עבור לתוכן

מהו הרכיב המשפיע ביותר על זמני טעינה במשח&#151

Featured Replies

פורסם

מה הפקטור המשפיע ביותר על זמני טעינה במשחקים(התחלת משחק חדש/טעינה בין שלבים) האם זה כרטיס מסך חזק או מעבד חזק

במידה שזה שניהם מה אחוז ההשפעה של כל אחד מן הגורמים?

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

דיסק קשיח (כמעט כל הדיסקים הקשיחים היום באותו מהירות וכו'...), אם יש לך אור קטן בצבע אדום שמהבהב במארז זה בגלל שהדיסק קשיח בזמן טעינה.

אח"כ מעבד, עיבוד הנתונים עורך זמן

כרטיס מסך שצריך להתאים את עצמו להגדרות של המשחק

עריכה: אאהה נכון, כמות הזיכרון מאוד קובעת באורך זמן הטעינה, וגם המהירות אבל זה פחות.

וזהו.... אם יש משהו תתקנו אותי.

פורסם

בעיקר הזיכרון RAM לא יודע כמה המעבד נכנס לזמני טעינה

פורסם

תשנה את הכותרת ליותר אינפורמטיבית.

פורסם

דווקא שניהם לא הגורם הכי משפיע. דווקא זכרון הגישה האקראית, RAM, הוא הגורם המכריע. ככל שיש יותר אז זמני הטעינה מתקצרים.

פורסם

לפי דרגת חשיבות:

1. כמות זכרון

2. מהירות דיסק קשיח

3. מעבד

פורסם

כרטיס מסך??? איפה הכרטיס מסך???

פורסם

ליאור צודק.

כמות הזיכרון הכי חשובה

אבל זה לא מספיק -לדיסק קשיח יש חשיבות גבוהה מאוד . יש לי המון זיכרון פנוי ועדיין לוקח המון זמן עד שאני מעלה (למשל C&C3) -בעיקרון הזיכרון יושב ומחכה לדיסק שיואיל בטובו להעביר אליו את המידע והדיסק מוגבל מהמהירות שלו עצמו...

למעבד תפקיד קטן יותר להטענת המשחק (-אבל לא לישום עצמו..)

הכ.מסך לא משחק בשלב זה אלא נכנס בזמן המשחק (הוא מחכה שכולם יסיימו את העבודה שלהם ואז שואב את המידע הרלוונטי מהזיכרון הראשי אליו)

פורסם

לא רק כמות הזכרון משפיעה!! גם הדרך שבה הזכרון מפוזר: אם יש 2GB על 2 סלוטיםת המשחק יטען לאט יותר מאשר 2GB על 4 סלוטים. מנסיון.

פורסם

^^^^^^^^

למישהו יש הסבר לזה?

פורסם

^

חשבתי שאולי יחדשו לי משהו...

תודה ;)

פורסם

באמת הדיסק הקשיח אכן קובע את זמן הטעינה (בתנאי שיש מספיק זיכרון)...

אז אם יהיה מערך RAID, זמן הטעינה יתקצר משמעותית?

פורסם

אם יש מחסור בזכרון זה ישפיע בצורה קיצונית על טעינת המשחק . בגלל שהמחסור בזכרון גורם למחשב להתחיל לכתוב חלק מהזכרון לדיסק זה אומר שהדיסק לא יקרא את המידע שהמשחק צריך בצורה רצופה. מה שיקרה הוא שהדיסק יתחיל "לחרוש" ולעבור הלוך ושוב מקריאה לכתיבה . מה שיכול לשפר במקרה הזה אם המשחק נטען מדיסק אחר מהדיסק שהמערכת הפעלה משתמשת לSWAP. כמות זכרון גדולה ו/או מספר קטן של תוכניות(בעיקר זללניות זכרון) ברקע יכולים לעזור הרבה יותר.

המעבד ישפיע אם המידע דחוס באיזה שהיא צורה אבל בדרך כלל המעבד יפרוס את המידע הרבה יותר מהר מאשר הוא מגיע. פריסה של קבצים דחוסים הרבה יותר מהירה מדחיסה.

פורסם

באמת הדיסק הקשיח אכן קובע את זמן הטעינה (בתנאי שיש מספיק זיכרון)...

אז אם יהיה מערך RAID, זמן הטעינה יתקצר משמעותית?

איזה מערך RAID? לכל מערך יתרונות וחסרונות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים