עבור לתוכן

הצעת חוק: קנס לקטינים אשר נתפסים שותים אלכוהול

Featured Replies

פורסם

ומי קובע אם זה למטרות דת או לא?

הרי אם אני אגיד לשוטר שאני מאמין שצריך לשתות 10 כוסיות וודקה כל יום הוא יצחק עלי אבל אם אני אגיד לו שאני מאמין שצריך להשתכר בימי שישי מיין הוא יבין, נכון?

חוק אידיוט!

• תגובות 89
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה עם האיבר הזה שנקרא כבד (בניגוד למשל לריאות) שלא ממש מרגישים שהוא לא מתפקד כמו שצריך, אין סימפטומים עד שהוא כבר מגיע למצב של צירוסיז (שחמת) - כלומר מצולק לחלוטין וכל מה שנשאר לך לעשות זה א) למות בסבל (כבד לא מתפקד זה לא כיף) ב) למות תוך כדי המתנה בלתי אפשרית כמעט לתרומת כבד שלא ממש קיימת בארץ

פורסם

זה תלוי, אם אני זוכר נכון את שיעורי הביוטכנולוגיה של כיתה ט', הכבד הוא האיבר הכי עמיד בגוף, גם עם תחטוף קליע לכבד, ויצליחו להוציא אותו, הכבד ישחזר את עצמו, למעשה, כל עוד לפחות בערך 40% מהכבד קיים, הוא מסוכל לשחזר בעצמו את ה-60% החסרים. ככה שאם הכבד שלך במצב לא טוב, אתה יכול פשוט לעקור חלק ממנו, והחלק שהגוף ישחזר יהיה תקין, הבעיה היא שחייבים לשלב את זה עם גמילה משתייה, כי אתה לא יכול להמשיך עם זה עד גיל 100. כמו שכבר אמרו פה, כל עוד לא מפריזים בשתיה, הכבד יסתדר מצויין.

פורסם

הצחקת אותי. בתכנית שלך יש יותר חורים מבמסננית.

המדינה הזאת לא אוכפת חוקים יותר חשובים, כמו חוקי עבודה למשל, ומאפשרת למעסיקים רבים לצאת בלי עונש על העסקה פוגענית או התחמקות ממס. נראה לך שלמישהו יהיה פנאי למדוד כמה כל ילד מפגר שתה? וכן, אף הורה לא רוצה שהילדים שלו ישתכרו. זכותם. ומה עושה הורה, שלא רוצה שהילד שלו יחלחל וודקה-רדבול במורד הושת, כאשר החוק מהווה סתירה גמורה לדבריו?

בוא נעשה לך חתך כבד בעוד 20 שנה ונראה.

סיגריה אחת זה בד"כ לא הכל. בד"כ זה הופך להרגל שלא נגמר עד שמתחילות לצוץ בעיות בריאותיות קשות, וגם אז, הרבה פעמים המטופל נכנע ליצר וממשיך לעשן, למרות שהריאות שלו נמצאות מרחק של עליה במדרגות מקריסה טוטאלית. גם שתיה הופכת להרגל ובד"כ לא שמים לב מתי האלכוהול מתחיל לשלוט בנו.

חוקי עבודה קצת יותר קשה לאכוף חוקי אלכוהול יותר קל - אלכוהול הוא "סקסי" הוא יותר נתפס בעין הציבור. למדוד כמה מישהוא שתה זה עניין פשוט שדורש רגע או שתיים בלבד. וניתן לצרף את המכשיר לשוטרים שמסתובבים במקומות מועדים לפורענות וזהו. בני נוער שיכורים גם לא מסתובבים עם עורכי דין יקרים לעומת מנהלים הוברים על חוקי עבודה.

פורסם

אורן, אתה צודק וטועה.

הכבד הוא אכן אחד האיברים שמתחדשים אבל כל עוד הוא בריא. ברגע שהוא מצולק הוא לא מתחדש יותר.

הבעיה בצירוסיז היא שאם לא ממש עוקבים אחריה, מגיעים למצב שמגלים אותה רק כאשר הסימפטומים כבר קיימים כלומר הכבד באי ספיקה == לא עובד, מצולק ולא מתחדש. כלומר, ברגע שמגלים את זה (ע"ע החולה מתלונן על חולשה וכיו"ב), אין כבר מה שיתחדש.

כמובן שהדבר ניתן לגילוי ע"י סריקת US פשוטה אם אתה רוצה אבחון in vivo כללי, וביופסיה אם אתה רוצה אבחון in vitro מדוייק.

אם יש לך חצי כבר מצולק, אתה יכול לחיות עם זה טוב מאוד, אבל בתנאי שלא תגרום לו נזק נוסף, לכרות חצי איבר זה לא פתרון טוב...

פורסם

בדקתי את הנושא קצת יותר לעומק, ומסתבר שאתה צודק, הנה פה : http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/195/xCT/123 המאמר הזה די מעניין (וגם כתוב טוב, יש לציין), ומסביר בדיוק מה קורה, לדעתי בכל זאת ניתן אבל, אם יש מעט צלקת והרבה כבד, להסיר את הצלקת ופשוט לתת לכבד להתאחות, הרקמה שתיווצר לא תהיה זהה לכבד שאיתו נולדת, אבל היא עדיין תהיה עדיפה בהרבה על רקמת הצלקת.

הם בעצמם ממליצים שם בסוף להמנע משתיה מופרזת של אלכוהול, לכן אם אתה שותה מדי פעם, זה בסדר גמור, וכמו שכבר הוכיחו הבריטים, גם בריא ללב.

פורסם

בנושאים רפואיים אני לא מדבר סתם, וגם לא בד"כ, אני יודע שאני צודק.

במקרה על הכבד אני יודע הרבה.

פורסם

עם זה אני בהחלט לא אתווכח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

נו באמת.

הכבד שלי יהיה מצויין עוד 20 שנה, ואפילו עוד 50 שנה.

מחלות כבד נפוצות אצל שתיינים כבדים, ולא אצל אנשים ששותים שתי כוסות יין 3 פעמים בשבוע.

ולא משנה אם הם שתו או לא שתו בילדות.

ומי אמר שכל ילד שיתחיל להוריד בירות בגיל 12, ישמור על הרגלי שתיה נכונים לאורך השנים?

אם כבר להתחיל לדפוק את הראש, אז בגיל 18, כשתהיה אחראי לגורלך וכשתרוויח לבד ל"וודקה-רדבול".

חוקי עבודה קצת יותר קשה לאכוף חוקי אלכוהול יותר קל - אלכוהול הוא "סקסי" הוא יותר נתפס בעין הציבור. למדוד כמה מישהוא שתה זה עניין פשוט שדורש רגע או שתיים בלבד. וניתן לצרף את המכשיר לשוטרים שמסתובבים במקומות מועדים לפורענות וזהו. בני נוער שיכורים גם לא מסתובבים עם עורכי דין יקרים לעומת מנהלים הוברים על חוקי עבודה.

כן ולא. איפה תחפש עכשיו את כל בני הנוער השיכורים שנסעו לקומזיץ מחוץ לעיר, באיזה חוף/חורשה/מדבר נידחים? בעיית הדיווח מתחילה כאן. חוקי עבודה, העובד עוד יכול להתלונן לבית דין לעבודה (והבעיה ששם זה לא נפתר כראוי זה כבר עניין אחר). אבל מי ירוץ עכשיו לחפש כל ילד וילד עם האלכוהול שלו?

פורסם

שאני אבין, עד עכשיו, מה עושים לבן נוער שנתפס שותה?

פורסם

עד כמה שאני יודע, כלום.

פורסם
  • מחבר

תלוי לעד כמה השוטר רוצה להיות "מנייאק", אם יש לו דברים חשובים יותר לעשות, ועד כמה יש לו כוח לעשות את הניירת בשביל התיק של אותו קטין.

הכרתי מישהו ששוטר תפס אותו מעשן ג'ויינט, הניף בידו ואמר "לעזאזעל איתך, אין לי כוח אליך". במקרה אחר, הלכתי עם חברה ברחוב והבחנו בזוג אנשים מעשנים ג'ויינט. היא רצתה שכתה, אמרתי לי "בואי נעוף מפה". היא התעקשה, המחשש אמר לה ללכת להזדיין ולקחנו את הרגליים שלנו משם. הספקנו רק לעבור את הכביש ולרדת 7 מטר במורד הרחוב, איך שניידת עצרה בפינה ועצרה את זוג המחששים, אזיקים על הידיים והופ, ל"מרחב ירקון".

פורסם

ומי אמר שכל ילד שיתחיל להוריד בירות בגיל 12, ישמור על הרגלי שתיה נכונים לאורך השנים?

אם כבר להתחיל לדפוק את הראש, אז בגיל 18, כשתהיה אחראי לגורלך וכשתרוויח לבד ל"וודקה-רדבול".

ילד ששתה אלכוהול כל החיים שלו, הסיכוי שלו להפוך לשתיין כבד קטן הרבה יותר מאשר בן 18 שלא ראה טיפת אלכוהול במשך 18 שנים.

ברגע שאין את אפקט הוואו, יש פחות מוטיבציה להתפרע עם אלכוהול.

כל האנשים שאני מכיר שמתפרעים עם אלכוהול, היו כאלה שכמעט ולא נגעו בו עד גיל 18.

פורסם

שאני אבין, עד עכשיו, מה עושים לבן נוער שנתפס שותה?

לא ברור לי למה ייעשו לבן נוער כרגע משהו. הרי החוק אוסר על מכירה או הגשה של אלכוהול לקטינים, הוא לא אוסר על הקטין לשתות. זה למה באה הצעת החוק הזו, כי כרגע חוקית אין מה לעשות לילד.

פורסם

זה כמו דיסקים צרובים.

אסור למכור ואסור לייצר.

אבל אם תקנה ויתפסו אותך ישאלו אותך רק ממי קנית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים