עבור לתוכן

בעיות בהתקנת הדרייבר לכרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 באבונטו 7.04...

Featured Replies

פורסם

ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום.

המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה).

אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר.

יש לי מחשב:

סלרון 950 מגהרץ

512 זיכרון SDRAM

כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400

למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה.

תיאור הבעייה שלי:

הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי על הדף את הנתיב בו נמצא הדרייבר, הפעלתי אותו והצלחתי להגיע למסך שבו שואלים אותי האם אני רוצה להתקין את הדרייבר, עניתי ACCEPT ואז שוב פעם הודעת שגיאה שאין לי Kernel Interface מותקן במערכת, נשאלתי האם אני רוצה שהתכנית ההתקנה תוריד לי קרנל כזה מהאתר של נוידיה אך כמובן שזה לא אפשרי כי כרגע המחשב הלינוקסי אינו מחובר לרשת אז עניתי לא ואז התכנית אמרה שהיא תיאלץ לייצור בעצמה את ה-Kernel Interface (או משהו כזה) אז אישרתי לזה OK ואז אני מקבל עוד שגיאה שלא מותקן לי במחשב ה-Libva development (משהו כזה) שזה כביכול הכלי שבאמצעותו ניתן לבנות את ה-Kernel ... כבר התייאשתי...

מה אני צריך לעשות בעצם?

ניסיתי לגשת ל-System Restricted Manger ולעשות ENABLE עבור ה-Graphic card exeleration אך זה לא עובד.

אתם חושבים שאני צריך לשדרג את הכרטיס מסך? יש לכם המלצה? אני לא רוצה להשקיע יותר מידי, אולי גג 150 ש"ח, אני יכול לרכוש גם דרך איביי

פורסם
  • מחבר

אמנם לא השתמשתי בחיפוש אך כבר מצאתי 10 דפים דומים למה שהבאת לי אבל הבעייה שהם לא עוזרים לי, אני מנסה להתקין את ה-nvidia glx legacy package והוא מחזיר לי שגיאה "dependency is not satisfiable", הבנתי שלכרטיס מסך הישן שלי יתאים ה-legacy.

חיפשתי dependency is not satisfiable בפורום ולהפתעתי לא מצאתי אפילו תוצאה אחת, ממש נראה שאף אחד עוד לא נתקל בשגיאה הזאת .

אני לא רוצה להיכנס לבלגן, אני הבנתי שה-GLX זה משהו דיי קבוע שצריך להיות לי מותקן ואחריו אני יכול מידי פעם לעדכן לדרייבר האחרון שיצא, הבנתי בגדול שאני צריך מערכת שתדע לקבל עדכונים ולעבד אותם, ייתכן שזה ה-GLX ?

פורסם
  • מחבר

אינני מצליח להתקין את Envy, אני מקבל את השגיאה:

dependency is not satisfiable - xserver-xorg-dev

פורסם

בטרמינל:

sudo aptitude install xserver-xorg-dev 

פורסם
  • מחבר

המחשב עליו מותקן הלינוקס אינו מחובר לאינטרנט כרגע!

עדיף שאני אחכה עד שיהיה אינטרנט ואז הכל יסתדר לבד?

כי ניסיתי את הפקודה של ה-xorg ואני לא מתפלא שזה לא עבד כי אין לי את הפאקייג הזה מותקן במחשב, אחרי שהורדתי את הפאקייג הזה ממחשב אחר והתקנתי בלינוקס באתי לנסות להתקין את ה-Envy ואז אני מקבל שגיאה אחרת :

dependency is not satisfiable - dh make

אחרי ששוב הורדתי את הפקייג dh make ממחשב אחר והתקנתי בלינוקס אני בא לנסות את ה-Envy ואז שוב פעם מבקשים ממני פאקייג אחר, אין לזה סוף...

אז השאלה הפשוטה, המערכת הזאת עובדת הכי טוב כשיש חיבור אינטרנט?

פורסם

O_o

כן... מומלץ חיבור לאינטרנט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים