עבור לתוכן

ATX+XP והוא לא נכבה

Featured Replies

פורסם

(מקווה שהנושא לא יועבר לי למערכות הפעלה, כי בכל זאת נראה לי שזה קשור לחומרה).

מאז שהתקנתי את ה-XP, לפני שלושה שבועות, יש לי בעיה משונה.

שאני לוחצת START ---> LOG OFF COMPUTER, המחשב מגיע למסך של "אפשר לכבות בבטחה" (לא זוכרת את הנוסח המדויק באנגלית), שומעים קליק מהמארז ו....כלום, נשאר דלוק והמאווררים עובדים.

ב-Power Options, יש לשונית של APM שזה Advanced Power Management, סימנתי שם שיתמוך באפשרות הזו, וכלום לא עוזר.

הבעיה התחילה רק **מאז שהתקנתי את ה-XP**, בכל מערכות ההפעלה הקודמות, כולל המלניום קודם, **המחשב היה כבה בלי בעיות**.

יכול להיות שיש בעיה בספק כוח? אני צריכה לעשות איזה שינוי בהגדרות? משהו.....

אגב, גם כפתור ה-POWER על המקלדת לא עוזר בנדון.

פורסם

בעיית הכיבוי שלך הxp ידועה ומוכרת ולרוב נובעת מדרייברים לא מתאימים או תוכנות שאינן תואמות ל xp.

מצורף לינק שיזור לך לפתור הבעיה.

אנא עדכני אותנו אם הצלחת ומה פתר הבעיה.

יאיר

http://www.aumha.org/a/shtdwnxpz.htm

פורסם

אחלה לינק !

לא היה לי כח לקרוא את מה שכתוב שם (אני לא נתקלתי בבעיות כיבוי ב-XP ומדובר על כמה וכמה מחשבים ) אבל למי שיש בעיות אז נראה לי שכדאי מאד לקרוא ולבדוק.

בהצלחה !

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה (שומעים קליק אבל המחשב לא נכבה)

אבל לקרוא את כל זה?!?!!

יש למישהו גירסה מקוצרת?

פורסם

אבל לקרוא את כל זה?!?!!

יש למישהו גירסה מקוצרת?

עצלן :lol: :lol: :lol:

פורסם

אבל לקרוא את כל זה?!?!!

יש למישהו גירסה מקוצרת?

עצלן :lol: :lol: :lol:

שניכם צודקים..

גם שאין כוח לקרא..

וגם שאנחנו עצלנים..

אז אולי תדגידו לנו בקיצור מה יש שם? ???

פורסם

HEHEHE

ראיתי בחוברת האחרונה של ישראבלוף! איזו תוכנה לתירגום אתרים שלמים שששם כתוב שגם שומרת על הסידור של התמונות וכל הדרעק, אני מאמין שזה בדיוק קהל היעד של התוכנה (שגם אני שייך אליו)

פורסם

כרגיל, חיפוש בפורום יכול היה לספק את התשובה לבעיה הזאת.

הנה ציטוט של דברים שכתבתי בדיון דומה:

הכנסו ל- Device Manager ובחרו ב-Show Hidden Devices.

אם יש X אדום על APM/NT Legacy Node תבחרו ב-Enable.

זהו, אתחול אחד והבעיה צריכה להפתר :smoke:

Prog.

פורסם

OK, רעיון נחמד..

אבל יש לי בכל זאת בעיה...:

ה APM/NT Legacy Node לא נמצא שם.....

פורסם

OK, רעיון נחמד..

אבל יש לי בכל זאת בעיה...:

ה APM/NT Legacy Node לא נמצא שם.....

כנ"ל פה

פורסם
  • מחבר

כרגיל, חיפוש בפורום יכול היה לספק את התשובה לבעיה הזאת.

הנה ציטוט של דברים שכתבתי בדיון דומה:

הכנסו ל- Device Manager ובחרו ב-Show Hidden Devices.

אם יש X אדום על APM/NT Legacy Node תבחרו ב-Enable.

זהו, אתחול אחד והבעיה צריכה להפתר :smoke:

Prog.

עשיתי מה שכתבת, באמת היה X על האופציה הזו, איפשרתי את זה, ו....לא נכבה, אגב שהדלקתי את המחשב מחדש, האופציה שוב היתה עם X.

ניסיתי עם APM ובלי - לא עוזר כלום.

אני מיואשת.

פורסם

יש לך בעית חומרה כמו שזה נראה מכאן. בהנחה שהתקנת את כל הדרייברים ללוח אם שלך ולהתקנים הנוספים וכולם דרייברים שתואמים במאה אחוז ל-XP אז המערכת הפעלה הזאת פשוט לא מפעילה נכון את הפקודה שגורמת לכל העניין של ATX לעבוד, כלומר, כיבוי מוחלט של המחשב ביציאה מחלונות.

וכמו שכבר אמרת בהזדמנות אחרת-XP רגיש לבעיות חומרה יותר מהחלונות מבוססי 9X.

פורסם

איזה לוח אם ברשותך? חלונות XP תומך טוב יותר בלוחות אם התומכים ב ACPI (Advanced Configuration & Power Interface

XP מתפקד הרבה יותר טוב במצב הזה מאשר במצב APM. ייתכן שקיים ללוח עדכון BIOS אשר יאפשר את התמיכה ב ACPI.

ברגע שהלוח שלך תואם את הסטנדרט הזה, חלונות יזהה זאת אוטומטית וסביר להניח שבעיית כיבוי המחשב תיפתר.

פורסם

איזה לוח אם ברשותך? חלונות XP תומך טוב יותר בלוחות אם התומכים ב ACPI (Advanced Configuration & Power Interface

XP מתפקד הרבה יותר טוב במצב הזה מאשר במצב APM. ייתכן שקיים ללוח עדכון BIOS אשר יאפשר את התמיכה ב ACPI.

ברגע שהלוח שלך תואם את הסטנדרט הזה, חלונות יזהה זאת אוטומטית וסביר להניח שבעיית כיבוי המחשב תיפתר.

יש לי a7v-133 ויש לי בדיוק את אותה בעיה של vered.

פורסם

יש לי לוח של ג'יגהבייט לפנטיום 3 (לא משהו חדש מאד, הוא אפילו לא ATA100), והיום חיפוש קצר באתר של ג'יגהבייט העלה שיש גירסה חדשה ל-BIOS (הם לא עידכנו מחודש מרץ 2001 !) ושם כתוב שהתיקון הוא במיוחד עבור בעית זיהוי ACPI ב-WIN XP. הבעיה היא שיש צורך להתקין את XP מחדש אחרי העידכון הזה כדי שה-ACPI יותקן נכון ויפעל (זה דרייבר שיש במערכת ההפעלה ואי אפשר לשנות אותו).

כנראה שאותו הדבר נכון לגבי לוחות אם נוספים של יצרנים אחרים ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן לכתוב BIOS חדש ולעדכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים