עבור לתוכן

עזרה באוברקלוקינג למחשב ישן - סלרון ...

Featured Replies

פורסם

המחשב החדש שלי כבר הגיע וכעת המחשב הישן הולך לאחייני, לפני שאני מתקין לו מערכת נקייה אני רוצה להגיש לו את המחשב שיהיה כמה שיותר מהיר, פשוט להוציא ממנו את המיץ כמו שאומרים..

מדובר ב:

- לוח אם אסוס דגם P3V4X (עדכנתי לו את הביוס), יש לו ביוס של Award (מצורף תמונה להמחשה)

- מעבד סלרון שהוחלף לאחר שהפנטיום 3 733 נשרף (כתוצאה מקצר חשמלי).

המעבד הוא מעבד סלרון 1033 מגהרץ אך בפועל אני מצליח להגיע איתו עד 850 מגהרץ (יש 3 דרגות מהירות למכבד בביוס, 566, 850, 1033).

- זיכרון 512 RAM .

- דיסק קשיח 80 גיגה.

אני מצליח להפעיל את מהירות השעון בדרגת ה-850mhz אך באוברקלוקינג אני מצליח להגיע גג עד 980 מגהרץ וזה ע"י שינוי של CPU/PCI Frequency בלבד ל-115 ! המכפלה שלי נעולה על 8.5, ה-Vcore נמצא על 1.70V (זה המינימלי, יכול להגיע מעל ל-2).

אם אני מגדיר 120 אז המחשב פשוט לא עולה והמסך אינו נדלק, כיבוי והדלקה מחדש פותרים את הבעייה אך מורידים לי את מהירות המעבד ל-566 מגהרץ.

יש דרך להגביר יותר את המהירות? שינוי הגדרות מסויימות בביוס?

תמונה להמחשת הביוס (אלה לא ההגדרות שיש לי):

http://www.skenegroup.net/fi/images/asus_p4t533_c/bios_1.jpg

פורסם

1. אל תצפה לגדולות מהמערכת הנ"ל..

2. תבדוק מה קורה עם התדר של הזיכרון..

פורסם
  • מחבר

לא מצפה ;)

מדובר בזיכרון SD-RAM 133mhz .

פורסם
  • מחבר

מצטער אחי לא הבנתי מה הכוונה? איך לבדוק?

תגיד לי איזה פרטים או אפילו צילומי מסך אתה צריך ואני אספק כל מה שאפשר.

תודה.

פורסם

נראה שאין נעילת PCI\AGP בלוח ועל כן אתה לא מצליח לעבור את ה 120+_

אני מציע לעלות מתח ואז לגמפר את הלוח ( ישנם גמפרים פיזית על הלוח שמאפשרים זאת )לבאס 133 => יביא אותך ל 1130 מגה הרץ סבירים ( 8.5*133 )

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

זה בטוח לגמפר את הלוח לבאס 133?

עד לאן להעלות את המתח? כשניסיתי להגיע לבאס 125 העליתי גם את המתח ל-1.8 (מ-1.7) וזה לא עזר בכלום, אני לא יודע עד כמה אפשר להעלות מבלי להרוס משהו.

זה נחשב אוברקלוקינג העניין של הגימפור?

אני מבין שאולי אוברקלוקינג לזיכרון (המהרת התדר) יאפשר אוברקלוקינג למעבד, אין לי שום בעייה עם זה השאלה איך עושים את זה? אם אפשר בכלל לעשות זאת...

פורסם

המעבד שלך עובד בבאס של 120+-..ככה שב133 זה קצת גבוה מדי..

תבדוק עם יש עוד אופציות גמפור אחרות..

פורסם
  • מחבר

פתחתי את המחשב וחיפשתי את הגמפרים האלה, חשבתי בהתחלה שזה גמפרים כמו שיש בכניסות ה-IDE של הכוננים (הרד דיסק, סידירום..) אבל לא מצאתי כאלה..

מה שכן מצאתי זה מן תיבה קטנה כחולה עם כפתורים שאפשר להרים או להוריד (DIP Switches), צירפתי תמונה של הלוח שלי שמצאתי ברשת (שימו לב בצד ימין למטה תיבה כחולה קטנה), אין לי מושג מה אומרים הגמפרים האלה אבל הבנתי שהם שולטים על הבאס .

תמונה:

http://www.hpcl.sie.dendai.ac.jp/~yuji/images/barracks2.jpg

אצלי הכל למטה חוץ מ-4 ו-5 שהם למעלה .

מצאתי מאמר ברשת על הלוח שלי ויש בו התייחסות נרחבת על ה-DIP Switches ועל אוברקלוקינג ללוח, הייתי רוצה שתציצו בו, אני לא הבנתי איך להגדיר את הגמפרים על מנת להגיע ל-133 באס (הבנתי שזה הכי גבוה שאני יכול להגיע אליו, אכן ?).

המאמר:

http://www.anandtech.com/guides/showdoc.html?i=1199&p=2

תודה רבה.

פורסם

זה מאפשר לך לקבוע את תצורת המעבד לא דרך הביוס....

תבדוק בחוברת אולי רשום משהו על זה (עם עדיין יש לך אותה)....

פורסם

אין דבר כזה סלרון 1033.יש סלרון 1000 והמכפלה שלו היא 10X.

מכפלה של 8.5 יש לסלרון 566.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי הוא מסוג FCPGA 370 עם ליבת Copermine והוא 850 Mhz (לא 1033 כמו שחשבתי קודם), ככה גיליתי לפי תוכנת CPU-Z .

taotao,

אני אחפש את החוברת והסיכויים נמוכים ביותר שאני אמצא, אבל הסיכויים יותר טובים שאני אמצא איזה PDF ברשת, אני אחזור עם תוצאות של מה שמצאתי.

פורסם
  • מחבר

taotao,

מצאתי את המניאול של הלוח שלי, הבנתי שעל מנת לפתוח את כל ההגדרות בביוס אני צריך להוריד את כל הסוויטצים למטה (OFF) ולהיות במצב JumperFree שנעשה ע"י שינוי של גמפר קטן בלוח.

לחילופין יש הגדרות סוויטצים מסויימות למהירות ה-BUS, אני אנסה את 2 האפשרויות ואראה איך זה הולך.

עדכון !!!

ניסיתי את כל האפשרויות כולל שינוי הגמפר ואז שינוי הסוויטשים ולהיפך, שום מצב לא גרם למחשב שלי לעלות מחדש חוץ מהמצב המקורי שהוא מצב JumperFree ושהסווטשים 4 ו-5 נמצאים למעלה.

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה דרך הביוס, הצלחתי להגיע גג ל-980Mhz רק ע"י שינוי של ה-Bus ל-115 במכפלת 8.5, ניסיתי לעלות לבאס 120 (אין משהו אחר יותר גבוה מ-115) והעליתי את המתח עד 1.90 (מה-1.70 בברירת מחדל) וזה לא עזר.

זה הכי טוב שאני יכול ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים