עבור לתוכן

קניית זכרון והרדיסק

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מעוניין לקנות את שתי הרכיבים הנ"ל ויש לי כמה שאלות:

1.האם כדאי לקנות יד שנייה?

2.במידה ואני כבר קונה יד שנייה האם יש איזה תוכנות(חוץ מ SCANDISK) שאני יכול לבדוק את הזכרונות ואת הדיסק שהם בסדר ולא להסתמך רק על ה BIOS והWINDOWS?

תודה מראש

פורסם

HD נשחק עם הזמן כך שאם אתה קונה יד שניה אתה לא יודע כמה השתמשו בו ואולי הוא קיבל מכה שזה גם יכול להיות קריטי. זכרונות זה נראה לי פחות בעיה.

פורסם

זכרונות וHDDים תקנה רק חדש! יכולים להיות סקטורים (ככה רושמים את זה?) פגומים ובזיכרונות יכולות להיות כתובות לא נגישות.

פורסם

HD נשחק עם הזמן כך שאם אתה קונה יד שניה אתה לא יודע כמה השתמשו בו ואולי הוא קיבל מכה שזה גם יכול להיות קריטי.

הערה קטנה - בהנחה שהמוכר לא "רמאי מקצועי" ויודע למחוק את נתוני ה SMART של הדיסק הקשיח, אפשר לדעת בדיוק כמה זמן הדיסק הקשיח עבד. אני משתמש בתוכנה חינמית בשם HDD Health שמנטרת את נתוני ה SMART של הדיסק הקשיח, אבל בחלק של ה Extended Info אפשר לראות כמה שעות הדיסק הקשיח עבד.

בקשר לנושא - קודם כל - אני לא בטוח שהוא ממש שייך לפורום הזה. דבר שני - דיסק קשיח לא משתלם לקנות משומש. אם אתה כבר קונה דיסק (משומש או חדש), תבדוק אותו גם עם התוכנה הייעודית שלו מאתר היצרן, וגם עם תוכנות צד שלישי, כמו MHDD.

זיכרון משומש - פחות קריטי, אבל גם כן מומלץ להריץ בדיקת memtest לכמה שעות טובות כדי לוודא את תקינותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסברים..

יש לי P4 3GHZ ולוח אם של MSI MS-6728.

שאלה נוספת בקשר לזכרון יש לי ארבעה סלוטים של זכרון שבשתיים מהם יש 256MB DDR 400MHZ ולאחר שקראתי קצת בספר

שמגיע עם הלוח אם הבנתי שחייבים\רצויי לשים כל פעם שתי זכרונות (הכוונה לשתי סטיקים)במקביל זה לזה כדי שהמחשב יעבוד מהר יותר (היה כתוב משהו על DUAL סליחה על הבורות)

השאלה שלי היא אם אני ישים 1GB בסטיק אחד בנוסף לשתיים שכבר קיימים (ז"א סה"כ יהיה 1536MB בשלושה סטיקים) האם הכל יעבוד רגיל או שתהיה התנגשות?

או שעדיף לשים שתי סטיקים של 512MB?

ואם אני כבר מוסיף זכרון הוא חייב להיות באותה מהירות DDR400 או שאפשר לשים זכרון מהיר יותר?[br]פורסם בתאריך: 20.06.2007 בשעה 20:51:58

דרך אגב עם איזה תוכנה בודקים זכרון?
פורסם

1. זה יעבוד בסדר.

2. יש מושג של DUAL CHANNEL שגורם לזיכרון לעבוד יותר מהר, אם תשים סטיק אחד זה יבטל את הDUAL אם תשים שניים הDUAL אמור להישאר.

3. אם תשים זיכרון אחר זה תמיד יפעל במהירות של הזיכרון היותר איטי [כל הזיכרון עובד ביחד לכן הם עובדים באותה מהירות].

4. אתה לא יכול לשים זיכרון יותר מהיר מ400MHZ כיוון שיש לך DDR שהוא מגיע עד 400MHZ, זיכרון יותר מהיר זה הDDR2 אבל הלוח שלך לא תומך בו [זה לא יכנס].

פורסם

איך אפשר לדעת אם יש כתובות זיכרון בלתי נגישות?

פורסם

אם אתה משתמש רק במודול זיכרון אחד, אתה עובד בערוץ בודד (Single Channel), והגישה לזיכרון היא ב 64 ביט בלבד.

ערוץ כפול (Dual Channel) פירושו גישה לזיכרון ב 128 ביט, כלומר ל 2 מודולי זיכרון במקביל. תצורת עבודה זו נותנת שיפור בביצועים.

בערוץ כפול עובדים בד"כ עם זוגות של זיכרונות - 2 או 4 מודולים. מודול אחד בלבד יפעיל את הזיכרון בערוץ בודד, ו 3 מודולים - זה מאד תלוי בלוח, אבל בד"כ אפשרות כזו לא נתמכת ע"י הלוח (לא יעבוד), או שהמחשב יעבוד בערוץ בודד בלבד (למרות שייתכן שיש לוחות שכן יאפשרו עבודה בערוץ כפול בתצורה כזו). תבדוק בחוברת של הלוח שלך כדי לוודא מה ייקרה בכל מצב.

בקשר לסוג הזיכרון עצמו - אין זיכרון (רשמי) מסוג DDR1 שעובד בתדר גדול מ 400MHz, כך ש 400MHz הוא הזיכרון הכי טוב שתוכל להתקין במחשב. מאד לא רצוי להשתמש בזיכרון איטי יותר - 333MHz או 266MHz, במיוחד כשהזיכרון הקיים הוא 400MHz. בכל מקרה, תדר הזיכרון תמיד יהיה זה של הזיכרון האיטי ביותר.

פורסם
  • מחבר

בדקתי איזה זכרון עכשיו יש לי במחשב :Ceon 256Mb DDR 400x2 אם אני לא טועה זה CL2.5

איזה זכרון הייתם ממליצים לי לקנות? (הכוונה איזו חברה וכמה CL, זה משנה אם הזכרון החדש יהיה עם CL שונה ואם כן אז מה עדיף CL זהה או נמוך יותר?)

פורסם

תקח אותו CL ,CL נמוך לא יתן לך יתרון כיוון שזה תמיד יעבוד על הCL הגבוה שיש בזכרונות.

לגבי החברה אולי יש עדיפות לאותה חברה. אומרים שאייבורי מוכרים CEON.

פורסם
  • מחבר

CEON אף פעם לא שמעתי עליהם, זאת חברה טובה?

עד כמה שאני יודע זכרונות עדיף לקנות של KINGSTON, CORSAIR, SAMSUNG, HYNIX.

בגדול זה לא אמור לשנות יותר מידי אם זה אותה חברה או לא, נכון?

פורסם

אפשר גם לקנות לא ביוקר זכרונות (משומשים) טובים יותר, נגיד ddr500 CL2 2x512 ולהיפטר מהישנים.

(אמנם הבאס 200 אבל אפשר להגדיר בביוס מחלק 4:5 ואז הזכרונות מקבלים באס 250 כלומר DDR500)

פורסם
  • מחבר

לוח האם שלי תומך רק ב Ddr1 (400MHZ), אני לא מבין בכלל ב OVER CLOCKING אז לא בדיוק הבנתי מה ניסית להסביר וגם לא יודע איך לעשות את זה..

בכל אופן האם זה יהיה קריטי אם בנתיים אני אשתמש בשתי סוגי זכרונות שונים (חברות שונות אבל אותו CL) ובזמן הקרוב אחליף לזכרונות משומשים מאותה חברה?

דרך אגב לא המלצת לי על איזה זכרון (חדש מחנות) כדאי ללכת (איזו חברה) אבל שיהיה במחיר סביר לא הכי טוב שיש בשוק.

פורסם

לפי מה שכתוב פה לא צריך אותה חברה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=268541.0

וכן CEON זו לא איזו חברה ממותגת. אולי כדאי שתקנה מהחברות שהזכרת למעלה אבל תקנה זיכרון VALUE לא איזה משהו עם גופי קירור וכו' זה מיותר.

לגבי איפה לקנות, מה הבעיה תחפש בזאפ רק תבדוק שהCL תואם לשלך.

פורסם
  • מחבר

למה לא לקנות זכרון עם גוף קירור הרי ברגע שהזכרון פחות חם הביצועים שלו טובים יותר(ואז זה גם יהיה טוב לOC)??

או שההבדל במחיר מדבר בעד עצמו?

נ.ב איך אני יכול לדעת בוודאות מה ה CL?

הדגם של הזכרון Ceon 256Mb ddr 400mhz 32m8 96m425653ce-40tb6

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים