עבור לתוכן

התיעצות קלה, הגעתי ל-OC 3300MHZ ואני זקוק לחוות דעתכם.

Featured Replies

פורסם

הקדמה:

החלפתי את ה-NINJA PLUS ל-INFINITY שעליו מותקנים 2 מאווררים, ראוי לציין שהטמפרטורה ירדה באופן משמעותי(6 מעלות)

אני מרוצה, הוא מאוד שקט והוא עושה את העבודה עד כה באופן מצוין.

תמונה:

2003087504964426569_th.jpg

הגעתי ל-OC של 3300MHZ ועד כה הוא יציב ב-ORTHOS הוא עשה 20 דקות ללא בעיות למרות שב-TAT אחרי זמן מה הוא עשה RESTART

אני אמשיך לבדוק את זה.

השאלה שלי היא כזאת, כדי להגיע ל-3300MHZ הייתי צריך לעלות את המתח בביוס ל-1.56

בואו נצא מנקודת הנחה שהמחשב יציב והכל בסדר

האם זה מומלץ להיות על צריכת חשמל כזאת ויכול להיות נזק לטווח ארוך<?

(כשתסתכלו על התצלום של הביוס אולי תוכלו להמליץ לי על הורדת\עלית תדר מסויים שאתם חושבים לנכון)

תצלום הביוס:

2004412779795008279_th.jpg

ראוי לציין שב-3000MHZ ה-CPU VOLTAGE נמצא על 1.42250. 337 X9

פורסם

לא ממש בקיא במתחים למעבד הזה , אז חכה לעצות מחברים פה שמבינים יותר..

אבל, לא ממש הבנתי בשביל מה נתת תוספת מתח לזכרונות ול PCI-E .. נראה לי מיותר לגמרי.

הזכרונות שלך לא ב OC (נהפוך הוא - הם ב DOWNCLOCK) ולגבי ה PCI-E סתם נראה לי מיותר כי הוא לא קשור בכלל..

פורסם

מה שמוזר לי זה שאתה אומר שב 3000MHZ העלת מתח עם מעבד כזה...אתה אמור להיות על מתח סטוק ונראה לי שאתה במתח גבוה יחסית לעומת שאמור להיות למרות שאין שום סיכון כל עוד הטמפרטורות בסדר

פורסם

טמפ' מתחים וכן הלאה זה לא דבר שהוא כתוב מראש ב OC. זה משתנה ממעבד למעבד ולפעמים בהבדלים גדולים ביותר..

BUS של כמעט 370 זה תדר גבוה איך שלא תסובב את זה וזה בהחלט יכול להיות גם התדר המקסימלי אליו הוא יגיע.. (שוב, ממש לא בהכרח..)

ודרך אגב לפותח הת'רד -

20 דקות ב ORTHOS זה ממש לא נחשב לבדיקת יציבות. כשהוא יעבור את ה 4-6 שעות ללא שגיאה אתה יכול לקרוא לזה יציב..

פורסם
  • מחבר

נכון, 20 דקות בORTHOS לא נקרא "יציבות", אני פשוט אהיה ב-OC הזה בתקופה מסויימת ונראה איך הוא יתפקד.

המעבד שלי אוכל מתח זה ללא ספק ואני יוריד את המתחים ל=PCI-E ול-DDR2 כמו שאמרת ז'קו.

אבל שוב, האם זה מומלץ להיות על צריכת חשמל כזאת ויכול להיות נזק לטווח ארוך<?

או אולי שעדיף שאני אשאר על 337 X9 עם מתח 1.4250 כי 300MHZ זה לא משמעותי. :s07:

פורסם

אני מניח שאחרי שעה שעתיים (עד 8) של ORTHOS תגלה שהמהירות הזו לא יציבה ותצטרך לרדת במהירות או להעלות מתח בכל מקרה

פורסם

המתחים לא צריכים להדאיג אותך, הטמפ' כן.

תן +0.2V ואפילו +0.3V לFSB. בדוק יציבות ממושכת ובמקרה הצורך(ובהנחה שהטמפ' סבירות), תן עוד מעט מתח למעבד.

אין ממש טעם בתוספת מתח ל-PCIE, אך כדאי לבדוק את מתח הזכרונות הרגיל(ייתכן והם אינם מיועדים לפעול ב1.8V, ולכן כן כדאי לתת להם תוספת מתח שיגיעו למתח סטוק).

פורסם
  • מחבר

תתקנו/תמליצו אם אני טועה, ממה שהבנתי.

ב-DDR2 OVERVOLTAGE לשים על 0.2

ב- PCI-E-OVERVOLTAGE CONTROL לשים על NORMAL

ב- FSB OVERVOLTAGE CONTROL לשים על 0.3

ב-MCH OVERVOLTAGE CONTROL על כמה לשים?

CPU VOLTAGE לעלות ל-1.56650

פורסם

שוב , לגבי המתח של הזכרונות -

לפי האתר של TWINMOS הם אמורים לקבל 1.8V +- 0.1V ..

http://www.twinmos.com/dram/dram_p_twister_ddr2_800.htm

תבדוק עם EVEREST או תוכנה דומה על כמה הם עובדים כרגע ואז תדע כמה לתת להם ב BIOS..

פורסם

OC יפה מאוד ........

בקשר ל MCH ICH בינתיים תשאיר אותם על סטוק (מה שהיה )עם יהיה לך בעיה שאתה תקועה במצב מסויים למשל ב 3300 אתה לא עובר בדיקת יציבות של

4 או 6 שעות ואתה לא רוצה לעלות יור מתח למעבד תנסה לעלות להם ,עוד משהו בעיקרון העלת מתח ל PCIE בדרך כלל לא תמיד תורמת משהו תלא חייב

אבל לפעמים זה עוזר וגם רצוי לנסות .

שאלה לא קשורה :על כמה המעבד שלך כרגע מבחינת טמפ ,לוח אם ,כרטיס מסך ,וכמה מאוורים יש לך ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכולם. אני אבדוק ואחזור עם הנתונים והתוצאות.

המעבד שלי כרגע לפי EVEREST

מנוחה - 43

עבודה - 66

OVERCLOCK של 84%

כרטיס מסך - 54 מנוחה, עבודה 68

2003087504964426569_th.jpg

לפי התמונה מעלה, אתה אמור לראות שלושה מאווררים של 120 מ"מ (1 של זלמן ו-2 של SCYTHE)

ועוד מאוורר נוסף 90 מ"מ על הדיסק הקשיח(שלא נראה בצילום)

פורסם

אחלה OC! :xyxthumbs:

עוד משהו:

אתה מרוצה מ-X1950 CF edition ?

פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה סיימתי את המירוץ ל-OC

הנתונים הם כאלה:

380FSB X9 = 3400MHZ

CPU V.CORE - 1.59

:xyxthumbs:

הרצתי ORTHOS 20 דקות ועבר בהצלחה

הרצתי גם SUPER_PI ועבר גם בהצלחה.

מה שנותר זה לראות ולבדוק עד כמה המחשב יעבוד כמו שצריך בשימוש היום יומי.

-------------------------------------------------------------------------------

איזו שאלה... בטח שאני מרוצה. הוא ממש חזק! ועוד הוא עלה לי רק 1000 שקל.

פורסם

OC קטלני!!!

מאד מקווה שהוא יחזיק לך..רק תשים עין על הטמפ' שלא תרקיע לשחקים במיוחד לקראת הקיץ

קבל ח"ח

:xyxthumbs:

פורסם

OC מצוין, כל הכבוד.

עקפת את ה - E6300 שלי שהזכרונות שלי עצרו אותו על 3.36GHZ, וזה עוד על מערכת הרבה יותר יקרה משלך (חוץ מהכ"מ הישן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים