולי מדריכים בנושא ?

פורסם

יש אולי מדריכים בנושא ?

הממ... איפה למצוא עכשיו מדריך... אולי תגובה אחת מעל לשלך?

ועוד הוספתי לינק למדריך המקורי!

מה אתה עוד רוצה, תמונות מסך? תן לי את הנתבים שלך לשבוע אני יכתוב לך מדריך עם תצלומי מסך.

פורסם
  • מחבר

לא זילזלתי או משהו כזה, ההפך, עזרת לי הרבה, פשוט רציתי מדריכים נוספים כי אני מפחד להסתבך.

שאלה מאוד חשובה - אם אני מחבר את הראוטר הזה בעזרת כבל רשת ומעביר את זה ליחידת הדיור שיש לנו ליד הבית אני יכול בנוסף לחבר מחשב נייח לאותו הראוטר ?

שיהיה מצב שהוא גם משמש כמגדיל טווח וגם חיבור פיזי נוסף ?

הסיבה היא שיש כרגע כבל שעובר דרך הגג בצורה טובה ליחידת הדיור ואין מצב שאני מעביר עוד כבל (זה ממש בלאגן), ביחידה הדיור יש כרגע מחשב נייח והייתי רוצה לשים שם את הראוטר, ככה אני אוכל לגלוש בצורה טובה גם מהגינה (גם היום אני יכול אבל זה לא מושלם).

תודה.

פורסם

כן, הנתב שהפכת לנקודת גישה כבר לא משמש כנתב אלא כמתג (SWITCH).

אתה יכול לשתמש בשלושת היציאות שנותרו לך לחיבור מחשבים בעזרת כבל.

אני מתנצל על הציניות, אבל אני לא חושב שתמצא מדריך יותר ספציפי מזה.

אם יש בעיה, תשאל פה, אם צריך תעלה תמונת מסך, יעזרו לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

לפני שאני הולך על זה.

אם אני נמצא במקום מסווים שבו יש קליטה גם של הראוטר הראשי, גם של נקודת הגישה שיש לי בבית (בתור תוספת) וגם את הראוטר הזה שאותו אני הופך לסוג של אקסס פוינט יכול להזיק יותר מאשר להועיל ?

יש מצב שיהיה תקלה ברשת אם המחשב הנייד יקבל קליטה מ 3 מקורות ?

תודה.

פורסם

כל עוד שהם לא קרובים אחד לשני הם לא יצרו הפרעות ומחשב שקולט את כל המקורות יכול להתחבר לכל אחד מהם (החזק ביותר עדיף, מן הסתם).

הוא לא יכול להתחבר ליותר מרשת אחת, אז אין סכנה של בילבול בין הרשתות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים